Hem » Strikeforce, UFC

Mousasi hälsar på St. Pierre

26 januari 2010 kl.10:11 av Joakim Borgudd | 13 kommentarer

Mousasi_vs_Sokoudjou

För ett tag sedan uttalade sig Georges St. Pierres tränare om att han ville flyga in Gegard Mousasi för att träna med sin adept, nu verkar han ha fått sin vlja igenom. Sherdog har pratat med Mousasi som säger att han nästa ansluter till St. Pierres camp i Miami för att hjälpa denne inför matchen mot Dan Hardy. Han ska även närvara vid Strikeforce ”Miami” samt tillbringa en vecka i Las Vegas för mer träning. Resan blir första gången som Mousasi tränar i USA, annars tränar han nästan uteslutande hemma i Holland.

”Jag är nervös över att vara iväg från familj och vänner i två veckor och jag ser det inte som att Georges behöver hjälp av mig. Jag tycker att han är en fantastisk atlet som vill träna med olika fighters för att förbättra sig själv.”

Mousasi säger också att han är nyfiken på att se hur St. Pierre tränar och mer specifikt hur han jobbar med sina nedtagningar. Däremot vill han alltid förberedda sig inför sina matcher i Holland, resan till USA är för att lära sig och få nya idéer. Gå vidare för att läsa vad Mousasi tänker om framtida matcher samt King Mo.

Enligt honom själv har han ingen match bokad ännu, men han säger sig vilja gå mellan 6 och 8 matcher under året.

”Varje match kommer inte bli mot toppmotstånd, så det blir några fighters som kanske är sämre fighters än andra. Men jag vill hålla mig aktiv och jag kommer att gå mycket matcher i år.”

I planerna för den 24 år gamle mästaren finns två eller tre matcher i DREAM:s turnering i lätt tungvikt som väntas börja i maj. Sen blir det en match i K-1 när de håller en gala i Amsterdam, två matcher i Strikeforce samt ytterligare en nyårsgala i Japan.

Titelförsvaret i Strikeforce väntas bli i april när de återkommer till CBS och Mousasi säger att tror det blir Muhammad ”King Mo” Lawal som står för motståndet. Om en möjlig match med King Mo säger han följande.

”Om han vill ta ner mig, då måste han sätta upp nedtagningen med slag. Jag ser inte det hända. Jag är mycket bätrre i klinchen och med boxning från insidan samt med knän och sparkar. Jag har aldrig sett honom sparka så jag ser en massa fördelar för mig. Hans enda fördel är hans brottning och det faktum att han har bra slag på marken, där tycker jag att jag har lika bra g’n'p så jag ser inte att han har någon fördel över mig”.

Det verkar alltså bli ett fullspäckat år för Mousasi och förhoppningsvis får han vara skadefri så att vi fans får se honom massor under året. Jag hoppas också verkligen att vi får se något filmat material från hans träning med St. Pierre. Däremot skulle jag hellre se honom möta någon annan än King Mo, helt enkelt för att jag inte tror att Lawal inte är redo ännu. Han skulle må bra av ett par matcher till för att växa som fighter och som stjärna i Strikeforce. Problemet är att han är den enda vettiga motståndare det finns om man inte låter Dan Henderson gå i lätt tungvikt, därför lutar det nog åt att King Mo blir den som får chansen.

13 kommentarer »

 • gBerg skrev:
  26 januari 2010 kl. 11:16

  Grymt. Något säger mig att GSPs träning (och träningen i USA överhuvudtaget) är det bästa i MMA idag så det lär vara bra för Mousasi att se hur det går till där.

 • Feiz skrev:
  26 januari 2010 kl. 11:42

  Vann han sin boxningsmatch han skulle gå i januari nångång?

 • andreas skrev:
  26 januari 2010 kl. 11:52

  ett alt är väl att han går nån tungviktsmatch i strikeforce annars. King mo lär inte kunna sätta emot så mycket.

 • Pirreus skrev:
  26 januari 2010 kl. 13:02

  Jag trodde Mousassi tränade i Ryssland med Fedor?

 • MMAFan skrev:
  26 januari 2010 kl. 13:07

  Tror ni underskattar King Mo, Gegard hade stora problem att få ner Sokodjou. Han vart helt enkelt utmusklad av Soko i början. Tror nog King Mo tar ner honom hyfsat lätt…

 • Joakim Borgudd skrev:
  26 januari 2010 kl. 13:30

  Pirreus, Mousasi tränar ibland med Fedor också men större delen av tiden kör han i Holland.

 • PontusW skrev:
  26 januari 2010 kl. 17:29

  Alla har problem att ta ner Sokodjou innan han blir trött. Han är sjukt stark och explosiv men har 0 uthållighet.

 • Farujah skrev:
  26 januari 2010 kl. 18:23

  MMAfan när sokoudjou har gas i tanken så är han väldigt svår att ta ner, en gym judoka samt en väldigt atletisk person, samtidigt som Gegard inte riktigt tände på alla cylindrar, såg ganska seg ut vilket enligt honom berodde på ändringar i sin träning.

 • ahs skrev:
  26 januari 2010 kl. 18:41

  En fighter som har en avig o svårläst stil som King Mo,är alltid farlig att möta.Lite Roy Jones över honom, o han har direkta ko-slag.En farlig motståndare för vem som helst tror jag.

 • miranda skrev:
  26 januari 2010 kl. 19:11

  Tror det blir en grym match, hejjar på Gegard!

 • julle skrev:
  26 januari 2010 kl. 19:28

  Farujah, är du hans hemliga insider? Tror du att även om han tränade som vanligt så hade han tagit ner honom direkt?

 • Farujah skrev:
  27 januari 2010 kl. 14:26

  Julle, jag återspeglar bara det som Mousasi själv sa direkt efter matchen. Det jag vill få fram är att Sokoudjou är en farlig kille för vem som helst i första ronden, Babalu till exempel, så grym brottare som han är och kunde ändå inte ta ner honom. Jag tror inte mousasi hade tagit ner honom i första, dock gjorde sokoudjou som han brukade och lade av helt i andra.

  Av det jag har hört från Teamquest så är han ett monster i gymmet, spöar allt och alla men får inte riktigt till det på tävling. Han känns helt lost på marken, försöker sig inte ens på submissions fastän man tycker att han borde klara av det. Så fort det går lite emot honom så slutar han nästan att fightas.

 • MMABloggen » Blog Archive » Dagens citat skrev:
  2 februari 2010 kl. 15:23

  [...] på Sports Illustrated att han verkligen gillat träningspassen med Gegard Mousasi vi tidigare rapporterat om. Enligt texten verkar de båda mästarna ha haft det riktigt roligt tillsammans, kanske kan det [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.