Hem » Bushido Challenge, Intervjuer, Svensk MMA

Musse pratar om comebacken

10 oktober 2009 kl.12:09 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Tidigare i veckan rapporterade vi om att kampsportsfanatikern och TV-profilen Musse Hasselvall skulle göra comeback mot den topprankade britten Paul McVeigh. Därför kände jag att jag ville prata lite med Musse och se vad han hade att säga om matchen och här är resultatet.

Vad tänkte du när du fick erbjudandet om matchen?
Snabbare än jag brukar, tänkte jag att det här måste jag göra. Jag föredrar att gå match utomlands.

Varför känner du så?
Utomlands tänker jag inte lika mycket på vad folk tycker. Bryr mig för mycket om det hemma.

Vad har du för tankar med comebacken?
Jag satte igång att tävla igen för att jag ville det skulle vara roligt. Sist jag slutade var det inte roligt. Tyvärr är jag inte fiffigare än många andra fighters. Tror att många av oss har en tendens att fokusera för lite på det mentala. Dessutom börjar nog många av oss av dåliga anledningar. Saker vi inte vill erkänna för andra eller oss själva. Saker som hävdelsebehov och annat otyg. Varför jag har svårt att sluta, om man bortser från mina störningar, beror nog med på att det har varit roligt. Har varit riktigt nära i alla fall. Vill bara få till det.

Om jag vinner eller förlorar spelar mindre roll. Jag ska inte klättra på fighter-karriär-stegen ändå. Dessutom efter att ha sett Randys senaste match kan man inte låta bli att tänka “va fan gnäller jag om, det är ju åtminstone 10 år kvar om man ser på hans ålder”.

Vad har du att säga om McVeigh?
Han coachade min förra motståndare, träffade honom då. McVeigh verkar vara en riktigt skön snubbe. Men jag vet det kommer bli stökigt att vara instängd i en bur tillsammans med honom.

Hur tänkte du träna inför matchen?
Inte lika korkat som jag brukar. Har ett sjukt behov av att träna ihjäl mig. Tänkte som omväxling ge fan i det.

Vad tar du med dig från dina förra match i Superior challenge?
Vet inte vad det är för fel på mig, men jag föredrar att slå in ansiktet på folk jag gillar. Och jag gillar den där McVeigh det kände jag direkt när jag såg han.

Vad har du för andra projekt på gång?
Den 28 oktober sänds första avsnittet i en serie program jag gjort tillsammans med Doreen Månsson för UR. Det är ett antirasistprojekt som heter “Välkomna nästan allihopa”. Det har varit ett väldigt roligt projekt för mig eftersom det är lite allvarligare. Sista helgen i november kommer jag dessutom tävla i hästhoppning i Globen. Samtidigt håller jag på att lansera ett nytt träningskoncept tillsammans med Usama Aziz. Ruffie snart på ett gym nära dig.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.