Hem » UFC, UFC 107

Kenny Florians pånyttfödelse

9 december 2009 kl.06:45 av Patrick Jenkinson | 14 kommentarer

Redan inför matchen mot BJ Penn vid UFC 101 valde Kenny Florian att komplettera träning han fick hos Mark Dellagrotte på Sityodtong i Boston med tid i Montreal hos Georges St-Pierres tränare Firas Zahabi. Denna förändring resulterade i en undermålig prestation från Florian i jämförelse med tidigare framträdanden och han förlorade matchen via submission (rear-naked choke) i fjärde ronden. Efter förlusten bröt Florian med sin tränare Dellagrotte, som han hade haft vid sin sida under större delen av sin MMA-karriär, och valde att istället låta sin bror Keith och Zahabi träna honom.

Kenny Florian kommer i helgen att gå match på UFC 107 mot den långhårige och hårt arbetande Clay ”The Carpenter” Guida och då väcks frågan om hur Florian ser på den förändring han gjorde. Florian menar i en intervju att mästaren Georges St-Pierre är bra av en anledning och att tränaren Firas Zahabi är en stor anledning till hans framgång. Florian anser att Zahabi är den smartaste tränaren inom MMA och att andra tränare ligger flera år bakom. Florian beskriver att hans kropp har förändrats sedan flytten och att han är större, starkare och snabbare än någonsin och han beskriver upplevelsen som en pånyttfödelse.

När Florian lämnade Dellagrotte för Zahabi skrev vår eminente skribent Patrik Lythell följande:

Personligen ser jag flytten som ett stort steg tillbaka för Kenny Florian. Jag tyckte att han tillsammans med DellaGrotte utvecklades mot att bli en grym fighter, lite som en motvikt i den brottartyngda divisionen. Efter Florians tid i Montreal kom han till matchen mot Penn i hopp om att själv utbrotta och mala ner mästaren, något han inte alls lyckades med. Han fick mycket kritik då han kom till matchen med S:t Pierres beprövade strategi för att slå Penn. Det blev fel på så många sätt. Inte på grund av förlusten, utan hur han i mina ögon bytte sin unika stil mot något han var medioker (som bäst) på.

Grymma armbågar, helst ur thai-clinchen gjorde att alla som försökte ta ner honom fick ångra sig kvickt. Laddat med en giftig jiu jitsu på det kände jag att han var på väg att bygga en stil som designad för sin talang, men framförallt fysik. Hur Penn-fighten kunde ge honom mersmak förstår jag inte. Tiden ger honom chansen att visa mig fel. Jag hoppas bara han inte har för stort ego att – om jag har rätt – en dag komma tillbaka till DellaGrotte och avsluta det de tillsammans påbörjade.”

På natten mot söndag svensk tid har Kenny Florian 15 minuter att visa den förändring han beskriver och jag hoppas i vanlig ordning att pessimisten i mig hade fel och att vi får se en fantastiskt match.

14 kommentarer »

 • Andreas skrev:
  9 december 2009 kl. 10:49

  Han får väldigt bra träningspartners när han tränar med Zahabi och gänget… Men med tanke på att Florian är byggd som en 16årig fotbollsspelare tycker jag det är mycket märkligt att gå in och försöka kontrollera sin motståndare med brottning… Använd hellre brottningen för att hålls sig uppe så han kan använda sina thaitekniker, som för övrigt är riktigt bra!

 • Alexander Öhrstrand skrev:
  9 december 2009 kl. 11:47

  Jag skrev för länge sen att jag tyckte Florian borde lämna Kalle-Anka tränaren Dellagrotte för Greg Jackson eller Firaz om han hoppas bli nånting.
  Jag tror att detta redan nu kommer visa sig positivt för Kenny. Under denna tiden har vi knappt sett Kenny i Media tillskillnad från Dellagrotte tiden. Att sen sparras med GSP istället för Marcus Davies, ja sånt blir man ju bättre av.

  Hoppas Kenny skaffat sig mer killer instinct och knockar Guida.

 • MMAFan skrev:
  9 december 2009 kl. 12:28

  ”I want BJ’s belt!”, och sen ”I FINISH FIGHTS” (finns med på Undisputed). Det blir så komiskt när denna mannen försöker göra sig hörd och låta lite tuff :D . Guida by lay & pray unanimous decision…

 • Farujah skrev:
  9 december 2009 kl. 14:22

  Om kenny går in med samma gameplan mot Guida, så kommer han att förlora på UD. Kenny har bra BJJ, riktigt bra faktiskt men jag tror inte att den är på en nivå som Guida inte kan hantera, som är en mästare på att stoppa Jiu-Jitsu.

 • Andreas skrev:
  9 december 2009 kl. 16:03

  Alexander. Dellagrotte är knappast en Kalle Anka- tränare. Kan dock vara klokt att komplettera hans thaiträningar med riktig mma-träning oxå…

 • Matte skrev:
  9 december 2009 kl. 17:48

  Håller med Andreas… Dellagrotte är en väldigt respekterad tränare med mycket gott rykte och hans elevers resultat talar för sig självt. Utveckla gärna varför han är en kalle anka-tränare, jag kanske har missat något?

 • Morgall skrev:
  9 december 2009 kl. 19:13

  Kenny florian försökte ju ta ner Bj penn, för kenny visste att han förlorade standupen, det gick inte att komma med dem ganska så förutsägbara slag och sparkarna.

 • Patrik Lythell skrev:
  9 december 2009 kl. 20:57

  Jasså det skrev du… Måste säga att det är det bästa du skrivit. Vilka ordval, synonymer och metaforer. Påminner om någon annans skriverier här på bloggen. Hahaha ;) Jenkan, jenkan..

 • Alexander Öhrstrand skrev:
  9 december 2009 kl. 22:43

  Ja vilka elev har han som är bra? Marcus Davies är ju en sopa, Kenny lyckades ju horribelt mot Bj, Stephan Bonnar, Patrik Cote, Jorge RIvera är ju knappast heller några lysande stjärnor som är kända för sin fantastiska stand up och framför allt inte för sin vinnarinstinkt.

 • Andreas skrev:
  9 december 2009 kl. 23:22

  Marcus Davids (som han heter) har 9 – 3 i UFC, vilket är helt okej eller hur? Kenny Florian var riktigt bra i alla fighter innan han åkte på stryk mot BJ, och hade Florian hållit distans mot BJ och använt sin thaiboxning hade han enligt mig haft betydligt större chans. Han kanske inte hade vunnit, men det hade nog varit jämnare…

 • jöz skrev:
  9 december 2009 kl. 23:33

  Davids?
  tänker du på denne herre:
  http://www.sherdog.com/fighter/Marcus-Davis-8592

 • ludde skrev:
  9 december 2009 kl. 23:40

  @ alexander
  Bara för man inte lyckas mot bj som är en av de bästa fighters som finns p4p, betyder det ju inte att man är dålig?

 • Andreas skrev:
  10 december 2009 kl. 00:09

  Haha. Det är nice att själv skriva fel när man försöker rätta någon…

 • MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 107 – Huvudkortet skrev:
  12 december 2009 kl. 15:36

  [...] Florian vs. Clay Guida Kenny Florian städade hemma inför matchen mot B.J. Penn. Det gick väl sådär. Många frågor är nu ställda för hur han [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.