Hem » DREAM, Dynamite!! 09, Strikeforce

Mousasi möter Goodridge på Dynamite!!

29 december 2009 kl.15:26 av Joakim Borgudd | 12 kommentarer

Den sista matchen till torsdagens Dynamite!! är nu presenterad och som väntat är det Gegard Mousasi som ställs mot veteranen Gary Goodridge. De ryktades mötas i K-1 men nu verkar det istället vara MMA-regler.

Matchen blir Mousasis fjärde för året och den andra i Japan. Som ni vet har han bältet i Strikeforce efter segrar mot Renato Sobral och Thierry Rameau Sokoudjou och totalt har den 24 år gamle armeniern vunnit 14 raka matcher. Nästa titelförsvar i Strikeforce kan bli mot Dan Henderson men det blir inte förrän i april, därför är det bra att han kan hålla sig aktiv med matcher i Japan.

Däremot kan man definitivt resonera kring huruvida Goodridge är en vettig motståndare. Denne har hunnit bli 43 år och har förlorat 4 raka matcher, bland annat mot Alistair Overeem och Paul Buentello. I K-1 har det gått på samma sätt och där har han inte vunnit sen 2006. Under karriären har han dock vunnit en del i K-1 samt mött många av de bästa i Pride och UFC. Hans enda fördel är väl det storleksövertag han kommer att ha, men han lär knappast kunna hota Mousasi. Däremot ser jag hellre Mousasi möta någon som Goodridge än att inte gå match alls, men någon bättre motståndare borde de kunnat hitta.

12 kommentarer »

 • Simon skrev:
  29 december 2009 kl. 17:39

  för fan ett skämt ju….

 • Brad Nowell skrev:
  29 december 2009 kl. 18:08

  ”Däremot ser jag hellre Mousasi möta någon som Goodridge än att inte gå match alls, men någon bättre motståndare borde de kunnat hitta.”

  Min åsikt exakt. Självklart är det synd och skam att de inte kunnat hitta nån bättre motståndare än Goodridge (finns väl ingen som vill möta honom haha), men det är ju iaf bättre än att inte få se honom alls. Tycker jag. Hoppas bara Mousasi inte går för en submission (nu när det blir MMA regler) utan försöker knocka honom ;-)

 • Brutus skrev:
  29 december 2009 kl. 18:50

  Gary Glitter TKO 1.21 i första!

 • Benke skrev:
  29 december 2009 kl. 20:06

  Goodridge är väl där för att hämta en check… känns inte helt bra.

 • Jonte B skrev:
  29 december 2009 kl. 21:20

  Vilket skämt.

 • Skurtbert skrev:
  29 december 2009 kl. 21:34

  Slår han Goodridge är han definitivt världen bästa fighter. Speciellt med sina tidigare meriter i bagaget. Tänk om han skulle kunna få ihop samma record som Fedor, det vore awesome! Tycker verkligen det är suveränt när MMA-utövare får chansen att klämma åt föredettingar och never-has-beens… Det är så man skapar legender. Synd att han drog sig ur super hulk
  , där hade han verkligen kunnat cementerat sitt namn. Åter igen, awesome!!!

 • MMAFan skrev:
  29 december 2009 kl. 22:07

  Pinsamt, nej det är inte bättre att han fightas mot en slagpåse överhuvudtaget.

 • niclas 1 skrev:
  29 december 2009 kl. 22:15

  Återigen: detta är kanske det mest negativa med den japanska scenen; att storpotäterna alltför ofta får möta småpotäter. Förstår inte hur matcherna kan bli godkända, mismatch=risk för skada. För att inte tala om att det är dålig sport. Ja, för det är väl en sport detta, MMA…

 • Farujah skrev:
  29 december 2009 kl. 22:30

  Är en stor mousasi fan, men detta är ju fan ett skämt, goodridge utgör inget hot på något plan. Han är inte särskilt stor, inget groundgame, ingen jättebra standup. Mousasi hade varit illa ute om dom skulle ha brutit arm =).

 • Simon skrev:
  29 december 2009 kl. 23:01

  hehe pinsamt för mousasi, typ ett hån. Ska gå en match bara ”för att”.

 • JG skrev:
  29 december 2009 kl. 23:29

  Mousasi får antagligen rätt bra betalt och mycket reklampengar för denna match, till mycket liten risk. Goodridge får säkert också bra med betalt och en lite tid i hetluften igen, vilket han säkert vill ha. För båda fightersen är detta alltså antagligen en bra match, för oss västerländska fans är det såklart ingen höjdarmatchning men jag förstår varför dem accepterar matchen iaf. Sen har juh japanska fans alltid haft en annan smak för matchning än vi västerlänningar.

 • Joakim Borgudd skrev:
  30 december 2009 kl. 01:05

  Som sagt, hellre än en Mousasi mot Goodridge än ingen alls om man frågar mig. I Japan älskar man att visa upp sina stjärnor och gärna ge dem lagom svåra motståndare ibland. Det kanske vi inte riktigt förstår men det kommer fortsätta så och är inget att hetsa upp sig över, Dynamite!! blir en fantastisk gala oavsett.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.