Hem » Intervjuer, UFC

Kongo siktar på titeln

29 april 2009 kl.19:00 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

På UFC 97 vann fransmannen Cheick Kongo sin tredje raka match mot Antoni Hardonk. Kanske har han i och med den segern tagit det där sista steget för att slutligen räknas till det absoluta toppskiktet i UFC:s tungvikt. Den förre thaiboxaren och fysmonstret Kongo har vunnit sju av sina nio matcher i UFC, bland annat mot Mirko Crocop. De två förlusterna slutade båda med delat domslut och satte i alla fall tillfälligt stopp för hans jakt på titeln. Men med tre raka segrar borde nu Kongo äntligen vara med i snacket om en titelmatch efter att Frank Mir och Brock Lesnar gjort upp. Därför är vi på MMABloggen glada att ha fått ställa ett par frågor till honom. I intervjun framkommer det också att han kommer att vara i Sverige i slutet av maj.

Vem vill du möta i nästa match?
Jag har inga önskemotståndare och har aldrig försökt välja motståndare. Men det finns en chans att det blir Shane Carwin.

Har du en titelmatch som mål?
Självklart, jag vill ha bältet. Det är det jag fightas för och det finns alltid i bakhuvudet.

Vad har du för bakgrund förutom thaiboxning?
Jag höll på med mycket annat innan jag satsade på thaiboxningen. Då höll jag verkligen på med fristilsfighting. Från en tidig ålder höll jag på med många kampsporter, kendo, karate, kickboxning, penchak silat och till sist thaiboxning. Nu kallar folk det för MMA men när jag var ung var det inte lika erkänt, då var det helt enkelt fristil. Mellan 2001 och 2005 var jag världsmästare i ”free fight” i tre gånger för Rings och King of the ring. Dessutom var jag världsmästare i thaiboxning. Men jag trodde aldrig att jag skulle hamna i UFC.

Tränar du mycket grappling?
Jag tränade luta livre och grekisk-romersk brottning i sju år, men jag slutade när jag började med thaiboxning och andra saker. Sen började jag igen inför matchen mot Assuerio Silva 2007. Sen dess har jag fortsatt att utveckla den delen av min fighting.

Vilken del av din karriär är du mest stolt över?
För att vara ärlig så är jag mest stolt över vem jag är. Jag är en enkel och harmonisk människa.

Vill du ha en rematch mot Heath Herring?
Jag bryr mig inte om det blir en rematch eller inte, det som är gjort är gjort. Men om vi måste göra det igen, då gör jag det.

Du har förlorat några jämna matcher i UFC, försöker du avsluta mer nu?
Inte direkt, jag har alltid vetat att man måste vara effektiv för att vinna matcher. Men ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt sig.

Hur är det att träna på Wolfslair?
Jag tränar med Paul Kelly, Mike Bisping, Rampage Jackson, Nayeb Hezam, Hector Ramirez och många andra. Så det är riktigt bra träning. Det är också mina lagkompisar jag hänger med när jag inte tränar.

Vad är hemligheten till din grymma fysik?
Du borde fråga min mamma, det är hennes hemlighet. Nej men allvarlig talat handlar det nog en del om mitt afrikanska ursprung.

Vad gör du när du inte tränar?
Jag försöker att spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner.

Var bor du större delen av tiden?
Jag delar upp min tid mellan tre länder, Frankrike är mitt hemland där min familj och mina vänner bor. I Liverpool tränar jag och så bor jag i Kalifornien.

Kollar du mycket på MMA annars?
Absolut, jag kollar på sånt som Showtime, DREAM och Affliction. Annars försöker jag också kolla på när mina träningskompisar går matcher.

Är det något mer du vill säga till dina svenska fans?
Jag kommer att vara med min nära vän Nayeb Hezam på er gala 30 maj (Superior challenge red. anm.), så kom dit och stötta honom som den bra fighter han är och njut av galan! Och tack till mina svenska fans för all uppskattning jag fått sen dag ett.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.