Hem » TUF10, UFC

Marcus Jones lägger handskarna på hyllan – igen

27 december 2009 kl.13:41 av Kemal Coskun | 5 kommentarer

”Big Baby” som charmade flera, inklusive mig, under sin sejour i TUF Heavyweights har valt att lägga handskarna på hyllan för andra gången. Anledningarna sägs vara skadebenägenheten som har eskalerat med åldern som ett tag nästan fick honom att hoppa av serien på grund av ett skadat knä. Den andra anledningen är, enligt Marcus, familjen. Han vill helst undvika att familjen går igenom plågan som MMA-utövare på elitnivå per automatik för med sig (långa träningsläger och skador i synnerhet).

Med ett totalt facit på fyra vinster och två förluster kommer Marcus Jones inte att lämna ett jättestort avtryck, men med sin personlighet och karisma så tappar sporten en figur som aldrig var tråkig att följa. Vad han än väljer att göra i framtiden så önskar vi honom lycka till.

Olikt andra utövare så bjöd han på sig själv under intervjuer, ett smakprov på det ser ni nedan.

5 kommentarer »

 • Brad Nowell skrev:
  27 december 2009 kl. 16:24

  ”Hey, aren’t you Big Baby?”

  ”Yeah *sighs*, I’m Big Baby…”

  Hahaha, han är så skön Marcus Jones. Tråkigt som f-n att han väljer att lägga handskarna på hyllan men tyvärr inte så oväntat. För det första sa han väl det själv efter semifinalsförlusten mot Brendan Schaub så därför blev jag överraskad och glad när jag hörde att han skulle vara med på finalen ändå och möta Triple-M.

  Sen för det andra så när han väl inte lyckades vinna mot Meathead kändes det tyvärr som att tåget hade gått. Blev mer besviken över att han inte vann för att jag tänkte nu kommer han ju definitivt lägga av, än för att jag hade spelat på honom och att det tipset inte gick in.

  Synd och skam. Kan dock inte göra nåt annat än tacka Jones för all underhållning och önska honom lycka till i framtiden.

 • Brad Nowell skrev:
  27 december 2009 kl. 16:33

  Måste säga en sak till efter att ha sett färdigt på klippet.

  Fyy f-n (!!), Matt Meathead Mitrione’s idioti når ännu en gång oanade höjder.

  Kolla på klippet mellan 2:54-3:56.

 • Benke skrev:
  27 december 2009 kl. 21:38

  Hade gärna sett mer av honom, men det är klart man förstår beslutet. 35 år med en sargad fd fotbollsspelares kropp och stora luckor i sitt game kanske UFC-buren inte är rätt plats. Hoppas vi får se honom i MMA Live eller något i fortsättningen.

 • Vinnysimmo skrev:
  27 december 2009 kl. 21:45

  Väntat men trist.
  Han kan snacka och har karisma så vi får hoppas vi iallafall ser mer av honom i något sammanhang.

 • Malevolent skrev:
  28 december 2009 kl. 22:31

  I min mening en stor förlust, inte för att han var en stor fighter, men för att han kunde gjort mycket för sportens acceptans. Det är en kille med hög igenkänningsfaktor, en tidigare icke-kampsportsrelaterad idrottskarriär och mycket karisma- om han hade blivit framgångsrik inom MMA hade han kunnat bli en bra talesman för sporten.

  Men hatten av för att han prioriterar sin familj framför att krama ut ett år till ur karriären.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.