Hem » UFC, UFC 108

Inför UFC 108 – Underkortet

2 januari 2010 kl.15:43 av Kemal Coskun | Inga kommentarer

Rafaello Oliveira (9-2-0) vs John Gunderson (22-6-0)
Rafaello Oliveira är en submissionspecialist med förmågan att knocka motståndare med ett slag. Samma sak går inte att säga om Gunderson som bara är det ena, nämligen en submissionspecialist. Rafaello kommer att ha fördel stående och kommer troligtvis att försöka knocka sin motståndare. Gunderson å andra sidan kommer nog att skjuta tills hans motståndare ligger ner. Av de matcher jag sett med Gunderson så gillar han även att lägga sig i guard vilket många inte vågar göra. Lyckas Gunderson att hålla sina nerver i styr så kan detta bli en grym match där båda utbyter submission-försök. Gunderson tackade ja till matchen med kort varsel vilket kan anses vara en nackdel, men tränar man på Xtreme Couture så skulle jag gissa på att han är vältränad och redo att köra.

Dan Lauzon (12-2-0) vs Cole Miller (15-4-0)
Dan Lauzon får med denna match ett andra försök i UFC. I sitt första försök stoppades han utav Spencer Fisher på UFC 64 men sedan dess har han ett facit på åtta segrar och en förlust vilket gjort att han förtjänat en chans till att etablera sig i UFC. Lauzon är en allsidig fighter med både stående kombinationer och submissions. Cole Miller är en grappler som säkerligen vill att matchen ska ta sig till mattan fort trots att han påpekat det motsatta. Han blev i sin senaste match knockad utav Efrain Escudero på UFC 103 och hans prestationer stående var inte något att hurra över. Cole Miller kommer att ha en stor fördel med sin räckvidd vilket Lauzon får se upp med.

Martin Kampmann (15-3-0) vs Jacob Volkmann (9-1-0)
Båda dessa herrar förlorade i sina senaste matcher vilket troligen är orsaken till att de placerats på underkortet. Kampmann förlorade efter fina boxningskombinationer av Paul Daley och Volkmann förlorade efter enhälliga beslut mot Paulo Thiago. Volkmanns prestationer stående mot Thiago var under all kritik, bland det sämsta jag sett i UFC faktiskt. Men hans grappling var riktigt bra vilket Kampmann får se upp med. Kampmann kommer med stor sannolikhet att vilja ha denna matchen stående där han kan utnyttja sig av sina utomordentliga muay thai egenskaper.

Ryan Jensen (14-5-0) vs Mark Munoz (6-1-0)
Efter att ha blivit brutalt knockad av Matt Hamill lyckades Munoz att vinna sin nästkommande match mot Nick Cantone på UFC 102. Med en stark muay thai och wrestling-bakgrund så är han ett hot mot alla motståndare i divisionen. Motståndaren Ryan Jensen har visserligen vunnit 14 av sina 19 matcher men de matcher han har förlorat har varit mot motståndare med ett starkt namn vilket säger mig ett och annat. Om han lyckas ta sig förbi Munoz tack vare sin rutin är upp till bevis, men i mitt tycke är han inget mer än en underkorts-fighter.

Jake Ellenberger (21-5-0) vs Mike Pyle (19-6-1)
Jag brukar ha matcher som jag ser fram emot mest i varje underkort och den här matchen faller in i den kategorin. Ellenberger har visat prov på ypperlig boxning vid flertalet tillfällen under sin karriär samtidigt som Mike Pyle är bland de bästa BJJ-utövarna i divisionen. Klassisk duell mellan en brawler och en grappler. Ellenberger har 13 vinster via knockout och Mike Pyle har 16 submission vinster. Den här matchen har alla förutsättningar till att kronas fight of the night.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.