Hem » Battle of Botnia, Battle of Botnia 2, Intervjuer, Svensk MMA

Intervju med Tor Troeng inför Battle of Botnia

11 december 2009 kl.08:04 av Joakim Borgudd | 15 kommentarer

IMG_2899_204768l

Imorgon möter Tor Troeng britten Matt Thorpe Battle of Botnia II hemma i Gammliahallen i Umeå. Matchen blir årets tredje i år för Troeng som snabbt klivit fram som en av Sveriges bästa fighters.

Senast vann han mot veteranen Mark Weir på Superior Challenge i oktober. Med en vinst mot Thorpe tar den metodiske Troeng ännu ett steg mot ett kontrakt i en stor organisation och räkna med att han är väl förberedd. Kollar man dessutom på Troengs förluster blir man ännu mer imponerad, de kom mot inga mindre än Daniel Acacio, Lucio Linhares och Mamed Khalidov. Alltså tre riktigt meriterade namn och att bli avslutat av Khalidov är knappst något att skämmas för, fråga bara Jorge Santiago. Därför är vi glada att kunna presentera en intervju med Tor inför hans viktiga match.

Hur är formen inför helgens match?
Den är på sin plats.

Vad har du att sägs om Thorpe?
Han är lång och är bra på distans, kombinerar slag och sparkar bra. Dessutom har han ett farligt markgame.

Hade du några problem att ladda om efter segern mot Weir?
Det tog två veckor innan jag kunde fokusera ordentligt, men sen dess har träningen gått riktigt bra.

Vad tycker du om din prestation i den matchen?
Totalt sett är jag nöjd med matchen. Jag fick matchen dit jag ville och var nära att slå ut honom redan i andra ronden. Några småsaker som jag är missnöjd med, och jag jobbat på att få till. Med tanke på den lättare magsjukan jag åkte på så gick det över förväntan.

Hemmapublik, mer press eller mer kul?
Definitivt mer kul, jag har allt att vinna den här kvällen. Umeåpubliken är den bästa i landet. För er som var på förra Battle of Botnia vet vad jag pratar om.

Matchen är din tredje för året, hur känner du att du utvecklats under året?
Jag har haft en bra säsong utan större skador. det som jag utvecklats mest är mitt MMA-game, att få ihop allt till ett game och kombinera ihop mina styrkor. men jag har mycket kvar på alla plan, och jag vill hela tiden utvecklas.

Några planer för kommande framtida matcher?
Inga planer än så länge, jag tar en match i taget och fokuserar på den här nu. Efteråt får vi se hur allt känns och vad nästa steg är. Det känns tryggt att ha Manos som min manager, jag behöver endast tänka på träningen, han sköter resten.

Det går ju inte att komma ifrån höstens debatt om MMA, är du nöjd med din medverkan i Uppdrag granskning?

Jag tycker både jag och Reza framställdes bra och fick visa vår bild av sporten. Det som blev mindre bra är att sporten i sig framställdes råare och brutalare än vad den är. När man pratar med folk som såg inslaget och inte har koll på MMA så finns det en uppfattning om att vi dagligen utsätts för knockouter och hjärnskador. En liten kort överslagsräkning på hur mycket tid man faktiskt spenderar i ringen jämfört med hur mycket man tränar så är det i storleksordningen 1 sekunder i ringen motsvarar 1 timmes träning och hur många av dessa minuter i ringen är man utsatt för slag mot huvudet? Det blir inte så många sekunder per år…

Upplever du att folk i din närhet blivit påverkade av allt snack kring MMA?
Absolut, man jag tror det ändå är ett steg i rätt riktning för att MMA ska bli helt rumsrent, man får hoppas är att inte någon politiker får moralpanik och vill förbjuda sporten innan vi kommer över den här tröskeln.

Hur funkar det att kombinera yrkeskarriär och idrotten?
Just nu är det här den bästa lösningen jag kan tänka mig, jag har ett jobb jag trivs med och jag kan styra tiden mycket själv. Detta tack vare förstående arbetsgivare och kollegor. Hade jag endast haft träningen skulle jag snabbt bli stressad över vad man ska göra efter träningskarriären. Nu kan jag i lugn och ro fokusera på att uppnå mina mål och göra det som jag gillar mest just nu, att träna.

Vilka är dina favoritfighters?
Jag har ingen solklar favorit, men jag gillar fighters som har en genomtänkt stil och hela tiden jobbar metodiskt och har en tanke med allt dom gör.

Är det något du vill tillägga?
Jag skulle vilja tacka alla mina träningskompisar på Renyi, ingen nämnd ingen glömd.
Min flickvän som stöttar mig och ger mig värdefulla råd.
Min familj som trots att dom inte alltid gillar sporten tror på mig
Mina sponsorer, Superior Wear, Budo fitness och Self omninutrition.
Min manager och vän Manos som hjälper mig till toppen.
Och förstås MMAbloggen som gör denna intervju och gör mycket för att MMA ska bli större i Sverige.

15 kommentarer »

 • björn skrev:
  11 december 2009 kl. 10:38

  Hoppas han kirrar biffen på lördag!

 • JuggaBugga skrev:
  11 december 2009 kl. 11:37

  Om Tor byter klubb finns han i UFC inom 2år, inget ont om Renyi.

 • Halalpizza skrev:
  11 december 2009 kl. 12:34

  Måste jobba denna lördag och kan således inte gå och kolla (var på första BoB). Hoppas arrangören eller nån vass snubbe i publiken filmar och lägger upp på youtube…

  Lycka till Tor!

 • T-Dawg skrev:
  11 december 2009 kl. 13:35

  KOmmer nog bli en grym match men galans match blir garanterat Ante ståhls fight. han är en jävla best som kommer brotta kasta å gnpa ut sin motståndare

 • rickard skrev:
  11 december 2009 kl. 13:50

  Jävligt skoj med MMA i norland igen! Det blir en fet gala och kul att ni skriver om Tor och inte är så stockholmscentrerade!

 • Elias Messias skrev:
  12 december 2009 kl. 17:53

  På plats. Nu drar det strax igång. Tor ser samlad ut.

 • AntonL skrev:
  12 december 2009 kl. 21:50

  Tor vann på Kimura ^^

 • Mathias skrev:
  12 december 2009 kl. 22:20

  Sjukt bra gala, och publiken var helvild. Hyfsat välproducerat, även om speakerns geogrfikunskaper lämnade en del i övrigt att önska. Dessutom var intervjuobjekten inte mikrofontränade, men huvudsaken var väl att det var välfightat och att några Umekillar tog fina skalper och klättrar i rankingen.

 • Blejs skrev:
  12 december 2009 kl. 22:35

  Hur gick det för Sebastian Eriksson?

 • Joakim Borgudd skrev:
  12 december 2009 kl. 22:37

  Resultatet finns uppe nu!

 • AntonL skrev:
  13 december 2009 kl. 02:22

  Mathias: Vad menar du med geografikunskaper?

  Om ni bara visste hur jag lyckades se galan :)

 • Mathias skrev:
  13 december 2009 kl. 09:10

  England som skulle vara Skottland

  Slovenien som skulle vara Slovakien(?)

  (Han sa själv att hans geografilärare skulle gett honom en vinge om denne varit på plats)

  Tänk er själva om ni åkt på en gala för att framträda i något som man ansågs vara duktig på. Inte fan skulle man vara bli introducerad från Schweiz.

 • Elias Messias skrev:
  13 december 2009 kl. 10:02

  …och om man har tänkt gå in till en svintung hårdrockslåt och ”It’s your birthday” med 50cent spelas istället.

 • Anton skrev:
  13 december 2009 kl. 15:26

  Man borde då säga United Kingdom om vi skall tala om hela nationen, det här att säga engelsmän och skottar är för att urskilja från keltisk och germansk kultur. Skottar förknippas som säckpipande,rödhåriga och talar ett rätt så urgammalt engelska med keltiska inslag, engelsmän är de fina folket och snobbiga.

  Matt Thorpe är ursprungligen från Manchester vad jag kan se, samma stad där Freidrich Engels fick uppleva industrialism.

 • MMABloggen » Blog Archive » MMABloggen sammfattar året skrev:
  28 december 2009 kl. 13:21

  [...] Wojcik Hamid Corassani Assan Njie August Wallén Musse Hasselvall Bobby Rehman Tor Troeng, intervju nummer två Jörgen Kruth Victor [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.