Hem » WEC, WEC 45

Inför WEC 45

19 december 2009 kl.18:37 av Joakim Borgudd | 3 kommentarer

Donald Cerrone (10-2)  vs Ed Ratcliff (7-1)
Den långe ”Cowboy” Cerrone kombinerar bra thaiboxning med hårda submissions och fick senast se interimbältet gå honom ur händerna även om många hade honom som segrare. Han lär alltså ha siktet inställd på att göra en bra match för att sen få möta vinnaren mellan Ben Henderson och Jamie Varner vilka är de enda som besegrat Cerrone från Jackson MMA. Mot honom ställs denna gång Ratcliff från Chicago som har en bakgrund i karate och har en förkärlek för snurrsparkar. Däremot är hans grapplingförmåga något begränsad och han brukar slarva i försvaret  i sina vilda attacker. Det känns som att det kan bli en mycket underhållande match men förr eller senare kommer Ratclif göra ett misstag och då är det slut.

Chris Hordecki (13-1) vs Anthony Njokuani (11-2)
Här möts två unga killar som vill bli nästa stora namn i lättvikten och vi kan nog räkna med att ingen av dom kommer att vilja ta matchen till marken. För Horodecki blir det hans debut i WEC men meriter har han gott om bland annat som mästare i IFL. Han var planerad för Affliction innan de lar ner men hamnade istället i WEC. Hans stil handlar till större delen om att boxas och mot Njokuani kan hans vilda stil visa sig kostsam. Njokuani kommer nämligen ha ett stort övertag i fysik och räckvidd och hans två senaste matcher i WEC har varit imponerande. Om inte Horodecki utvecklats mycket under året känns det som att han kommer få en jobbig kväll.

Joseph Benavidez (10-1) vs Rani Yahya (15-4)
Här möts en supergrappler i Yahya och en hårdslående brottare i Benavidez. Matchen blir Yahyas första som bantamviktare och ADCC-veteranen har vunnit tre raka. Totalt har han vunnit hel 14 av sina 15 matcher via submissions. Hans svaghet är väl det stående och där är starke Benavidez starkare, även om han inte är någon stjärna där heller. Han åkte senast på karriärens första förlust mot Dominic Cruz och är en farlig kille men jag tror att Yahyas förmåga att hitta submissions i alla lägen blir avgörande.

Takeya Mizugaki (12-3-2) vs Scott Jorgensen (7-3)

Här är båda två starka brottare som gillar att svinga stående och ett stående krig är just vad det här kan bi. Mizugaki gjorde en bra match mot den förre mästaren Miguel Torres och vann senast mot Jeff Curan medan Jorgensen gått 3-2 i WEC.

Underkortet
Bart Palaszewski vs Anthony Pettis
Muhsin Corbbrey vs Zach Micklewright
Chad George vs John Hosman
Courtney Buck vs Brandon Visher
Kyle Dietz vs Brad Pickett
Erik Koch vs Jameel Massouh

3 kommentarer »

 • Patrick Jenkinson skrev:
  19 december 2009 kl. 18:51

  Jag önskar att WEC producerade sina galor lite annorlunda så att man fick se fler fighter på en gala. Vill ju verkligen se Palaszewski, Corbbrey och Pickett.

 • Joakim Borgudd skrev:
  19 december 2009 kl. 18:53

  Mm, Pickett vore kul – man har ju läst en del om honom och sett en del gamla matcher i Cage rage när det begav sig, nu har han sin chans!

 • Farujah skrev:
  19 december 2009 kl. 23:56

  WEC brukar alltid leverera, rankar dock SF galan högre än denna, känns som att WEC till denna gala saknar tillräckligt med intressanta namn.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.