Hem » UFC, UFN 20

Inför UFC Fight Night 20

11 januari 2010 kl.13:39 av Joakim Borgudd | 4 kommentarer

Inatt är det dags för UFC Fight Night 20, en gala som innehåller många intressanta namn på väg uppåt, dessutom finns det ett par killar som slåss för att vara kvar. Gå vidare för att läsa mer och resultat från invägningen finns här.

Gray Maynard vs Nate Diaz
I huvudmatchen ser vi en intressant rematch mellan Gray Maynard och Nate Diaz. Första gången var under The Ultimate Fighter och då vann den yngre av bröderna Diaz via submission. Men det är ett tag sedan och Maynard har sen dess gått från nybörjare till en, förvisso smått tråkig men ändå dominant kraft i lättvikten. Brottare med mycket fysik mot grappler med knepiga lås, ni har sett det förut. Problemet är att Diaz i år redan fått spö av två starka brottare i Clay Guida och Joe Stevenson och om Maynard gjort sin läxa vet han hur han ska stänga ner Diaz försök till submissions, vad sägs om sjunde raka för brottaren från Xtreme Couture? Eventuellt via domslut.

Efrain Escudero vs Evan Dunham
Här ställs en vinnare av TUF i Efrain Escudero mot en svenskdödare i Evan Dunham. Båda två spås en lovande framtid och för vinnaren väntar ett bra 2010. Den obesegrade Escudero slog Phillipe Nover i finalen av TUF och passade sen på att slå ut Cole Miller i september. Dunham är även han obesegrad och debuterade mot Per Eklund, där gick det sådär för svensken och väldigt bra för unge Dunham. Efter det slog han Marcus Aurelio via ett jämnt domslut. Båda två är duktiga brottare som dessutom visat sig ha en fallenhet för att landa slag stående. Jag anar att övertag i kvalité för Escudero samt att det kan bli kvällens bästa match.

Aaron Simpson vs Tom Lawlor
Tom Lawlor är en skön kille som var med i TUF och efter det skrapat ihop två fina segrar, senast mot C.B Dollaway via submisson. Aaron Simpson kallas för ”A-Train” och det är inte för inte, han har kört över alla killar han hittills mött. Det är sex segrar via TKO varav två i UFC, senast skadade förvisso Ed Herman knät men man såg vad som var på väg. Lawlor lär vilja använda sin brottning för att ta ner Simpson och leta avslut. Det kanske inte blir det lättaste då Simpson har bra brottning själv och lyckas inte Lawlor ta ner sin motståndare blir det en jobbig kväll. Synd att vi nog inte få se Lawlors entré, jag har även en känsla av att han dessutom får smaka på förlust för första gången i UFC.

Amir Sadollah vs Brad Blackburn
TUF verkar vara temat för kvällen, här ska vinnaren Amir Sadollah försöka ta ännu en seger och en gång för alla visa att han kan prestera mot erfaret motstånd. Han har plågats av skador och sen finalen av TUF i juni 2008 har det bara blivit två matcher, han förlorade mot Johny Hendricks samt tog ett domslut mot Phil Baroni. Trots hans få matcher har han en ypperlig thaiboxning samt en förmåga att komma tillbaka från svåra lägen, mot Baroni visade att han kan ta stryk men samtidigt är han ibland lite väl sugen på att växla slag. Brad Blackburn är en veteran från IFL som har en lång men ojämn karriär bakom sig, nu verkar han dock ha hittat rätt och det vittnar fem raka vinster om. Han har en bakgrund i boxning och har med nästan 30 matcher definitivt övertaget i erfarenhet. Jag tror på en TKO från hans sida sent i matchen efter ett par tuffa ronder.

Huvudkort
Gray Maynard vs Nate Diaz
Efrain Escudero vs Evan Dunham
Aaron Simpson vs Tom Lawlor
Amir Sadollah vs Brad Blackburn

Underkort
Chris Leben vs Jay Silva
Rick Story vs Jesse Lennox
Thiago Tavares vs Nik Lentz
Rory MacDonald vs Michael Guymon
Kyle Bradley vs Rafael dos Anjos
Gerald Harris vs Mike Massenzio
Nick Catone vs Jesse Forbes

4 kommentarer »

 • Benke skrev:
  11 januari 2010 kl. 16:20

  Frågan är vad som händer med Chris Leben om han torskar. Han går mot en kille som är 0-1 i UFC på underkortet till en Fight Night. Men vill UFC verkligen cutta honom?

 • Farujah skrev:
  11 januari 2010 kl. 16:34

  Tror lebens dagar kan vara räknade snart om han inte vinner.

 • Joakim Borgudd skrev:
  11 januari 2010 kl. 16:59

  Ja verkligen känns som att den som förlorar av Silva och Leben nog får kicken. Senast fick han ju spö av Rosholt och han har ju också fått gå så, tre raka förluster är han inte namn nog längre för att få stanna med.

 • Lars Sundlöf skrev:
  11 januari 2010 kl. 17:07

  jäkligt synd att man inte lär få se Lawlor, han spexar ju alltid.
  sjukt jäkla skön på invägningen, kommer in me värsta peruken me en kullerbytta… haha han borde satsa på att bli clown lr nåt om å när hans karriär som fajter är över.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.