Hem » TUF10, UFC

Matcherna klara för TUF10 finalen 5 december (Spoilers!)

3 december 2009 kl.08:00 av Patrick Jenkinson | 14 kommentarer

Igår gick sista avsnittet av dokusåpan (för vi kan väl kalla den för det?) The Ultimate Fighter säsong tio och därmed är det klart vilka som kommer gå match om den ärovärda titeln som säsongsvinnare. Även de andra matcherna på galan blev officiella och dem hittar ni efter brytet men även i kalendern till höger. Så ni som inte sett sista avsnittet, håll er undan.

Roy Nelson vs James McSweeney
Tidigt i första ronden kunde Nelson skaka britten McSweeney med en höger och sen utnyttja läget för att ta ner sin moståndare. Där kan han enkelt ta sig sig McSweeneys guard och får sin älskade crucifix och därifrån är det mer en transportsträcka. Nelson matar slag utan att hans motståndare kan försvara sig och med 49 sekunder kvar av ronden bryter domaren.

Brendan Schaub vs Marcus Jones
Direkt visar Schaub att han är den som har bäst boxning, men Jones använder sin fysik för att ta matchen till marken. Där lyckas han båda passera guarden och så småningom mounta Schaub som dock lyckas ta sig upp till stående efter en stund. Där växlar de slag och även om Jones träffar med ett fint knä blir han själv sänkt kort därefter och Schaub avslutar med slag på marken efter drygt 2 minuter av den första ronden. Det blir alltså Schaub och Nelson som möts i finalen.

Final
Jon Jones vs Matt Hamill
Roy Nelson vs Brendan Schaub
Frankie Edgar vs Matt Veach
Houston Alexander vs Kevin ”Kimbo Slice” Ferguson

Marcus Jones vs Matt Mitrione
Darrill Schoonover vs James McSweeney
Justin Wren vs Jon Madsen
Brian Stann vs Rodney Wallace
Dennis Hallman vs John Howard
Mark Bocek vs Joe Brammer

14 kommentarer »

 • Zice skrev:
  3 december 2009 kl. 10:16

  Vilket betyder att Roy respektive Brendan vann sina semifinaler. Så hur komiskt vore det inte om Roy vinner finalen och Dana blir tvungen att signa sitt hatobjekt Roy ”ate a whole country” Nelson.

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 december 2009 kl. 10:53

  Det känns ju som att det blir ännu en seger genom crucifix och slag för Nelson om inte Schaub jobbat väldigt mkt med sin grappling inför matchen.

 • Benke skrev:
  3 december 2009 kl. 14:19

  Big Baby vs. Meathead… kan bli kul! :)

 • Bobbey skrev:
  3 december 2009 kl. 15:12

  Synd att den inte går på TV sport, tror inte jag sitter uppe för
  att titta på någon seg stream som lägger ner lagom till
  matchen man vill se.

 • jöz skrev:
  3 december 2009 kl. 17:45

  Slice mot Alexander är ju fullkomligt magisk. Houston tycker jag inte alls om. Kimbo har växt lite under TUF-säsongen. Men matchningen är än dock magisk. En bra match för UFC också: Bara underhållning, inget jävla titelsnack hit och dit. Så trött på att alla som vinner en match numer ska börja prata mästarmatcher och fan och hans moster.
  Ska de fortsätta ha strikeforce som lillebror är det sådant här som krävs.

  F ö ska det bli kul att se hur Wren och menig Titties ser ut. Två namn jag tror kan bli ngt hyfsat framöver. Verkar tyvärr som de båda ligger mellan viktklasserna för stunden, fast vem vet; Titties kanske kommer hem som planka efter militärtjänstgöringen. Han har ju kört 205 innan.

 • jöz skrev:
  3 december 2009 kl. 17:47

  Snabb parentes också:
  Nelson är ju kanske inte världens roligaste alltid, men man kan ju inte beskylla honom för att använda crucifix:et. Fan, när Velasquez körde densamma vart det ju ett stort hurrande. Mycket bra position att sätta en motståndare i måste jag säga.

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 december 2009 kl. 18:07

  Sådär, nu finns hela det sista avsnittet uppe på sidan efter en massa letande!

 • jöz skrev:
  3 december 2009 kl. 18:56

  stort tack för det, Borgudd!

 • Fred skrev:
  3 december 2009 kl. 20:18

  underbart att se hur Dana vänder kappan efter vinden. Han var tvungen att säga att Nelson var bra annars skulle finalen framstå som löjlig. Roy gjorde samma sak som tidigare med framgång, Dana sa då att han inte var imponerad men nu var det andra toner som kom ur honom… hahaha. Dana är patetisk. Förstår att han måste sälja skiten men vart är trovärdigheten?

  För övrigt skrattade jag gott när Rampage och co gjorde ”pink my room” på Team Rashad. Tycker dom visat underbara skämt och mycket humor som sätter färg(haha) på serien.

 • Pejja skrev:
  3 december 2009 kl. 21:04

  Fyfan, blir så sjukt besviken på Rampage. Han har ju tjötat varje avsnitt om hur mkt han längtar att få spöa Rashad i octagonen….. men så spelar han in film istället, vilket betyder att det inte var så himla viktigt ändå? :(

 • Håkan skrev:
  4 december 2009 kl. 11:20

  Tycker Nelson imponerade i matchen även om jag inte gillat honom tidigare. Grym kontroll.

 • Farujah skrev:
  4 december 2009 kl. 11:42

  Jag tror och hoppas att rampage kommer tillbaka för att tysta rashad för gott.

 • Anders E skrev:
  4 december 2009 kl. 12:49

  det var en jäkla skillnad på nelsons prestation mot kimbo och prestationen mot sweeney. Hade nelson mot kimbo varit den som gått framåt stående för att sedan skaka motståndaren rejält och direkt tagit ner honom med en sngg nedtagning och direkt jobbat upp tll crucifix och börjat slå hyffsat hårt, så hade nog Dana varit imponerad då med.

 • Joakim Borgudd skrev:
  4 december 2009 kl. 14:50

  Kolla vårt senaste twitter, Nelson har 7 pounds att banta till invägningen haha. Hade hoppats att han skulle vara i lite bättre form nu, men verkar inte så.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.