Hem » UFC

Maynard tror på sig själv

29 januari 2010 kl.18:50 av Kemal Coskun | 12 kommentarer

Den hittills obesegrade Gray Maynard verkar inte alltför upprörd över att inte få vara först i kön att få chans att sno bältet ifrån B.J Penn. Maynard menar att han är säker på att han kommer att få en chans att slåss om titeln. Han är heller inte ångerfull över att inte tjatat till sig en titelmatch som många andra gör. Istället tränar han extra mycket och vässar på sina kunskaper inom alla aspekter av MMA.

Att få slåss mot topp-rankade motståndare är allt han är ute efter.
”Jag gillar att möta tuffa killar. Det är det som gör förberedelserna bra. Det är vad sporten handlar om.”

Jag vågar sticka ut hakan och säga att Maynard verkligen förtjänade en titelmatch och inte Frankie Edgar. Att vinna mot Roger Huerta, Jim Miller, Nate Diaz och Frankie Edgar borde räcka för att förtjäna en titelmatch, hur ”tråkigt” han än är i sina matcher.

12 kommentarer »

 • Benke skrev:
  29 januari 2010 kl. 18:56

  Förtjänar och förtjänar. Hans senaste match mot Diaz var en mycket knapp seger, knappast det budskap han behövde sända till UFC för att få titelmatchen. Egentligen känns det inte riktigt någon som kan utmana i BJ i divisionen. Trist men sant.

 • jim skrev:
  29 januari 2010 kl. 19:08

  Benke: sen har han iförsig aldrig sett så dålig ut som han gjorde mot just diaz.

  Personligen tror jag maynard behöver mer tid på sig att vässa skillsen, bj har bättre boxning och sen kan man ifrågasätta om hur självsäker maynard känner sig på marken med tanke på att han vägra gå ner mot diaz. :E

 • jöz skrev:
  29 januari 2010 kl. 19:47

  jim

  Precis som du säger: Vågar man inte ta ner Diaz, vågar man nog inte heller ta ner Penn.

  Jag trodde fram till matchen mot Diaz, att Maynard skulle kunna störa Penn med sin brottning. Kanske inte vinna, men i alla fall få någon takedown och göra lite skada. Han kommer ju definitivt inte kunna boxas mot Penn i dagsläget. Det vågar man ju påstå.

 • Tom skrev:
  29 januari 2010 kl. 19:52

  Tycker man ska sluta snacka om att ha chans mot BJ för justvnu känns de att de kvittar v det är han möter, de handlar om vem som är näst i kön oavsett tycker jag om man är rolig att titta på, nu tycker ju inte heller jag att maynard är så hemsk att kolla på. Men jämnfört med Edgar så borde maynard vara först speciellt som att den sustnämde slagit edgar. Och angående diaz fight har ju maynard sagt att han inte ville ta ner diaz för att han ville stå och slå pågrund av att de var personligt för honom, sen tycker jag att han vann matchen helt klart fattar inte de delade domslutet. Men han kommer få möta BJ och dröjer de längre så han kan träna mer så kanske de bara ger ett bättre motstånd från gray och en bättre fight

 • MMAFan skrev:
  29 januari 2010 kl. 19:58

  MMA är inte en ren sport, ännu åtminstone. Det krävs underhållning för att kunna driva in pengarna. Varför tror ni att Kimbo är med i UFC för? Maynard är så långt ifrån ”marketable” man kan komma…

 • pauno skrev:
  29 januari 2010 kl. 20:12

  Man måste ”ta” bältet från mästaren, det bevisade Shogun…

  Frankie Edgar: har bara avslutat 5 av sina matcher i karriären, varav 3 är submissions och han lär knappast kunna submitta BJ

  Gray Maynard: ännu värre, bara ett enda avslut i karriären

  Så båda sitter nog tyvärr i samma båt, kommer kanske kunna ge BJ en match, men aldrig vinna.

 • julle skrev:
  29 januari 2010 kl. 20:14

  När jag kollar på fighter så vill jag se imponerande saker som man tycker ” å jävlar” Typ som när BJ slåss och bara är överväldigande. Det finns många som det är roligt att se på men tyvär vill jag inte påstå att Maynard är en av dom även om h an vunnit mycket.

  Han kan ju uppenbarligen inte knocka någon och kan knappt sparka, jag ser verkligen inget intressant i honom

 • Kemal skrev:
  29 januari 2010 kl. 20:44

  Det är lite synd att det är som det är faktiskt. Så länge man vinner så kvittar det IMO om det är en ”snyggt” genomförd match som genererar tittare eller en match där någon vinner genom att kramas i en kvart. Dana White vill att MMA ska bli världens största sport, men med den mentaliteten kommer det aldrig att hända. Jag tror tex inte att Maynard VILL kramas i en kvart, utan han vill säkerligen avsluta matcherna, men om han inte lyckas med det så ska han inte få skit för det, han vinner ju ändå. Samma sak gäller ju för Fitch, en av mina favoriter btw, han är ju ett monster likt Maynard och verkligen suger musten ur motståndarna. Sådant uppskattas tyvärr inte. Jag tycker att det är en konst att kunna eliminera motståndarnas styrkor för att sedan använda sina egna styrkor, det kvittar om det är wrestling eller boxning.

 • jöz skrev:
  29 januari 2010 kl. 21:11

  Kemal, jag håller med dig. Det borde handla om att vinna i första hand. Det man kan säga är väl att två delade domslut på de två senaste matcherna inte direkt imponerar (sedan kan man givetvis tycka vad man vill om domsluten i sig). Vad som skiljer Fitch och Maynard skulle väl vara att Fitch känns lite mer aktiv och jävlig i sin stil, vilket ur en marketingsynpunkt torde vara positivt.

  Maynard hade säkerligen fått chansen på bältet om han imponerat (stort) mot Diaz. Åtminstone var det så snacket gick inför matchen. Att Maynard sedan säger att han ville stå med Diaz av rent personliga skäl är i sådana fall bara dumt. Hade han tagit ner och dominerat, som han gjort mot exempelvis Edgar passande nog, skulle det inte vara tal om något delat domslut. Jag tror snarare att han var varsam med vetskapen om att Diaz långa lemmar lätt kan finna sin väg kring halsen. Men men, det är ju inget annat än spekulationer.

  Han måste ju få sin chans snart, för jag tror ingen annan kommer att ta honom. Förutom då Florian eller möjligtvis Sanchez, men sådana match-ups känns osmart i nuläget.

 • dinho skrev:
  29 januari 2010 kl. 23:38

  Kenflo,sanchez och stevensson är ganska mycket bättre än maynard och edgar… och Bj plockar ju dom till frukost så jag tycker ju att frankie borde fått gå en match mot nån av dom och sen se om han är värd en shot

 • Kalle_W skrev:
  30 januari 2010 kl. 14:37

  Visst förtjänar Maynard en titelmatch, mest av alla utmanare i UFC’s LW division.
  Men för UFC handlar det först och främst om att sälja PPV’s, och då måste de ju se till vem fansen skulle tycka vara mest underhållande att se i en match mot BJ Penn. I ärlighetens namn finns ju inte en enda lättviktare på planeten som skulle ha en bra chans mot BJ, det handlar om vilken BJ som kliver in i ringen/octagonen, är han motiverad och bra tränad är han ohotad.

 • Vinnysimmo skrev:
  30 januari 2010 kl. 23:06

  Gray Maynard är UFC’s svar på John Ruiz.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.