Hem » Miami, Strikeforce

Lashley har fått ny motståndare

15 januari 2010 kl.22:28 av Patrick Jenkinson | 17 kommentarer

Under gårdagen rapporterade kommissionen i Florida att de inte skulle låta den numera MMA-satsande Bobby Lashley möta Yohan Banks vid Strikeforce galan Miami den 30 januari. Kommissionen bedömde att det var en ojämn matchning och det kan bero på att Banks inte varit tävlat i MMA sedan september 2008. Banks har varit aktiv som boxare under perioden men det bedömdes tydligen inte som tillräckligt.

Strikeforce ska redan ha funnit en ny motståndare i Jimmy Ambriz som tidigare gått matcher i DREAM, King of the Cage, Pancrase, K-1 och senast i Maximum Fighting Championships. Ambriz har mött många högt rankade fighters såsom Jeff Monson, Sergei Kharintov, Chris Tuchsherer, Ricco Rodriguez, Jerome Le Banner och Josh Barnett under sin karriär, men då har det alltid slutat i förlust för honom.

Jag förstår att det är viktigt för Strikeforce att ha Lashley på sin gala. Han är inte där för oss hardcore-fans utan för att locka över wrestling-fanatiker till MMA och öka tittarsiffrorna. Jag behöver inte gilla det men det är något jag förstår. Men hur länge ska man dadda Lashley och ge honom motståndare som i alla fall innan match verkar vara av den enklare sorten?

Lashleys record
Vinst – Bob Sapp (10-6-1) via submission
Vinst – Mike Cook (8-6-0) via submission
Vinst – Jason Guida (18-21-0) enigt domslut
Vinst – Joshua Franklin (0-1-0) via TKO

17 kommentarer »

 • tojo skrev:
  15 januari 2010 kl. 22:36

  Bildanalys: De maxade vårtgårdarna på taxöronen kanske kan chocka Lashley till vinst? Är det inte lite komedi över blicken och det subtila leendet också?

 • Jonte B skrev:
  15 januari 2010 kl. 22:45

  Men förihelvete, kan inte Strikeforce bara SAMARBETA med japanerna istället för att även anamma deras patetiska upplägg? Detta känns så jävla oseriöst.

  Kolla på Hershel Walker, kan till viss del förstå att de vill ha en kändis som honom, men ge honom nån då någon halvhyfsad motståndare iaf. Vem fan är Nagy med 1-1 i matcher??

  Nä usch, ser fortfarande ett monopol för UFC som den klart bästa lösningen.

 • Patrick Jenkinson skrev:
  15 januari 2010 kl. 22:49

  @tojo

  Han har porno i blicken… :)

  @Jonte B

  Till Walkers försvar så är det faktiskt hans debut.

 • ante skrev:
  15 januari 2010 kl. 22:50

  Is it a bird? Is it a plane? No it’s NIPPLEMAN! Stay in school kids! typ…

  Ska nog sova nu.

 • Jonte B skrev:
  15 januari 2010 kl. 22:56

  Det vet jag Jenk, säger verkligen inte att det är hans fel :)

  Men antingen tror Strikeforce på honom och att han kan slå åtminstone några mid level fighters, eller så tar man freakshow-vägen och försöker hitta någon nolla till honom, enbart för att kunna säga till allmänheten att man har en fotbollsstjärna.

  Ska man vara en seriös aktör inom MMA måste man välja alternativ ett som jag ser det.

 • CocaCola skrev:
  15 januari 2010 kl. 23:14

  Har inte Lashley bara gått 4 matcher? Han är en nybörjare och ska således få slippa möta eliten. Plus att dom så klart vill bygga upp hans record. Exakt som det är för King mo. Ha tålamod så kommer dom få möta bra motstånd om dom fortsätter sin vinst-streak.

  @Jonte B: Som någon skrev så är det ju hans debut!! Vem vill du att denna debutant ska få möta? Lämna gärna ett förslag.

 • juelz skrev:
  15 januari 2010 kl. 23:21

  Tråkigt, Är det inte dags för Lashley att få ett bättre test. Om han verkligen vill satsa seriöst på MMA så kan man ju fråga sig varför han fortsätter att möta såna här sopor.

  Strikeforce har skött sig bra hittills tycker jag men den här galan ser lite ut som ett skämt, Diaz vs Zaromskis och Lawler vs Manhoef förtjänar att vara med på ett bättre kort. Det här känns inte speciellt seriöst. Vad har Strikeforce att vinna på att visa upp en 47 år avdankad gubbe som aldrig fightats proffesionellt och som antagligen kommer få rejält med smisk av en okänd nolla? Saksamma om han har ett namn eller inte, Att vara så desperat efter ”casual” fans skadar bara i längden tror jag. Jävligt tråkigt då Strikeforce har en sån grym potential.

 • Soares skrev:
  15 januari 2010 kl. 23:36

  Köpte biljetter idag – 2veckor innan galan ska hållas – och det fanns en hel del bra platser kvar. Verkar inte ens bli halvfullt…

 • niclas1 skrev:
  16 januari 2010 kl. 05:35

  puh ocb pust. Patetiskt.

 • jb skrev:
  16 januari 2010 kl. 09:24

  arielhelwani

  Strikeforce says Jimmy Ambriz ”definitely” not fighting Lashley on 1/30. Still no opponent decided. Lashley will be w/ us @siriusfightclub about 11 hours ago from web

 • jeNk skrev:
  16 januari 2010 kl. 11:46

  @jb

  Då väntar vi på nästa besked då…

 • Pirreus skrev:
  16 januari 2010 kl. 13:06

  Got milk?

 • andreas skrev:
  16 januari 2010 kl. 14:03

  jasså han ska inte möta honom nu?

  Striceforce kan alltid värva Jörgen Kruth till den matchen. Vore rätt intressant match att se.

 • Jonte B skrev:
  16 januari 2010 kl. 20:15

  CocaCola, ursäkta? Du blandar in King Mo? Har du ens sett Whiteheads record????? Dessutom fick Mo gå i tungvikt. Knappast någon pajasmatchning.

  Tycker också Strikeforce har blivit enormt mycket bättre på sistone, just därför blir jag extra irriterad när de tar ett steg i helt fel riktning plötsligt.

 • Peter A skrev:
  17 januari 2010 kl. 00:13

  Ambriz är en av MMA-historiens största cans. Såfort någon behöver en enkel fight är han där. Det jag minns av de matcher jag sett med karln är att han är slagrädd, har ingen standup och verkar mest försöka lägga sig på sina motståndare.

  Det borde finnas någon slags divisions-anordning i MMA. Det är inte rätt att låta ett hockeylag från div. 4 möta Färjestad.

 • AntonL skrev:
  17 januari 2010 kl. 15:47

  Hellre Ambriz än Hong Man Choi.

  Frågan är ju egentligen hur pass bra Bobby är, vad tycker ni? Kan han med rätt träning ta Lesnar?

 • db skrev:
  22 januari 2010 kl. 23:00

  Wes Sims

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.