Hem » UFC, UFC 109

Inför UFC 109 – Huvudkortet

6 februari 2010 kl.15:02 av Patrick Jenkinson | 17 kommentarer

Mark Coleman vs Randy Couture
Många har åsikter om dessa två fighters och att de hamnat som huvudmatch på en UFC-gala men jag försöker se det som en jämn matchning med ett förhoppningsvis bra underhållningsvärde. Jag vet, jag är på ganska bra humör idag.

Den viktigaste frågan som vi behöver svar på innan matchen är om Coleman har kondition och lungkapacitet nog för att klara 15 minuter med Couture. Jag tror nog att Coleman har gjort sitt yttersta för att klara testet men när Couture utsätter honom för sin vassare boxning så kommer Coleman söka stöd i klinchen där Couture lyckas mycket bra mot alla motståndare med sin ”dirty boxning”. Coleman kommer säkert att lyckas få ner Couture på rygg men det kommer inte vara tillräckligt och jag tror på vinst för Couture innan domarna hinner säga sitt.

Nate Marquardt vs Chael Sonnen
Receptet för Sonnens framgång är kontroll av motståndaren genom effektiv användning av sin brottningsförmåga, något han senast visade mycket av i matchen mot en ringrostig Okami. Detta är dock något som Marquardt inte kommer att tillåta då han besitter bättre stående kunskaper än Sonnen och han är även bekväm i brottningen. Jag ser framför mig hur Sonnen får smaka på Marquardts nävar precis som Maia, Gouveia och Kampmann och att han blir knockad. Det kommer vara en fin syn med tanke på hur mycket skit han snackat på senaste tiden om alla han kommer ihåg namnet på..

Mike Swick vs Paulo Thiago
Thiago har styrkan och förmågan att knocka sin motståndare precis som han gjorde med Koscheck. Men det är en mycket mer erfaren Swick medveten om det kommer bli en kort kväll för Thiago. Bang bang orangutang, och Thiago får en chans att hålla sig kvar i UFC på ett underkort nära dig efter denna förlust.

Demian Maia vs Dan Miller
Maias boxning och muay thai (eller vilken stående skola han nu vill tillhöra) har under hela hans MMA-karriär varit mycket tveksam och Maia fick definitivt betala ett dyrt pris för det i matchen mot Marquardt. Många visa män hävdar att det inte är vinsterna utan förlusterna som definierar en bra fighter och jag förväntar mig att se Maias stående kunskaper att ha blivit mycket bättre. Men det är där matcherna börjar, men det kommer sluta precis som Maia vill; med en check för kvällens submission.

Matt Serra vs Frank Trigg
Triggs bäst före datum på elitnivå har gått ut, det blev tydligt i hans senaste match mot Koscheck. Serra ligger i korgen för varorna för ½-priset, men hans tunga höger är tillräckligt fräsch för att inte hamna i containern bakom affären. Förhoppningsvis kan Trigg använda sin längd för att hålla Serra på avstånd, kanske till och med på rygg i perioder men på ett eller annat sätt ser jag att vinsten kommer att gå till Serra.

17 kommentarer »

 • Patrick Jenkinson skrev:
  6 februari 2010 kl. 15:04

  Men känns ändå tveksamt att alla favoriter ska lyckas, brukar ju bli någon skräll…

 • Karl-GSP skrev:
  6 februari 2010 kl. 15:54

  Jag själv har vänt och vridigt på det här huvudkortet för att se en skräll komma. Men kan inte se den. Visst Thiago Kan knocka Swick – Sonnen och trigg kan försöka Lay N Pray. Men tror någon ärligt på det?

  Jag ska satsa på alla favoriter rak igenom huvudkortet. (kanske ta med Danzig där också) Ger typ 6 gånger pengarna
  Sätta två singlar på underkortet så att man får igen pengarna man satsat (om inte dessa 6 säkra matcher går hem)

  Men vad vet jag. Känns iaf inte som jag kan ge en ärligt chans till många på det här kortet. Ett roligt kort – men igenom alla matcher så känns matchupsen rätt svaga.

 • Farujah skrev:
  6 februari 2010 kl. 16:20

  Swick kommer torska mot thiago, han är ju hur överskattad som helst.

 • Lasha skrev:
  6 februari 2010 kl. 16:29

  haha, måste bara posta det här citatet som Din thomas sa på Sherdogs Pros pick…
  ”It’s going to be like watching two old dudes fighting at the bingo hall. Who cares who wins? It’s always fun to watch.”

  Skön liknelse, sj hoppas jag lite mer av fajten än så ;)

 • niclas 1 skrev:
  6 februari 2010 kl. 17:44

  härligt att du är på gott humör Jenk! Men du kan väl inte på allvar anse att Randy-Mark är en jämn matchning! Randy är STORfavorit hos alla bookmakers. Fast du kanske bara menade att du FÖRSÖKER SE det som en jämn matching; då skall jag inte kritisera dig för ditt positiva tänkande ;-) )

 • fujiOne^ skrev:
  6 februari 2010 kl. 18:19

  Fattar inte att Swick är favorit. Han har ju knappt presterat något av värde det senaste och jag tror jag är för självsäker.

 • Joakim Borgudd skrev:
  6 februari 2010 kl. 19:31

  Swick har ju vunnit 9 av 11 matcher i UFC, hatten av för det. Jag tror inte att Thiago kan hålla honom nere, stående är det Swicks match. Hela hans hype bygger ju lite kring lite flyt mot en kaxig Koscheck ;)

  Sen tror jag att Coleman vs Couture blir en ganska jämn tillställning, de har ju liknande styrkor, men Randy borde ta hem det sent i matchen via ren och skär taktik.

 • Farujah skrev:
  6 februari 2010 kl. 19:45

  Borgudd, man ska aldrig underskatta en black house fighter ;) .

  Jag vet inte vad ni andra känner för swick, men jag tycker iaf att han känns som hyffsat allround kille, utan att vara särskilt bra på någonting.

 • yonsson skrev:
  6 februari 2010 kl. 20:44

  Black house i all ära, men Thiago tränar väl inte på heltid?
  Dessutom tränar ju Swick med folk som tidigare vunnit mot Thiago.
  Senast vann ju JonFitch efter en (enligt mig) medioker insats från Fitch.
  Swick tillhör väl inte den absoluta topskiktet i divisionen, men han bör ju vinna hyfsat lätt tycket jag förutsatt att Thiago inte kommer in som en helt ny fighter.

 • Karl-GSP skrev:
  6 februari 2010 kl. 21:03

  Klart Swick vinner. Thiago tränar inte på heltid och helt enkelt annat i tankarna. Swick kommer vara ungefär som han var i Ben Saunders matchen – hyffsat överlägsen. Mot en på pappret helt ok matchning.

 • pekka skrev:
  6 februari 2010 kl. 21:50

  Om jag ska ge några av underdogsen på huvudkortet en chans så är det nog Thiago/Coleman.

 • Ludde skrev:
  6 februari 2010 kl. 22:06

  Swick har bara vunnit mot typ Davies och Riggs som är någorlunda bra, men ingen som är lika bra som thiago enligt mej. Thiago slog koscheck och gick en jämn match med fitch vilket är mer imponerande enligt mej.

 • Soares skrev:
  6 februari 2010 kl. 22:37

  Thiago Silva är ju helt värdelös. Lyckoträff mot Koscheck i en match han såg underlägsen ut. Förlorar en sjukt tråkig match mot Fitch på decision. Besegrar knappt en debutant i Volkmann. Swick kommer köra över Silva. Sen förlorar han nästa match på något sunkigt prelim kort och sen ser vi inget mer av honom förrän han skymtar förbi som kravallpolis under VM2016.

 • andreas skrev:
  6 februari 2010 kl. 22:50

  blev en ren tippning på favoriterna i huvudkorten. 2.72 på alla 4 ingen så suveräna odds men. sen en singel på coleman 4 gånger pengarna.

 • Farujah skrev:
  7 februari 2010 kl. 01:51

  Soares, lite fail på dig eller? Paulo Thiago heter han, Thiago Silva håller till i LHW.

 • Reellron skrev:
  7 februari 2010 kl. 02:12

  Håller med dig i stort Jenk. Jag tror dock att bästa bet-värdet på galan är Coleman, även om jag tror Randy vinner så är 4 ggr pengarna (eller 4,333 som är det högsta jag hittat) för högt på Coleman.
  Vill också lägga till att Matt Serra faktiskt kommer vinna på RnC mot Frank Trigg :)

 • niclas 1 skrev:
  7 februari 2010 kl. 16:41

  Ni är ute och cyklar ang. Coleman

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.