Hem » Nyheter/Rykten, Övrigt

Lillebror Emelianenko ryktas gå match i Paris

9 februari 2010 kl.16:03 av Joakim Borgudd | 17 kommentarer

Enligt rykten till Fighters Only Magazine ska Aleksander Emelianenko möta Tengiz Tedoradze, tidigare mästare i Cage Rage. Matchen väntas gå i Paris men ingen plats eller datum är bestämt.

Matchen skulle bli Emelianenkos första sen i mars förra året då han mötte Ibraim Magomedov hemma i Ryssland. Under 2008 var han bokad för att göra sin första match i USA för Affliction, den matchen ställdes dock inte med kort varsel. Anledningen till det ryktades bland annat vara medicinska problem för Emelianenko, men inga uppgifter blev bekräftade. Klart är i alla fall att hans karriär stod still under 2009, men i år kan han kanske få ny fart på karriären.

Emelianenko har ett record på 15-3 med meriter från Pride och förlusterna kom mot inga mindre än Mirko CroCop, Fabricio Werdum och Josh Barnett. Den nästan 2 meter långe Emelianenko har avslutat hela 13 av sina matcher, mestadels via knockout. Med tanke på att han dessutom bara är 29 år gammal skulle han kunna ha många år kvar i karriären.

Tedoradze är från Georgien och var tidigare livvakt åt landets president, det faktumet kan resultera i en het match mellan de båda då Georgien och Ryssland hamnade i stridigheter förra året. Tedoradze har ett record på 23-9 med de flesta segrarna via knockout, bland annat har han slagit Mostapha Al-Turk och Josh Thompson. Den sistnämnda fick dock revanch i en match mellan de båda i januari då de möttes i en turnering i England. Thompson vann via knockout och vände en svit med 5 raka förluster, något som knappast lovar gott om Tedoradze ska möte någon i Emelianenkos klass.

17 kommentarer »

 • andreas skrev:
  9 februari 2010 kl. 16:18

  trevligt. Aleksander vinner denna sen går till striceforce.

 • AntonL skrev:
  9 februari 2010 kl. 16:19

  Måste vara första gången jag har fått reda på något omn rysk mma här, ingen har ens nämnte detta på ryska forums eller sajter.

  Däremot är det bekräftat att Ivan kommer att tävla i Ryska Mästerskapet i Sambo.

 • Joakim Borgudd skrev:
  9 februari 2010 kl. 16:31

  Ja vi får se, är ju bara rykten ännu, men Fighters Only Magazine brukar vara en seriös källa.

 • CocaCola skrev:
  9 februari 2010 kl. 17:30

  UFC borde värva honom efter denna vinst och matcha honom försiktigt och försöka skapa en hype. Ge honom bra kontrakt och ”smöra” lite för honom. Förutom att han kanske kan bli en kraft att räkna med i mitten av divisionen så kan det ju vara en väg att få in Fedor.

 • CocaCola skrev:
  9 februari 2010 kl. 17:32

  Jag måste bara säga att alla mina kommentarer är smarta och väl genomtänkta. Jag tänker ofta rätt. Vill Mmmabloggen värva mig som expertkommentator här på bloggen så går det att diskutera. Läser någon från Tv4 sport här så är jag även intresserad av er. Min snopp är liten men min hjärna är stor. Tack för ordet.

 • niclas 1 skrev:
  9 februari 2010 kl. 17:56

  CocaCola: ha!ha! underbart inlägg (det sista). Om någon från UFC läser ditt inlägg då?

  klart är att lillbrodern har tatueringar som får mina ögon att värka och svida.

 • sdfaafg skrev:
  9 februari 2010 kl. 18:26

  Trevligt att han fått råd med riktiga tatueringar nu. Kanske skulle han göra något åt de han har på ryggen också. Typ, tatuera över den där döden/madonnan.

 • Andreas skrev:
  9 februari 2010 kl. 18:38

  Han delar sin broders imponerande fysik…

 • Cun skrev:
  9 februari 2010 kl. 18:47

  Har han lämmnat maffian :) ? Han hade ju stjärnorna på axlarna som är Ryska maffians signatur om jag inte missminner. Nu har han täckt de med sina moln.

 • Joakim Borgudd skrev:
  9 februari 2010 kl. 18:53

  Den stora frågan är väl vad som låg bakom att han ströks från Afflicton – många av ryktena har ju sagt Hepatit B, något han själv dementerat. Men det är ju underligt att ingen av de större organisationerna plockat upp honom eftersom han är duktig och dessutom råkar heta Emelianenko.

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  9 februari 2010 kl. 18:56

  Vill se honom i en av de större organisationerna igen, bör väl inte vara omöjligt.

 • Henkepenke skrev:
  9 februari 2010 kl. 20:49

  Han har stjärnor på vardera knän med, har fått för mig att han har ytterliggare två :S Men vet inte var, kanske skinkorna? naej men jag tror han har 6 st sammanlagt, det är minst 4 :P

 • AntonL skrev:
  9 februari 2010 kl. 21:58

  Han kommer med stor sannolighet att tävla i Maj i Moskva under ProFc.

 • Styrkan skrev:
  9 februari 2010 kl. 23:41

  Ser att Tedoradze har en mycket meriterande seger mot Eric Esch. Han måste ha gått upp minst 2 viktklasser för den matchen… inte lätt för en tungviktare…

 • LHS skrev:
  10 februari 2010 kl. 20:41

  Han har i alla fall världens genom tiderna bästa staredown :D

  http://www.youtube.com/watch?v=4z6vO1VqCzM

 • Farujah skrev:
  10 februari 2010 kl. 21:59

  Borgudd jo det snackas ju om det, något han förmodligen fått av sina fängelsetatueringar. För er som inte vet har han tidigare i livet avtjänat ett 3.5 år långt fängelsestraff för rån.

  Jag tror Aleksander skulle spöa dom flesta tungviktarna i UFC, han är en väldigt oorthodox fighter och en dålig matchup för många, en lång kille tuff kille som slår hårt med bra reach. I mina ögon är han top10 eller kanske strax utanför.

 • Per Söze skrev:
  11 februari 2010 kl. 11:14

  Detta är en sån där fighter som ska finnas i Strikeforce…. om han inte hade haaft en sån J**la bra storevror så hade han säkert varit uppe och mött de bästa redan.. snacka om att bli solad/skuggad av sin bror. nåt mitt emmellan..hmmm

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.