Hem » Intervjuer, UFC

Kang är tillbaka i Kanada

14 april 2009 kl.08:15 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

När Denis Kang debuterade i UFC sågs hans som en ny titelumanare. Men det gick inte riktigt som det var tänkt. Istället blev BJJ-svartbältet och Pride-veteranen Kang, utstrypt av Alan Belcher på UFC 93.

Ytterligare ett bevis på hans dåliga koncentration sa en del efter matchen. Kang hade nämligen då förlorat fyra av sina sju senaste matcher. Dock mot namn som Misaki, Mousasi och Akiyama. Men den oövervinnerlige Kang som vann 22 matcher mellan 2002 och 2006 hade helt enkelt blivit mänsklig.

Förklaringen till hans bleka insats mot Belcher kan i alla fall delvis vara att han tre veckor före matchen bröt vristen, vilket självklart förstörde alla förberedelser. Men på UFC 97 i helgen ska Kang göra ett nytt försök att visa folk att han kan leva upp till sitt rykte från Pride. Då möter han den farlige fransmannen Xavier Fouka-Pokam i en match som handlar lika mycket om stolthet som om rankinglistor. Och han gör det inför hemmafansen i Montreal. Därför är jag glad att han ville svara på några frågor från MMAbloggen inför den viktiga matchen på lördag.

Vad är dina tankar inför matchen på UFC 97?
Jag är väl förberedd för vad min motståndare än försöker. Jag har tränat enbart i Montreal inför matchen och jag är riktigt bra förberedd och självsäker. Jag har haft stor hjälp av mina coacher Marcus Soares, Firaz Zahabi och Jon Chaimberg.

Vad vet du om din motståndare?
Han är en kickboxare från Frankrike som också är en bra grappler, det är vad jag vet.

Vad tänker du nu om förlusten mot Belcher?
Det är det förflutna, jag kan inte ändra något.

Tänker du på dina två senaste submission-förluster?
Det är ingenting jag tänker på. Jag tränar bara hårt och jobbar på vad jag gjort fel förut. Det är något som kan hända alla även om man har svart bälte.

Är det någon förlust du är besviken över?
Kanske matchen mot Kazuo Misaki, den var jämn och hade kunnat gått åt båda hållen. Men jag är inte bitter över förlusten. Förluster är en del av en fighters liv.

Vilken del av din karriär du mest stolt över?
Varje dag dag är min bästa dag.

Var du tidigt säker på att du ville satsa på MMA?
Från början var det inte det, då ville jag bara träna BJJ. Jag var rädd att fightas, men när jag blev äldre bestämde jag mig för att prova det. Men om någon för 11 år sedan när jag debuterade hade sagt att jag skulle fightas i Pride och UFC, då hade jag trott att personen ljög.

Hur är det att gå matcher i USA jämfört med Japan?
I USA är dom mer organiserade, man får reda på sin motståndare månader i förväg. I Japan får man veta det några veckor före vanligtvis. Annars är mycket detsamma.

Vad förväntar du dig av resten av 2009?
Jag önskar mig inget mer än bra träning och bra matcher.

Tror du Anderson Silva försvarar sin titel på UFC 97?
Jag tycker att Thales Leites är riktigt bra, men Silva har självklart övertaget eftersom han varit mästare så länge.

Ser du dig själv slå Anderson Silva?
Det säger jag när jag möter honom.

Vill du ha en rematch mot Akiyama nu när han är i UFC?
Det händer om det händer, men det är ingenting som är speciellt viktigt för mig. Jag accepterat att möta vem som helst de vill att jag ska möta.

Kommer du att fortsätta i sporten efter din egen karriär?
Ja det tror jag att jag gör. Jag hoppas att jag har mitt eget gym en dag och kan fortsätta med det jag gjort hela karriären.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.