Hem » Citat, Evolution, Strikeforce

King Mo pratar ut

30 november 2009 kl.08:24 av Joakim Borgudd | 7 kommentarer

Strikeforces nytillskott, Muhammad ”King Mo” Lawal har blivit intervjuad av fiveouncesofpain där han bland annat kommenterar sin nästa motståndare Mike Whitehead. De båda ryktas mötas den 19 december på Strikeforce ”Evolution” i en match som verkar gå i tungvikt, även om den naturliga vikten för Lawal är lätt tungvikt. Anledningen till det är enligt Lawal att Whitehead inte hade tid nog att gå ner den vikt som krävdes.

”Hans svaghet är konditionen. Han är bra i början av matcher, men sen tar han slut. Jag känner att mitt långsammaste är snabbare än Whiteheads snabbaste.”

Om varför han skrev på för Strikeforce:

”Jag vill gå matcher ofta och det kan jag göra med Strikeforce då de har öppna kontrakt. Det verkade helt enkelt mest vettigt ur ett affärsmässigt perspektiv, för om man går till UFC, då blir det tre matcher per år liksom. Om man har tur.”

Dessutom pratar Lawal om den kritik han fått för att inte möta tillräckligt bra fighters, till exempel mötte han senast Mark Kerr som knappast är i sin bästa form. Om det säger han att han faktiskt är en nybörjare och bara gått fem matcher, men att han mötte Travis Wiuff i sin debutmatch vilket knappast kan ses som en lätt motståndare. Mot Whitehead får han också möta en erfaren fighter som vunnit 15 av sina 16 senaste matcher, men självklart har Lawal något kul att säga om den matchen också.

”Jag måste spöa honom ordentligt som jag ser det. Om jag slår Whitehead då kommer folk att säga att, ”nej han var inte så bra egentligen” och så vidare, ”Mike är inte ens topp tio” och sånt. Sen slår jag Mousasi och då kommer folk säga, ”Åh Mousasi var överskattad”. Det är så jag känner det kommer att vara. Jag kommer inte få något respekt eller erkännande förrän jag är i UFC och även då kommer folk hitta anledningar till att inte ge mig respekt ändå, förstår ni vad jag menar?”

Lawal är verkligen en kille som bjuder på bra kommenterar, så jag rekommenderar verkligen att ni läser intervjun i sin helhet. Hans tankar om folks kritik är verkligen sann och kan passa in på många fighters, men Whitehead är definitivt en legitim motståndare. Det vill säga om hans kondition är bättre än mot Kevin Randleman, men kanske var det bantningen som blev för hård. Däremot har jag svårt att se att han kommer att orka mer om han väger 250 pounds som Lawal säger. Att Lawal kommer i form kan vi nog räkna med, precis som vi kan räkna med att han kommer att bjuda på show även inför matchen.

7 kommentarer »

 • Skurtbert skrev:
  30 november 2009 kl. 09:01

  Gillar King Mo, tror han tar den här matchen med…

 • Micke skrev:
  30 november 2009 kl. 09:35

  Vad händer med TUF avsnitt 11, när sänds det?

 • eric skrev:
  30 november 2009 kl. 10:55

  GO KING MO! SÅ SKÖN, han vinner

 • Joakim Borgudd skrev:
  30 november 2009 kl. 13:21

  Ja det blir kul att se och killen är ju grymt skön.

 • Rebel-Ape skrev:
  30 november 2009 kl. 18:34

  håller dock med honom , om ni jämnför Mo med Mousasi i hur mkt hype de båda killarna har och sedan jämnför deras meriter med så ser man att Mousasi har ett mkt starkare record än Mo, Mousasi förtjänar mer uppmärksamhet medans Mo i andra sidan verkligen inte förtjänar den. Mo gick Japan vägen och det gav honom mer plats i MMA ögonen än om han hade börjat i ngn liten amerikansk MMA organisation. Mo kommer att få sin cred när han väl börjar slå folk som redan har byggt upp ett namn, Mo har gjort tvärtom fått ut sitt namn innan han ens har börjat prestera i den nivån… apan har talat!

 • Rebel-Ape skrev:
  30 november 2009 kl. 18:35

  CORRECTION: håller dock INTE med honom….

 • Joakim Borgudd skrev:
  30 november 2009 kl. 22:50

  Klart att Mousasi är en helt annan nivå, men han är ju inte en showman som King Mo och dessutom bor han i Holland, men klart han att borde få mer credd. Men har väl inget med King Mo att göra? Och sen har ju båda gått vägen via Japan, Mousasi var ju fan mästare i DREAM.

  Däremot håller jag inte med om att inte Mo förtjänar uppmärksamhet, han är ju en underhållande fighter som spöade Wiuff i sin debut och sen vunnit alla sina matcher. Men han är ju än så länge nybörjare, det pratar han ju själv och att han därför inte gillar att folk klagar på att han skulle fått lätta motståndare.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.