Hem » UFC

Matt Hamill tillbaka från skada

27 januari 2010 kl.22:16 av Rasmus Hvitfeldt | 12 kommentarer

jones_hamill

När The Ultimate Fighter-deltagaren Matt Hamill mötte Jon ”Bones” Jones på The Ultimate Fighter 10-finalen blev Hamill skadad i axeln. Jones skulle ta ner Hamill och som en följd av smällen i mattan gick hans axel ur led och separerades. Nu har tränaren till Hamill gått ut och sagt att de planerar på att gå tillbaka till träningen den första februari, men att de inte är säkra på grund av smärtan som Hamill lider av.

Matchen mot Jones blev dock väldigt kontroversiell. Trots att Hamills axel gått ur led fortsatte han matchen. Jones började med sitt brutala ground ‘n pound och slog tiotalet slag. Mazzagatti valde att inte stoppa matchen och Jones blev frustrerad och försökte avsluta matchen på annat sätt. Då började han armbåga Hamill med spetsen av sin armbåge rakt uppifrån, vilket enligt UFC-regler är otillåtet. Hamill blev för skadad för att fortsätta och Jones blev diskvalificerad och vinsten gick till Hamill.

Jag har nyligen sett klart säsong tre av The Ultimate Fighter och blev väldigt glad av att höra att Matt Hamill är på väg tillbaka då jag tycker att han gav ett sympatiskt intryck. Jag hoppas att vi så fort som möjligt kan få se han tillbaka i oktagonen, vilket jag tror att vi får också, med tanke på hans kämpaglöd och stora hjärta.

12 kommentarer »

 • niclas 1 skrev:
  27 januari 2010 kl. 22:47

  mazzagatti – jag blir så trött…hur många gånger har han stoppat matcher för sent??? Och armbågarna borde han stoppat direkt. Skall bli rusktigt kul att se hur långt Jones kan gå. Frågan är hur kompetent han är att svara upp mot en som pressar honom? Tror han kan matcha de allra bästa. Redan nu.

 • Fred skrev:
  27 januari 2010 kl. 23:03

  Fattar inte riktigt, är de bara dessa armbågar som är olagliga om de kommer från uppifrån? Många kör samma armbågar om de ligger på ryggen, Silva tex, och de verkar vara ok. Någon som kan ge klarhet i detta?

  Att matchen inte stoppades innan är skandal. Har för mig att jag räknade fram att Jones drog iväg över 60 armbågar och slag som landade på Hamil innan han drog de otillåtna armbågarna.

  Att sen Mazzagatti frågar Hamil(döv) verbalt om han är ok är ju mer än komiskt…

  Niclas1, Jones skall möta Vera och Vera lär vara bra sugen på att visa vad han kan efter senaste matchen mot Randy. Fast de har man ju trott flera gånger när han ska upp i buren. Hoppas på en bra match, den har alla förutsättningar.

 • shad skrev:
  27 januari 2010 kl. 23:29

  matt hamill är en sopa…

 • Johan skrev:
  28 januari 2010 kl. 00:12

  Mazzagatti är en sopa**

 • Rebel-Ape skrev:
  28 januari 2010 kl. 00:32

  nyss sätt säsong 3? shit du är efter :P

 • asdfasdfasdf skrev:
  28 januari 2010 kl. 01:14

  Det roliga är att ni som gråter nu aldrig hade klagat om t.ex. Brock Lesnar (insert name of hated fighter) hade blivit diskvalificerad om han använt dessa armbågar. (även om matchen skulle ha stoppats för längesedan)

 • busfrö skrev:
  28 januari 2010 kl. 03:51

  Fred: Som jag har förstått det är det armbågarna som går från kl 12 till 6 som är olagliga. Uppkomsten av regeln ska tydligen vara att en dommare i UFCs begynnelse hade sett nån karate-snubbe slå sönder massa tegelstenar på det viset och det räckte för att regeln skulle bli av. Tycker det är lite skumt själv…

 • Fred skrev:
  28 januari 2010 kl. 05:28

  Bursfrö, de förstår jag. Vad jag menade var att armbågar som går från 6 till 12 är ok men inte uppifrån och ner? Har ocks läst om just de du skriver ang tegelstenar och skit.

  asdfasdfasdf, antar att de är mig du menar när du skriver ”ni”(eller de är i vart fall 50% chans att de är jag) Är de olagligt att slå såna slag så är det ett regelbrott och då skall de så klart ”straffas” på de viset som reglerna föreskriver. Däremot så borde man vara mera konsekvent vad gäller att stoppa matcher. Endel matcher stoppas efter 5-6 slag denna stoppades inte efter +60 slag. tycker det är de största problemet. Hamil var inte direkt aktiv i guard.

 • Per skrev:
  28 januari 2010 kl. 09:14

  Armbågar som går från 6 till 12 gör nog inte så mycket skada :D . Armbågar som går i sidled underifrån (9 till 3) får du inte samma tyngd bakom och är därför inte lika skadliga..

 • Rasmus Hvitfeldt skrev:
  28 januari 2010 kl. 11:41

  Rebel-Ape: Haha, ja. Tar igen mig på alla TUF-säsonger jag missat… alla förutom 10. ;) Är inne på fyra nu.

 • affe skrev:
  28 januari 2010 kl. 15:09

  Rasmus Hvitfeldt

  säsong fyra är ju bäst av alla, Shonie Carter e askul!!

 • Rasmus Hvitfeldt skrev:
  28 januari 2010 kl. 16:39

  affe: Jag vet faktiskt inte. Har inte kommit särskilt långt in, men ettan har hittills varit bäst. Tvåan blev en besvikelse, trean lite bättre, men bara på grund av engelsmännen (Bisping och Ross Pointon).

  Säsong tre fick mig att gilla Tito Ortiz mer, även om jag fortfarande ogillar honom, så har det blivit mindre. Stephan Bonnar och Matt Hamill har bara bevisat ytterligare vilka sköna personligheter de har.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.