Hem » Krönikor, Svensk MMA

MMA är farliga grejor

16 maj 2009 kl.17:03 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Det låter kanske konstigt att en skribent på en MMA-blogg döper ett inlägg till ”MMA är farliga grejor”, men jag menar det på ett positivt sätt. Tänk en extra gång innan ni ger er in ännu djupare i den oändliga värld som sporten MMA blivit. Jag visste inte vad jag gav mig in på när jag tackade jag till att börja skriva här. Jag tänkte ett par inlägg i veckan, samma vanliga surfande runt ett par nyhetsidor och lite galor att kolla på till helgen. Men jag kunde inte haft mer fel.

Det går inte att gå in för uppdraget lite, sporten växer överallt och det blir lite till ett kall att missionera om MMA till läsarna. Det finns alltid någonting nytt att skriva om även om det bara är en ny vinkel eller ett litet citat. Varje timme vid datorn blir ett evigt letade i listan med bokmärken som nu blivit nästan läskigt lång. Man drömmer hela tiden om att hitta den där stora nyheten ingen annan sett. Rundan görs sen om innan det är dags att lägga sig, det kan ju ha kommit något nytt. Och det där sista lilla inlägget som bara ska ta tio minuter tar gärna en timme, man måste ju sondera resten av bloggarna och nyhetsidorna för att se om någon har mer information. Min flickvän säger att det jag säger ofta är ”vänta jag ska bara skriva klart”, men det är nästan omöjligt att lämna en bra nyhet till morgondagen. Tro mig när jag säger att vi kommer se en utveckling när bloggare skickas på avgiftning i framtiden.

Det som driver det här eviga nyhetssökandet är självklart först och främst kärleken till sporten. Möjligheten att uppmärksamma allt från spännande stormatcher till unga hungriga fighters som förtjänar uppmärksamhet. Och intresset bara växer, för ett år sedan hade jag knappast brytt mig om Bellator, nu tycker jag att det är grymt. Och för ett par dagar sedan skrev jag positivt om Shooto, det hela slutar väl med lokala galor i Finland. Och på något sätt är mycket detsamma var man än letar, det är samma tekniker och samma vilja att vinna. Jag älskar fotboll också, men jag skulle aldrig få för mig att kolla på amerikansk ligafotboll till exempel. Däremot letar jag gärna upp matcher från lokala galor i USA bara för att det stod något positivt någonstans om en deltagare.

Dessutom handlar det självklart om att hålla bloggen levande, jag menar vad är värre än en blogg där inget nytt publiceras? Det går inte att sova gott när bloggen har fått vara utan uppmärksamhet för länge. Och vad kan egentligen mer visa att man är fast i MMA-träsket än när man skriver en krönika om det? Och har ni några tips på riktigt obskyra grejor så tas de tacksamt emot. Det blir nämligen svårare och svårare att hitta helt nya och upphetsande saker. Men jakten på den där kicken bara fortsätter. Och föresten så tänkte jag försöka hålla mig härifrån resten av dagen, vi får se om det lyckas ellerom det slutar med ett återfall inatt.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.