Hem » Intervjuer, UFC, UFC 108

Intervju med Martin Kampmann

31 december 2009 kl.09:27 av Joakim Borgudd | 9 kommentarer

Kampmann

Dansken Martin Kampann har blivit lite av en favorit hos MMABloggen. Vi är därför stolta över att för tredje gången kunna presentera en intervju med honom inför lördagens match mot Jacob Volkmann på UFC 108.

Där ska han försöka revanchera sig efter förlusten mot Paul Daley senast som stoppade hans resa mot toppen. Han skulle egentligen ha mött Mike Swick den gången men fick nöja sig med den debuterande Daley. Även denna gång har han fått byta motståndare men vi kan nog räkna med att han inte underskattar Volkmann. Totalt har Kampmann som sen ett par år är baserad i Las Vegas vunnit 6 av sina 8 matcher i UFC.

Hur känns det att möta Volkmann istället för Markham?

Det är lugnt. Jag förberedde mig för en striker i Markham men nu möter jag en brottare istället. Så självklart är det en stor skillnad i stil, men när Markham drog sig ur blev jag glad att de hittade någon som ville möta mig och att jag får gå match som planerat.

Har du gjort några förändringar i träningen?

Jag har fokuserat lite mer på mitt brottningsförsvar istället för min offensiva brottning. Den nya killen är en southpaw så jag fick ändra lite på det upplägget också.

Vad är dina tankar om matchen mot Daley?

Jag blev träffad och ville träffa honom tillbaka, men att växla slag med någon med tunga slag som Daley var inte min matchplan. Så jag är verkligen besviken på mig själv för det. Jag tycker också att domaren stoppade det för tidigt, jag var onekligen skakad men stod fortfarande upp och skyddade mig. Jag har blivit nerslagen förut mer än en gång och trots det kommit tillbaka och vunnit. Men mest av allt är jag besviken på mig själv för att jag inte var smart nog. Jag tycker jag skulle ha vunnit den matchen och jag tror att jag slår honom om vi möts igen.

Du fick rejält med stryk stående, lärde det dig något?

Ja som jag sa, jag borde ha boxats mer defensivt istället för att svinga med honom, när du gör det är det alltid en risk att du blir skadad.

Senast vi pratade sa du att du jobbat mycket på din grappling, kan det ha påverkat din standup?

Jag känner verkligen att min grappling blivit bättre, men min standup har stått still ett tag. Jag har ändrat lite på det efter min senaste match och jobbat mycket med Gil Martinez som är min boxningscoach. Nu känner jag att jag boxas mycket smartare än förut, förhoppningsvis visar det sig.

Volkmann verkar vara en grappler, vill du försöka hålla matchen stående?

Ja att döma av hans senaste match är han bara en grappler, så jag förväntar mig att han vill ta ner mig. Jag är beredd på det och jag vill hålla det stående och slå honom där.

Vart står du i weltervikten?

Jag förlorade ju sist, så jag måste jobba mig uppför stegen igen. Förhoppningsvis kan jag få några vinster och komma tillbaka till titelstriden.

Vad tror du om Dan Hardys mot GSP?

Jag har faktiskt tränat lite med Hardy här i Las Vegas, men jag tror att hans chanser är väldigt små. Men man vet aldrig, han har imponerat på mig i sina senaste matcher.

Någon annan match du ser fram emot på UFC 108?

Min polare och träningskompis Mike Pyle går match så det ser jag fram emot. Även John Gunderson och Sam Stout går matcher och de har jag tränat en hel del med, så det blir kul.

Är det skönt att gå match hemma i Las Vegas?

Ja det är alltid skönt att slippa resa, jag skulle gå match här varje gång om det var jag som bestämde.

Såg du Alexander Gustafssons debut i UFC?

Ja det såg grymt ut! Jag hoppas att fler skandinaver kan slå sig in i UFC, det skulle nog få sporten att växa ännu mer där hemma.

Är det något mer du vill säga?

Tack till min sponsor Hitman fightgear och Xtreme Couture för att de ger mig ett grymt ställe att träna på. Dessutom vill jag tacka mitt gym hemma i Danmark, Colosseum gym och Shooters MMA.

9 kommentarer »

 • Klasse skrev:
  31 december 2009 kl. 10:38

  Go Kampmann!

 • Oskar skrev:
  31 december 2009 kl. 12:25

  Bra jobbat MMABloggen! Kul med intervjuer!

  Hoppas verkligen att Kampmann vinner några matcher igen! Precis som han säger så är det viktigt att det går bra för alla skandinaver så att sporten växer här uppe!

 • AntonL skrev:
  31 december 2009 kl. 12:50

  Finns det ingen annan dansk som är påväg upp inom MMA som någon här kanske vet av?

  Önskar honom lycka till.

 • Joakim Borgudd skrev:
  31 december 2009 kl. 14:44

  Jag tror och hoppas det går bra i helgen för superdansken, grymt trevlig kille som alltid tar sig tid när man hör av sig. Hans inställning till matchen mot Daley verkar sund också, att han jobbat på att hålla sig till sin gameplan.

  AntonL, jag har ingen koll på andra bra danskar faktiskt. Självklart finns de men jag tror att de ligger klart efter Sverige. Har ju inte samma tradition av brottning till exemempel där många av våra kommer från, boxningen är ju stor men där finns det istället pengar att tjäna i den stilen snarare än i MMA.

 • jesperg skrev:
  31 december 2009 kl. 14:48

  Go Kampmann! Kul med intervju som sagt!

  Angående danskar på väg upp så är det väl kanske inte på G i Kampmanns klass. Men på Fightgym Odense har de en del bra fighters. Tror att Morten Djursaa har en match på G mot Jess Liaudin som gäller någon typ av titelmatch i en mindre organisation (se http://www.10thlegionchampionshipfighting.com/htdocs/fightcard/fightcardroo.html)

 • Petter skrev:
  31 december 2009 kl. 14:59

  Bra intervju! Tycker nog att Kampmann är lite väl självsäker angående rematch mot Daley. Han var inte ens nära att skaka honom i första mötet. Men man hoppas ändå på honom för han är en trevlig kille och bra fighter.

  Gott nytt år på er alla!

 • ratsaffobak skrev:
  6 januari 2010 kl. 15:52

  Nu när han gått matchen och vunnit är det väl dags att ta bort denna intervjun- från sticky-tjofräset?

  En färsk vinnarintervju skulle vara najs men nu känns bara denna out of date deluxe, snudd på förvirrande.

 • Joakim Borgudd skrev:
  6 januari 2010 kl. 16:00

  Well, det gäller ju att ha något tillräckligt bra här uppe ;) Så vi suger hellre på den här karamellen än lägger upp något nytt och mindre bra.

 • ratsaffobak skrev:
  6 januari 2010 kl. 22:46

  Inget att klaga på vad gäller intervjun i sig. mycket intressant intervju men i en perfekt värld hade det suttit en vinnarintervju som sticky nu, men man kan ju inte få allt såklart :)

  En liten uppdatering längst ner med info om när matchen gick och resultat skulle ta bort eventuell förvirring för nya läsare. Skulle se proffsigare ut också på något vis.

  Ni borde ha lön för allt jobb ni lägger ner här på bloggen.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.