Hem » Bellator, Strikeforce

Lombard vill ha Henderson

17 december 2009 kl.09:53 av Joakim Borgudd | 3 kommentarer

”Jag vill ha Henderson. Punkt. Jag ser fram emot att höra något från Strikeforce. Jag vet att de vill bjuda på en bra show vid ett så stort tillfälle och jag lovar att jag kan ge det till dom”.

Kubanen Hector Lombard är mästare i Bellator och ett populärt namn i sitt nya hemland Australien. Till MMAjunkie säger den olympiske judokan att han gärna vill välkomna Dan Henderson till Strikeforce.

Lombard tränar med American Top Team och har samlat ihop ett imponerande record på 22-2 där förlusterna kom mot Gegard Mousasi och Akihiro Gono i Pride. Nu har han vunnit 15 raka matcher, senast mot Kalib Starnes i Australien och han verkar vilja sikta mot de stora organisationerna. Hans första titelförsvar i Bellator är planerad till sommaren efter att den andra säsongen avslutats och innan dess är han fri att gå matcher utanför organisationen. Om något skulle nog gänget bakom Bellator gilla att deras mästare syntes på CBS.

3 kommentarer »

 • jöz skrev:
  17 december 2009 kl. 12:53

  Ytterligare ett helt OK namn till organisationen, om Strikeforce får honom vill säga. Ett bra record o s v, men faktum är att inget namn på hans win-lista känns särskilt imponerande. I varje fall inte i jämförelse med t ex Hendo, som han så gärna vill clincha med.

  Men men. Bra för Strikeforce. De behöver bredd i en redan mycket underhållande mellanviktsdivision.

 • Joakim Borgudd skrev:
  17 december 2009 kl. 13:56

  Nej absolut, han har inte mött så många stora namn, men både Gono och Mousasi förlorade han mot på domslut. Gono var praktiskt tagit utslagen i rond ett men överlevde och Lombard brände energin.

  Sen är det ju imponerande med 15 raka vinster oavsett motstånd och jag skulle verkligen vilja se honom mot riktigt bra namn. Jag tror att han kan slå många faktiskt, som sagt toppklass Judo som han använder väldigt smart och sjukt explosiv. Lite kort för mellanvikt men tar ju igen det med en fysik som får Touqhino att blekna. Han var ju på väg till UFC för ett par år sedan för att möta Parisyan men föll på hans visum då eftersom han ännu inte fått medborgarskap i Australien.

 • jöz skrev:
  17 december 2009 kl. 14:48

  Haha.
  Jo jag var nog lite tvär där. Självklart är det imponerande!
  Frågan är snarare om man borde gå från Ranta-Runt-i-Ringens brorsa Kalib Starnes till en utav världens genom tiderna största fighters. Och följd av den frågan: Vill Hendo ha en sådan match?

  Det var mer så jag tänkte, även om bara Jedis kunde förstå det :p

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.