Hem » WEC, WEC 46

Inför WEC 46

10 januari 2010 kl.23:55 av Joakim Borgudd | En kommentar

Inatt genomförs WEC 46 som innehåller en titelmatch samt ett par gamla mästare som vill ta första steget tillbaka mot titeln. Stor underhållning kan jag nästan lova i förväg, resultatet från invägningen hittar ni här.

Jamie Varner vs Ben Henderson
Lättviktsmästaren Jamie Varner har varit ur spel sen ett år efter en rad skador, några som han ådrog sig i den tuffa titelmatchen mot Donald Cerrone. Samme Cerrone fick se sig besegrad av Ben Henderson som tog med interimbältet hem, nu ska bältet avgöras en gång för alla. Varner har tunga händer och bra boxning dessutom definitivt större meriter än Henderson. Denne verkar ha gummiarmar samt riktigt bra brottning, men jag tror inte han kan ta ner Varner som han gjorde mot Cerrone. Stående är det mästaren som har övertaget och han tar hem de via ett sent avslut eller ett snyggt domslut.

Urijah Faber vs Raphael Assuncao
Vinnaren här kan få chansen på bältet som Jose Aldo bär, superstjärnan Urijah Faber fick spö två gånger av exmästaren Mike Brown och är nu tillbaka efter skadorna han fick i senaste titelmatchen. Det blir teknik och fart mot Raphael Assuncaos utmärkta BJJ. Brassen har vunnit sex raka matcher men får inte utrymme för sin metodiska BJJ mot Fabers vansinniga tempo, TKO och godnatt.

Mike Brown vs Anthony Morrison
Mike Brown blev utklassad av Jose Aldo och ska nu få upp lite självförtroende mot nykomlingen Anthony Morrison. Denne har vunnit det mesta via TKO och är en duktig fighter, men mot grovjobbaren Brown som tävlat över hela världen har han inte ens chans. Exmästaren kan välja att avsluta genom en tung överhandshöger eller ta en säkrare väg och använda sin brottning till att ta ner Morrison och sen utnyttja dennes tveksamma försvar mot submissions. Jag tror på det senare valet.

Dave Jansen vs Kamal Shalorus
Dave Jansen har förlitat sig på sin brottningsförmåga och med Team Quest i ryggen så är det något han kan mycket väl. Men Kamal Shalorus är kanske något för stor för Jansen och han kommer att bränna mycket energi i nedtagningsförsöken vilket kommer leda till vinst för Shalorus.

Mackens Semerzier vs Deividas Taurosevicius
Med ytterligare en vinst, då den förra mot Fabiano överaskade nästan alla, kanMackens  Semerzier verkligen etablera sig i WEC och på MMA-kartan i övrigt. Men mot en metodiskt och lugn Deividas Taurosevicius från Litauen kommer det att vara mycket svårare för Semerzier att överaska.

Underkortet
Charlie Valencia vs Akitoshi Tamura
Wagnney Fabiano vs Clint Godfrey
Mark Hominick vs Bryan Caraway
Eddie Wineland vs George Roop
Coty Wheeler vs Will Campuzano

En kommentar »

  • Joakim Borgudd skrev:
    11 januari 2010 kl. 09:14

    Fabers stjärnstatus visar inte minst i att han är andranamn på galan, fast han i sin senaste match fick spö av Brown (för andra gången) och att Brown precis förlorat titeln, men trots det hamnar efter Faber.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.