Hem » UFC, UFC 107

Inför UFC 107 – Underkortet

11 december 2009 kl.18:38 av Kemal Coskun | 5 kommentarer

Alan Belcher (14-6-0) vs Wilson Gouveia (12-6-0)
”Talangen” Alan Belcher förlorade senast mot Akiyama på beslut efter en väldigt bra insats på UFC 100. I intervjuerna inför galan låter han lugn och inför matchen mot Gouveia och han verkar veta vad som krävs utav honom för att vinna. Även Wilson kommer från en förlust via TKO mot Nate Marquardt på UFC 95. Båda herrarna är alltså ute efter att inleda en ny vinstsvit. Vi tittare önskar oss en matchning mellan muay thai (Belcher) och boxning (Gouveia) men även om matchen går till marken så lär vi njuta av den då båda är väldigt solida BJJ-utövare. Både Belcher och Gouveia bör se upp för varandras giljotin strypningar som är utav den högre skolan.

Matt Wiman (10-5-0) vs Shane Nelson (12-4-0)
Personligen tycker jag att Shane Nelson inte har någonting att göra i UFC. Efter segern mot George Roop i finalkortet av TUF 8 så har han gått två matcher mot samma motståndare, Aaron Riley. Den första matchen vann han och förlorade den nästa. Jag misstänker att detta är hans sista chans att övertyga Dana White om att få fortsätta fightas för organisationen. Det har gått desto bättre för hans motståndare Matt Wiman. Han har förvisso två raka förluster men innan det hade han en svit på fyra raka segrar. Det känns lite som att UFC valt att matcha honom mot lite sämre motstånd då de ”satsar” lite mer på just Wiman än Nelson. Elva utav Nelsons 16 matcher har gått till beslut vilket inte är något som den amerikanska publiken uppskattar.

Johny Hendricks (6-0-0) vs Ricardo Funch (7-0-0)
Två obesegrade herrar äntrar här oktagonen. Johny Hendricks vann i sin senaste match mot TUF 7 vinnaren Amir Sadollah vilket bör anses vara meriterande. Motståndaren Funch debuterer med denna matchen i UFC. Han är en BJJ specialist med KO-krafter som Hendricks måste se upp för. En väldigt intressant match som jag mest ser fram emot av alla underkortsmatcher.

Rousimar Palhares (9-2-0) vs Lucio Linhares (13-4-0)
Det är faktiskt lite synd om Palhares som placeras i ett underkort. Hans matcher är alltid intressanta och roliga. Hans enda förlust i UFC är mot Dan Henderson efter beslut. Palhares motståndare som tävlar från Finland, Lucio Linhares, gör sin UFC debut i den här matchen. Han kunde knappast matchas svårare. Båda herrerna är BJJ utövare och litar på sina submission kvalitéer vilket högst sannolikt betyder att majoriteten av denna match kommer att gå på marken. Räkna med en del försök att fånga benen för att gå på Linhares häl av Palhares, det är han en specialist på.

DaMarques Johnson (9-7-0) vs Edgar Garcia (7-1-0)
Edgar Garcia kommer från en kontroversiell förlust mot Brad Blackburn i finalkortet av TUF 9. Innan den matchen var han obesegrad. Även motståndaren förlorade sin senaste match på samma kort och båda är därmed ute efter hämnd. Johnson kommer att leta efter submissions från alla lägen medan Garcia kommer att stå upp så länge han kan för att försöka knocka Johnson. Fem utav Garcias sju segrar är genom KO vilket talar sitt tydliga språk.

Kevin Burns (7-3-0) vs. T.J Grant (14-3-0)
Den utomordentliga grapplern TJ Grant har vunnit 12 utav sina 14 matcher på submission, åtta av dessa genom armlås vilket är ett enastående facit. Kevin Burns är även han bra på marken men enligt mig bör han undvika att gå ner till mattan då TJ är mycket farligare där nere. Kevin Burns är nog piskad att vinna med två raka förluster och en stundande ekonomikris så ligger han inte bra till.

5 kommentarer »

 • Farujah skrev:
  11 december 2009 kl. 18:55

  Toquinho tar detta, tråkigt att han är på underkortet.

 • Daniel Bodin skrev:
  11 december 2009 kl. 19:19

  Gouveia, Wiman, Funch, Palhares, Garcia och Grant vinner. Där har ni en solklar sexling :)

 • Fabregas skrev:
  11 december 2009 kl. 20:31

  Visar tv4 sport Ufc 107?

 • mope skrev:
  11 december 2009 kl. 20:43

  Fabregas: Yes! 04:00 som vanligt.

 • Fabregas skrev:
  12 december 2009 kl. 18:07

  gött

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.