Hem » Favoriter

Intervju med Christoffer Svensson

21 februari 2010 kl.15:28 av Joakim Borgudd | 36 kommentarer

Svenss

Karlstad har producerat en mycket intressant MMA-talang i form av 24-åringen Christoffer Svensson som sen debuten i december 2008 vunnit fyra matcher, alla i den första ronden. Tävlar gör han för Gladius MMA i Göteborg och är bokad för en match på The Zone FC ”Evolution”, ännu en imponerande vinst och det kan bli aktuellt med matcher ute i Europa.

En sån talang ville vi gärna ta ett snack med och här är resultatet. Christoffer pratar om allt från hur han kom in på MMA, hur mycket Jani Lax betyder och vad han gör när han inte tränar.

Hur länge har du tränat MMA?
Jag började köra Submission Wrestling när jag var 18 men hade ett uppehåll mellan 19-20 då jag gjorde lumpen. I början på 2008 började jag köra boxning. Sommaren 2008 fick jag en match på kort varsel i Shootfighting match mot Christian Dellevåg som tidigare hade gått som proffs. Jag tackade ja utan någon MMA-träning. Men jag vann matchen på poäng och blev därav riktigt sugen att fortsätta, har sedan dess kört på med MMA.

Vilka personer har betytt mest för dig som fighter?
Jag måste först säga Jani Lax som har ställt upp mycket för mig. Han har funkat som  en av mina närmaste vänner, tränare, sparringpartner,manager och kommer alltid att betyda mycket. Johan Westerberg är en grymt duktig grappler som har betytt mycket inom sparring lärt mig mycket hur jag ska grapplas. Sen Per sjöström och Mikael Haglund som var mina första tränare på Hilti Karlstad och som fortfarande tränar mig. Man får inte heller glömma alla jag sparras med, nu betyder August Wallen och övriga på Gladius mycket.

Du har vunnit det mesta genom submission, hur känner du dig stående?
Jag vann faktist min senaste match på knockout efter en dryg minut, men jag kan inte sticka under stolen om att det som jag är bäst på är grapplingen, men jag känner mig trygg stående och bangar inte för en stående fight.

Stämmer det att du flyttat till Göteborg permanent för att träna på Gladius?

Delvis stämmer det, jag har min fasta bostad i Karlstad men kör varannan vecka i Göteborg.

Vad förväntar du dig få ut av det?

Jag kommer bli mer allround då jag får mer folk att sparras med. Karlstad har bra fighters med inte tillräckligt många. Sen så kör de helt andra drillar tekniker hos Gladius och jag vill ha det bästa från alla världar.

Hur lägger du upp träningen inför matchen i The Zone?

Jag har kört på hårt cirka 12 pass i veckan och har precis slutat köra tungt på gymmet. Nu blir det mycket fys blandat med lätta vikter med många reps samt mycket mängdträning för att få flyt samt sparring.

Något speciellt du jobbar på?

Jag jobbar på allt. Jag vill bli bättre på det jag är bra på men jag jobbar mest på mitt stående samt slag från marken.

Har du planer på att tävla i grappling mer framöver?

Jag var med på den senaste ADCC i Stockholm men förlorade första matchen på poäng. Det skulle vara för skoj skull och om det inte kom emellan någon match.

Vad i din karriär är du mest stolt över?
Alla dom hårda ronderna på klubben och när jag har gjort bra ifrån mig där.

Vad har du för målsättning med karriären?

Jag har lagt ner för mycket tid och kärlek för att inte kunna säga att man drömmer om Japan eller USA. Men det är lång väg dit med mycket svett, blod och tårar på klubben

Hur skulle du beskriva dig själv som fighter?
Svår fråga, brett game på marken med en tajt stående stil. Till det en vinnarskalle som heter duga.

Hur försörjer du dig?
Jag jobbar som ordningsvakt på helger och som säljare på Teknikmagasinet två lördagar i månaden. Jag har tidigare jobbat som snickare men det funkade inte ihop med den träningsmängden jag vill köra på. Så jag fixade bricka och jobbade hårt ett tag men nu är det bara ordningsvakt och träning.

Hur funkar det att kombinera jobbet med träningen?
Det funkar bra nu men man blir lätt sjuk när man jobbar nätter.

Vad gör du när du inte tränar?
Sover, äter, umgås med min sambo samt vänner när jag inte jobbar försöker jag kolla på film då det är ett intresse.

Vilka är dina favoritfighters?

Nummer ett är helt klart GSP! Jag gillar det mesta i hans game. Sen Fedor Emelianenko, Anderson
Silva, Rashad Evans och Tyson Griffin, de tänker jag på i första hand.

36 kommentarer »

 • sebbe skrev:
  21 februari 2010 kl. 18:20

  go christoffer! blir kul att se i gbg.

 • Anders E skrev:
  21 februari 2010 kl. 22:02

  hehe det framstår i artikeln som att Christoffer nyligen börjat träna på Gladius, men det har han ju gjort ett tag nu =)

 • Joakim Borgudd skrev:
  21 februari 2010 kl. 22:06

  Okej så kanske det framstår – men var mer ute efter att jag hört att han flyttat till Göteborg permanent, men så är det alltså inte. Oavsett blir han intressant att följa!

 • Tobias skrev:
  22 februari 2010 kl. 08:49

  Roligt att få en glimt av hur våra svenska fighters tränar och tänker, en sak som slår mig är träningsmängden som inte bara i det här fallet är väldigt hög. 12 pass i veckan är inget skämt och på en nivå som säkert matchar världseliten inom MMA – det känns lite orimligt att ha den träningsmängden och samtidigt knappt tjäna några pengar på sin sport. Är det ingen annan som reagerar på detta?

  Min spontana känsla är om den här träningsmängden verkligen är nödvändig, överträning och uteblivna framsteg känns som väldigt nära. Speciellt om killen samtidigt måste jobba nätter för att få ekonomin att gå ihop

  Kvalité går före kvantitet – alltid! Får en känsla av att många tror att man måste träna 10-12 pass i veckan för att det ska vara lönt att satsa.

 • Danne skrev:
  22 februari 2010 kl. 10:46

  Tobias: Så är det inom dom flesta sporter innan man blir professionell, inget konstigt med det, jag har en kompis som är rankad 2:a bland höjdhopparna i Sverige efter Linus Törnbland, men han har inte riktigt lyckats till toppen än, därför tjänar han inte heller några pengar förutom lite sponsorkläder från diverse sponsorer.

  För att nå toppen så måste man träna 10-12 pass om inte mer, även om man har en naturlig fallenhet för sporten. Att träna så pass mycket är inte alltid så hälsosamt eftersom man alltid balanserar på en tunn lina för att inte träna för lite men ändå inte för mycket för att skada sig, man brukar säga att elitidrott alltid ligger på gränsen till att skada sig själv.

  Vägen till att bli bäst är hård, det är en fråga om uppoffring och kompromisser om man verkligen vill va en av dom bästa.

 • andreas skrev:
  22 februari 2010 kl. 11:51

  kolla bara på långdistanslöpare/orienterare finns en stor del som tränar 10-12 pass i veckan om inte mer. Eller varför inte simmare har en hög träningsdos också. Det är nödvändigt för att kunna komma upp och bli bättre.

 • andreas skrev:
  22 februari 2010 kl. 11:52

  i sverige då. sådana som definitivt inte lever på sin sport.

 • Tobias skrev:
  22 februari 2010 kl. 13:05

  Visst måste man lägga ned tid för att lyckas – det håller jag med om – och all respekt till Christoffer och alla andra som gör det. Men, som Danne är inne på kräver det en balansgång för att inte bli övertränad. För att träna 12 pass i veckan räcker det exempelvis inte med 6-7 timmars sömn/natt – då bryter du ner dig istället för bygger upp dig – tror många glömmer detta – inklusive mig själv emellanåt…:)

  Kör hårt!

 • rickard skrev:
  24 februari 2010 kl. 14:57

  kul – kör hårt christoffer! han verkar vara vass…

 • cederkvist skrev:
  25 februari 2010 kl. 15:36

  Lycka till ! Hoppas han fortsätter avsluta sina matcher i första ronden :D

 • sophia skrev:
  28 mars 2010 kl. 22:21

  ojoj här har det avancerats rejält ! roligt att se, lycka tll!

 • Iman skrev:
  24 februari 2015 kl. 15:09

  I would suggest you to useThis pdviorer does not deduct any hidden charges. You can view your billing information online. Addition to that, you can call from your PC itself or from any phone.In fact, the quality of service and customer support is outstanding with this pdviorer.Hope this will help you !!!____________Make Peace

 • levitra sales skrev:
  24 mars 2015 kl. 09:25

  Congratulations on possessing certainly certainly one of one of the most subtle blogs Ive arrive throughout in some time! Its just amazing how a lot you’ll be able to think about away from a factor principally merely because of how visually gorgeous it is. Youve place collectively an ideal blog site house, great graphics, movies, layout. That is definitely a should-see web site!

 • allergies skrev:
  22 april 2015 kl. 03:43

  Hi there! Brilliant post! I’m a frequent visitor (far like addict ) to your website however , I had a question. I’m not likely certain whether its the right web site to question, but there are no spam comments. I get comments each day. Are you going to you assist me? Cheers!

 • cheap insurance skrev:
  23 april 2015 kl. 19:49

  Coucou Mathilde,On pense au premier abord que la tendance color block au niveau make-up doit être difficile à suivre et surtout à assumer mais en ce qui te concerne, ça rend divinement bien !Un teint frais et lumineux et de la couleur pop en petites touches (blush et gloss) c’est génial !Je n’ai pas encore de blush crème, je pensais commencer avec ceux de la marque NYX mais le Rude d’Illasmasqua me tente vraiment, sa teinte orangée serait divine cet été. Peux-tu me dire où les trouver ?Bon dimanche !

 • viagra skrev:
  27 maj 2015 kl. 20:54

  Tip top stuff. I’ll expect more now.

 • http://reinerquotes.com/nycarinsuranceteenquote.html skrev:
  4 juni 2015 kl. 21:18

  Which came first, the problem or the solution? Luckily it doesn’t matter.

 • http://automobileprotection.net/free_car_insurance.html skrev:
  13 juni 2015 kl. 23:14

  Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is really irritating. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 • http://automobileprotection.net/GetAutoInsurance.html skrev:
  13 juni 2015 kl. 23:24

  Reading posts like this make surfing such a pleasure

 • http://cheapinsurancenm.info/online-auto-insurance-quotes-edmonton.html skrev:
  16 juni 2015 kl. 19:50

  Your article was excellent and erudite.

 • http://shubertmotors.com/questionnaire-on-health-insurance-pdf.html skrev:
  17 juli 2015 kl. 18:50

  You have more useful info than the British had colonies pre-WWII.

 • RobertOa skrev:
  28 augusti 2015 kl. 04:18

  Do not start taking any type of other medicines simultaneously with Orlistat without your doctor’s [url=http://tretinoin.space/]tretinoin cream where to buy[/url] consent. In patients with [url=http://buymethotrexate.party/]methotrexate[/url] bronchial asthma aged 2 years as well as older that got Singulair, a decline in mean peripheral blood eosinophil counts ranging from 9 % to 15 % was noted, compared to sugar pill, over the double-blind therapy moments. Prednisolone could be prescribed by your doctor if your physical body does not generate sufficient corticosteroids. [url=http://buymethotrexate.party/]methotrexate[/url] Its impacts are based on changing anabolic steroids that are usually generated normally in your body. Contact lenses [url=http://propeciawithoutprescription.party/]propecia without prescription[/url] must be gotten rid of before the management of Xalatan, and also could be returned 15 minutes after administration. Do not integrate this medicine regarding other medicines you are presently [url=http://genericcelebrex.party/]generic celebrex[/url] taking. Using Cleocin HCl periodically causes over growing of nonsusceptible [url=http://buypropecia.party/]propecia[/url] organisms– particularly yeasts. Ought to superinfections happen, ideal actions should be taken as suggested by the clinical circumstance. It works by quickening the process of skin renewal assisting to keep the pores [url=http://furosemideonline.party/]furosemide buy[/url] tidy. Intestinal Adverse Events: The incidence of gastrointestinal adverse [url=http://viagra-soft.nu/]viagra soft[/url] events was comparable in between the Actonel 5 mg everyday group and also the Actonel 35 mg once-a-week group: dyspepsia (6.9 % versus 7.6 %), looseness of the bowels (6.3 % versus 4.9 %), and also stomach pain (7.3 % versus 7.6 %).

 • insurance car skrev:
  30 augusti 2015 kl. 23:58

  What liberating knowledge. Give me liberty or give me death.

 • http://onlinecollegesok.info/onlinecoursesnyu.html skrev:
  7 september 2015 kl. 12:31

  You’ve got to be kidding me-it’s so transparently clear now!

 • http://carinsurancelit.info/bhartiaxageneralinsuranceonlinepremiumpayment.html skrev:
  7 september 2015 kl. 12:41

  Me dull. You smart. That’s just what I needed.

 • http://onlinecollegesok.info/associates-degree-for-human-services.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:03

  I’m not worthy to be in the same forum. ROTFL

 • http://autoinsuranceiok.org/cheap-car-insurance-to-include-young-driver.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:05

  That’s an inventive answer to an interesting question

 • http://carinsurancenos.org/cheapest_rates_on_car_insurance.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:09

  I bow down humbly in the presence of such greatness.

 • http://carvscar.info/subaru_legacy_vs_infiniti_g37.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:21

  What a joy to find such clear thinking. Thanks for posting!

 • http://carinsurancelet.top/car-insurance-cheapest-singapore.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:25

  Thinking like that shows an expert’s touch

 • http://carinsurancelet.top/cheap-auto-insurance-az.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:27

  Cool! That’s a clever way of looking at it!

 • http://autoinsuranceiok.org/cheapnmautoinsurance.html skrev:
  7 september 2015 kl. 13:31

  The purchases I make are entirely based on these articles.

 • http://writingservicecosts.info/howtowriteapaperinoldenglish.php skrev:
  10 oktober 2015 kl. 13:49

  Pin my tail and call me a donkey, that really helped.

 • http://carinsurancenetz.info/car-insurance-stuarts-draft-va.html skrev:
  15 oktober 2015 kl. 13:45

  This is the perfect way to break down this information.

 • http://automobileinsurancequotesin.info/best-used-car-for-low-insurance.html skrev:
  15 oktober 2015 kl. 13:49

  I’m shocked that I found this info so easily.

 • canadian pharmacy skrev:
  10 december 2018 kl. 12:30

  best online pharmacies canada

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.