Hem » UFC, UFC 108

Inför UFC 108 – Kort om huvudkortet

2 januari 2010 kl.18:14 av Kemal Coskun | 24 kommentarer

Rashad Evans (13-1-1) vs Thiago Silva (14-1-0)
Galans huvudmatch mellan Rashad Evans och Thiago Silva betyder otroligt mycket. Rashad har som alla redan vet sagt en del väl valda ord angående Silva efter att hans polare Keith Jardine blivit knockad av brassen, huruvida det påverkar hans insats positivt eller negativt är svårt att säga. På den här nivån krävs det att man är 100% fokuserad från att domaren sätter igång matchen fram till slutsignalen. Det känns på förhand som att Silva är den lugnare utav de båda vilket kan betyda en seger i slutändan. Att springa efter personliga vendettor när man är så nära en titelmatch är inte alls klokt. Kanske är det bara ett spel av Rashad, bara han och hans läger vet. Trots det lär vi få se en underhållande match som knappast går till beslut. Båda har förmågan att knocka varandra med ett slag vilket lär hända.

Paul Daley (22-8-2) vs Dustin Hazelett (12-4-0)
”Semtex” verkar inför den här matchen vara ur mental balans. Av alla de intervjuer jag sett med honom så gnäller han över det ena och det andra och ser allmänt irriterad ut. Dustin Hazelett visar totala motsatsen, han är hur lugn som helst. Den här matchen kommer vara lik den mellan Jake Shields och Robbie Lawler. Den ena är ute efter den där knockouten medan den andra är ute efter enbart en sak – låset/strypningen. Båda är onekligen väldigt bra på sina respektive saker vilket gör matchen otroligt intressant. Ett enda litet misstag kan betyda godnatt för båda.

Joe Lauzon (18-4-0) vs Sam Stout (14-5-1)
Den äldre Lauzon brodern kommer att möta en hungrig Sam Stout som slår hårt. Han har inte kunnat knocka någon på fyra matcher vilket antagligen taggar honom till max inför sin match mot J-Lau. Sam Stout har vunnit mer än hälften av sina matcher via K.O vilket är otroligt imponerande med tanke på att han är lättviktare. Men han får se upp för BJJ-specialisten Joe Lauzon som vunnit 14 av sina 18 matcher via submission.

Duane Ludwig (19-9-0) vs Jim Miller (15-2-0)
Jim Miller var egentligen tänkt att möta Sean Sherk, det blev istället Duane Ludwig. Detta betyder inte att Jim Miller kommer att få det enklare. Visserligen så är inte Ludwig lika bra som Sherk på mattan, men med en våldsam muay thai stil och en längre räckvidd än Miller så kommer han att betyda problem. Räkna med att Miller illa kvickt vill få ner matchen till mattan.

Junior Dos Santos (9-1-0) vs Gilbert Yvel (36-13-1)
Hur den här matchen inte kan vara co-main event är för mig ett mysterium. Två brawlers kommer att gå ”toe-2-toe” tills någon av dem faller. Hela 31 knockouts har Gilbert Yvel med sig från sina bataljer i andra organisationer. Han gör i den här matchen sin UFC debut och vi fans kan enbart hoppas på att han kan leverera en och annan knockout under sin tid i organisationen. Dos Santos framfart i UFC har inte gått obemärkt förbi. Med tre segrar utav tre möjliga mot bra motstånd så är han inte alls långt ifrån mixen av utmanare för titeln.

24 kommentarer »

 • Pirreus skrev:
  2 januari 2010 kl. 18:50

  Jupp det stämmer bra det där.. det är svårt att välja vinnare i en så oförutsägbar sport så jag brukar betta efter hjärtat. Ikväll har jag satt en rad åt min brorsa som födelsedagspresent

  Dan Lauzon, Junior dos Santos, Kampmann, Hazlett och Rashad.

  Dan Lauzon har jag svårt att motivera vinst men han har en bra brorsa att träna med och han har haft en streak på senaste.

  Junior Dos Santos kommer från en bland de absolut bästa klubbarna i världen, han har sparring av världsklass och levererar!

  Kampmann brukar se bra ut och han har rätt mentalitet, han vet att han förlorade för att han inte följde gameplan sist. Han är motiverad att komma tillbaka.

  Hazlett matchen blir svår eftersom Daley verkar vara jävligt mycket större och starkare så nertagningen blir svår men om han får ner det är det över och som sagt bettar jag med hjärtat. Kaxiga britter gillar jag inte för fem öre!

  Main event. Silva är ruskigt farlig och det är Rashad också, det är en jämn match men Rashad har alltid Lay’n'Pray som alternativ och det tror jag avgör fighten.

 • jb skrev:
  2 januari 2010 kl. 18:56

  svårt att veta hur hazelett kommer prestera, det va över ett år sen han gick match senast..

 • Kemal skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:03

  Pirreus/
  Jag bettade en hundring på:
  Thiago Silva
  Paul Daley
  Junior Dos Santos

  Får se hur det går :D

 • Joakim Borgudd skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:11

  Inne på samma trippel Kemal, men blev lite osäker när Daley inte klarade vikten och inte fick banta ner sig till lättvikt av kommissionen. Även kört en galen dubbel på Ludwig och Yvel med en liten slant (högst tveksam jag vet, men inte totalt omöjligt med tanke på deras standup) – 12 gånger pengarna.

 • dinho skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:31

  varför är inte JDS vs yvel Co main för?

 • Glennart skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:35

  Peppad för ikväll!

  Hoppas verkligen på Hazelett, han är så otroligt mysig.

  Lauzon får hemskt gärna slå stout också.

  Dos Santos mot Yvel blir nog en rolig match.

 • Benke skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:39

  Känns som många öppna matcher. Jag har en känsla av att Thiago Silva tar huvudmatchen, mest för att det är så mycket som stör för Rashad. Tankar på Rampage och det faktum att han helt plötsligt är något av en publikfavorit (efter TUF10), dessutom det faktum att hans polare Jardine blev tokknockad. Jag är dock inte alls säker på att matchen slutar snabbt. Matchen betyder mycket för båda vilket kan betyda att det blir lite avvaktande.

  Att Yvel mot dos Santos inte är co-main tror jag beror på att Yvel gör sin första match i UFC helt enkelt. Känns som om dos Santos tar den. Han kan vinna på mer än ett sätt.

  Att Daley inte klarade vikten och inte fick banta det sista poundet tror jag inte betyder så mycket. Antingen knockar han Hazelett i första eller så kommer han gasa och bli subbad.

  Sen tror jag på Miller och Lauzon. Och hoppas verkligen Kampmann tar Volkmann. Riktigt jobbig situation för dansken annars.

 • Mattias skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:49

  Hoppas att Thiago vinner, jag stör mig på Rashad speciellt efter TUF10 (vilket jag har ingen aning om)
  Sen Junior dos santos KO andra ronden.
  Hazelett vinner på submission :)

 • Per skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:08

  Kommer man kunna följa galan live på internet t.ex via Tv4 play eller något?

 • Kemal skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:12

  Per/
  Kommer läggas ut streams på dessa sidor när galan närmar sig:

  http://www.atdhe.net
  http://www.myp2p.eu

  Håll utkik där.

 • juelz skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:16

  Jag tycker Thiago har sett mer lugn och självsäker ut än vad Rashad har gjort. Rashad ser inte lika kaxig ut som han brukar göra, Jag tycker han ser nervös och lite rädd ut.

  Jag är tveksam till att Rashad har så mycket att komma med stående mot Silva, Visst Thiago är stel och lite långsam på fötterna och Rashad kan med sin kvickhet kanske få in en smäll eller två. Men stående tror jag Thiago vinner, Rashad behöver nog ta ner Thiago på mattan för att ta hem det här. 3 ronder Dec till Rashad Lay n Pray style.

  Hazelett på Sub, Tror Hazelett är smart nog och inte står speciellt länge med Daley.

  Dos Santos vinner med en TKO i rond två eller tidigare.

 • Alexander skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:36

  Jag vågar nästan säga att Dos Santos kör över Yvel som inte har samma snabbhet & explisivitet i nävarna.
  Rashad mot Silva är riktigt oviss & tror på en bra match. Passar varandra på något sätt där dena ena öser på fram & den andra har livsfarliga kontringar.
  Hoppas stenhårt på Hazelett. Han verkar ha så skön inställning till allt.

 • Axel skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:56

  Jag satte femtio spänn på Silva, känner mig rätt trygg i att han vinner, samt hundra spänn på en fyrling på Kampmann, Dos Santos, Oliveira samt Hazelett. Tror det kan bli en riktigt bra gala…

 • affe skrev:
  2 januari 2010 kl. 21:05

  är inte rashads record 18-1-1 ?

 • Reellron skrev:
  2 januari 2010 kl. 21:22

  Det stämmer nog ganska bra Affe både Silva och Evans har endast förlorat mot Machida i proffs karriären.

  Jag har bettat:
  Thiago Silva odds 2,75
  Paul Dayle odds 2,02
  Martin Kampmann odds 1,40
  Junior Dos Santos odds 1,30

  Tror faktiskt Thiago har bättre händer även om Rashad är snabbare. Dessutom har Thiago större chans att avsluta matchen på marken. Med tanke på oddsen, 2,75 ggr pengarna som jag fick så är det helt klart ett bra bet i mina ögon.

  Paul Dayle tror jag kommer vinna på KTFO o jag tror snarare det blir mer likt Marquardt vs Maia än Lawler vs Shields. Det finns brister i båda liknelserna stilmässigt men men

  Martin Kampmann bör kunna hålla detta stående tillräckligt mycket för att få knocken o jag tror han är tillräckligt bra och kommer hålla sig tillräckligt lugn för att inte bli avslutad på marken. För övrigt vet jag inte om jag är så intresserad av att se honom i UFC om han förlorar mot Volkmann. Han MÅSTE vinna den här matchen alltså.

  Ser inte att Dos Santos ska förlora mot en kille som Yvel med tanke på vad han gjort med det kvalificerade motståndet hittills. 1,30 i odds är väl inget att hurra med tanke på att vad som helst kan hända, speciellt ståendes. Dock tror jag att Dos Santos kommer leka med Yvel.

 • Reellron skrev:
  2 januari 2010 kl. 21:24

  Rashad har tydligen 13-1-1 enligt Sherdog men jag har för mig att han hade 18 vinns förut jag också..

 • Farujah skrev:
  2 januari 2010 kl. 21:43

  Cigano bör plocka den överaggresive Yvel utan större problem.

  Har en känsla i magen att main event kommer gå till Thiago via ett sent avslut.

  Håller som fan på Hazelett, men ringrosten :/

 • Fred skrev:
  2 januari 2010 kl. 22:00

  Är de bara jag som gillar Volkmann? Tyckte han hade rolig stil + att han ser helt osannolik ut…haha. Inte direkt urtypen för en MMA fighter. Jag blev imponerad av hans groundgame, även om jag tycker han borde ha avslutat matchen sist. Han hade flera lägen.

  Tror för övrigt att Kampman måste vinna för att få stanna.

  Hazelett är en av mina absoluta favoriter i UFC, hoppas han tar det. men en förlust är ingen stor kris efter så långt skadeuppehåll.

  Rashad har jag inget över för, tror och hoppas Silva tar honom med en KO i 2a.

  Dos Santos vinner också på KO i 1a.

  Varför fick inte Daily banta mera? var han helt tokbantad redan och inte hade någon chans att gå ner mera? Tycker det är respektlöst att missa vikten. spelar ingen roll om de är 2 pound. Motståndaren har kanske slitit röven av sig för att klara de å så kanske den andra tänker, äh de ordnar sig ändå…

 • Drago skrev:
  2 januari 2010 kl. 22:24

  Rashad kommer vinna lätt är mitt tips, Thiago går helt plattfotad rätt framåt och har blivit träffad stående hyfsat hårt i typ alla sina matcher i ufc.

 • Alexander on tour skrev:
  2 januari 2010 kl. 23:00

  Grapplernas tid är förbi. Jag hade gärna sett Hazelett vinna, men ringrost och det faktum att han inte får ner Daley gör att brittens får ännu en KO på meritlistan.

  Rashad har Greg Jackson i hörnan, inte en chans att han är emotionellt påverkad, det är bara snack. Han är snabbare än Silva och dessutom en riktigt feg fighter som bara backar hela tiden, aldrig tar egna initiativ utan bara väntar på motståndaren att göra ett misstag. Detta kommer göra att Silva som hela tiden jagar sin motståndare och söker KO kommer bli frustrerad.
  Men hoppet är det sista som överger människan och därför hoppas jag att Rashad blir utburen på bår.

  Gamla Pride snubbar som kommer till Ufc lyckas sällan. Yvel åker på däng och Dos Santos hamnar på contender plats.

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 januari 2010 kl. 00:00

  Fred – Är lite tveksam till att Kampmann får lämna om han förlorar, vet inte hur många matcher han har kvar på kontraktet men han har trots allt än så länge gått 6-2 och vunnit ett gäng matcher i mellanvikt.

 • Axel skrev:
  3 januari 2010 kl. 01:10

  Inte ens chans att de river Kampmanns kontrakt, han var ju nästan contender innan matchen mot Swick. Dock är han långt långt ner…

 • Richard skrev:
  3 januari 2010 kl. 02:26

  Jag gillade Volkmann, men tror inte han tar Kampmann.
  Grapplernas tid är inte förbi än, Aoki, Maia och Hazelett är lysande exempel på att bra grapplers kan vinna mot strikers, sen säger jag inte att det är så sannolikt att de gör det varenda gång men men.
  WAR Silva!

 • Vinnysimmo skrev:
  3 januari 2010 kl. 03:32

  Kvällens vinnare:

  Evans
  Hazelett
  Lauzon
  Ludwig
  dos Santos

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.