Hem » UFC, Övrigt

Julönskning – Returmatch mellan Lytle och Davis

25 december 2009 kl.13:41 av Teddy Stenmark | 6 kommentarer

Är det bara jag som skulle vilja se en returmatch i UFC-buren mellan de två fd proffsboxarna Marcus ”The Irish Hangrenade” Davis och Chris ”Lights Out” Lytle? Den senaste slutade ju i poängförlust för den ett år yngre (född 1974) Lytle efter en tuff match i publikens smak.

Sedan de två möttes på UFC 93 i Dublin så har Lytle knipit en poängseger över en viss Kevin Burns (enhällig) på The Ultimate Fighter Finale i juni i år medan Marcus Davis registrerat två raka förluster mot Dan Hardy (poäng) och Ben Saunders (KO rond 1). Det torde väl ge den säkert revanschsugne Lytle ett åtminstone på pappret knappt psykologiskt övertag? Framgång föder ju framgång osv eller sitter den där knappa förlusten fortfarande i bakhuvudet på Lytle? Det är svårt att säga men jag gillade alla fall den kampen, det var tuffa tag mellan två vältränade gossar med ypperliga ”strikingskills”.

Båda två har ju väldigt goda kunskaper inom det området då de även gjort karriärer som proffsboxare innan de började koncentrera sig hundraprocentigt på MMA-karriären. Ironiskt nog har de bara förlorat varsin gång som proffsboxare, Davis samlade ihop ett matchfacit på 17 segrar, 1 förlust och två oavgjorda under åren 1993-2000 medan Lytle rodde ihop 13 segrar, 1 förlust och en oavgjord. Båda två höll till i supermellanvikt men Lytles proffsboxningssejour avslutades lite senare, han var aktiv så sent som 2005, alltså parallellt med MMA-satsningen till skillnad från Marcus som drog igång sin efter det att den yrkesverksamma pugilistkarriären var över. De två möttes dock aldrig som boxare.

Boxningsmässigt är det inte mycket som skiljer dessa två UFC-fighters åt. Möjligen är Davis lite mer slipad tekniskt och inte fullt så hetlevrad som Lytle, han är dessutom southpaw vilket de flesta konventionella boxare och fighters avskyr. Southpaws är besvärliga att få ordentlig träff på och oerhört aviga att handskas med överlag. Speciellt om man är en attackerande kille som Lytle. Vem tycker jag då är bäst utav dessa två på boxningsmässigt? Ser man på ren och skär aggressivitet så är Lytle klart bäst men tittar man på fotarbete och teknik överlag så är Davis den något bättre. Davis slår sina slag ur mer korrekta vinklar, mer ur ett skolboxningshänseende skulle man kunna säga. Han gör dessutom ytterst få misstag.

Lite slarvigt skulle man kunna beskylla Lytle för att vara lite för oförsiktig för vad som är riktigt bra för honom. Frågan man ställer sig är då är vad är mest värdefullt för två i stort sett lika starka gossar, är det att vara renodlat aggressiv och tuff med skapligt (bra) teknik eller är det att vara defensivt skicklig med snäppet bättre teknik. Jag skulle vilja säga det senare men jag är ändå inte helt övertygad om att Marcus skulle vinna en returmatch. Det är därför den är så intressant.

6 kommentarer »

 • Patrick Jenkinson skrev:
  25 december 2009 kl. 13:59

  Det senaste jag hört så blir det Davis vs Baroni vid UFC 111…men man vet aldrig! :)

 • Norre skrev:
  25 december 2009 kl. 16:10

  Baroni drar sig ur för att vila lite, han tycker visst inte det är roligt att slåss eller träna längre så han skulle ta lite ledigt och försöka hitta ”glöden” igen. PS: Längtar enormt mycket till Dreams nyårsgala! Vilket kort, och blir ju inte sämre utav att Gegard Mousasi ska möta Gary Goodridge(namn?) i förmodligen K1 match, inget officielt så kan mycket väl bli en MMA match.

 • Reellron skrev:
  25 december 2009 kl. 23:06

  Tycker det är för tidigt med en rematch mellan dessa två herrar, även om det säkerligen vore en underhållande match igen så känns inte det som en relevant match-up i dagsläget.
  Baroni hade varit en rolig motståndare till vilken som dock. Kanske Marcus Davis vs Amir Sadollah och Chris Lytle vs Ben Saunders? Får vi se om Marcus Davis förbättrat sin thaiboxning och om Ben Saunders kan vara lika effektiv mot Lytle som han var mot Davis med sin thaiboxning.

 • Axel skrev:
  26 december 2009 kl. 14:17

  ”blir ju inte sämre utav att Gegard Mousasi ska möta Gary Goodridge”

  Detta är ju en vidrig missmatch som endast syftar till att publiken ska få se en medvetslös Gary och Gegard ska få ett bättre record… Kampsport när det är som sämst.

 • Anders E skrev:
  26 december 2009 kl. 20:24

  Är jag den enda som tycker att Lytle blivit en sämre boxare, sedan han beslutade sig för att bli mer underhållande? han svingar vilt och blir mer lättläst och jäkligt trött nu för tiden(vilket ju är förståligt), men jag tycker inte han får så mycket utdelning förutom ett frånfall av hjärnceller.
  Sitt bjj bälte verkar han ha bränt upp(senast han visade det var väl länge sen, men då satte han väl en triangel och en kimura(eller var det ett fotlås? minns inte), på samma gång.

  Kommer ihåg matchen mot Robbie lawler som var en riktigt underhållande match och har för mig att lytle där var en mycket bättre fighter än den version man ser idag. tråkigt….

 • Pouya skrev:
  26 december 2009 kl. 22:54

  Skulle vilja se Lytle vs Matt Brown, den matchen skulle det fan smälla om :)

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.