Hem » Intervjuer, UFC

Nate Quarry är inte redo för pension

1 oktober 2009 kl.09:02 av Joakim Borgudd | En kommentar

När han debuterade vid 29 års ålder trodde kanske inte många att Nate Quarry skulle lyckats ta sig ända till UFC. Hans bakgrund är minst sag speciell då han är uppväxt i Jehovas vittnen och först i vuxen ålder började med idrott. Men 2005 blev han inbjuden till den första säsongen av The ultimate fighter. Där gjorde han ett stort intryck på många och fortsatte som tränare efter att han fick hoppa av tävlingen på grund av en skada.

Efter ett par vinster i UFC fick han sen en titelmatch mot Rick Franklin. Där slutade det med en brutal knock tidigt i första ronden. Och Det skulle dröja nästan två år och krävas en stor ryggoperation innan han i slutet av 2007 gjorde comeback. Sen dess har han vunnit fyra av fem matcher och senast besegrade han Tim Credeur i en riktigt underhållande match, totalt är hans record 15-3.

Vi på MMABloggen är därför riktigt stolta över att kunna presentera en intervju med Quarry som nu hunnit bli 37 år men ännu inte planerar att lägga av.

Vad har du att säga om vinsten mot Credeur?
Jag är väldigt glad över vinsten. Tim satsade verkligen allt hjärta och all sin styrka, så jag är glad att jag kunde vända och vinna.

Vem skulle du vilja möta i nästa match?
Jag har inga funderingar kring nästa motståndare, det finns så många bra fighters att det kan bli många bra matcher.

Hur kom du in på MMA?
Jag började träna när jag var 24 efter att ha sett UFC på TV. Jag gick direkt till köket och öppnade telefonkatalogen, hittade ett ställe som lärde ut BJJ och kickboxning och började träna.

Vart tränar du?
Jag tränar hos Next level martial arts, där jag ofta tränar med Ed Herman och Chris Leben samt min huvudtränare Greg Thompson.

Tränar du på något speciellt just nu?
Eftersom jag startade från noll i princip så tränar jag allt varje vecka. Thaiboxning, boxning, BJJ, brottning och kondition. Man behöver allt för att kunna tävla på den högsta nivån.

Har du börjat tränat smartare ju äldre du blivit?
Precis, jag försöker att träna smartare. Jag får massage varje vecka och stretchar mycket samtidigt som jag tar alla tillskott jag behöver.

Hur påverkades du av din medverkan i TUF?
När jag var med i TUF insåg jag för första gången att jag kunde göra det här till en karriär och genom det försörja min familj. Efter det dök jag in i träningen till 100 procent.

Har du följt serien efteråt?
Jag har sett lite av den nya säongen. Jag älskar att se atleter med passion som följer sin dröm, det är alltid häftigt tycker jag. Att se Kimbo och veta var han kom ifrån och att han nu är på den största scenen i värden, det är häftigt.

Kollar du mycket på MMA?
Jag tittar mer på UFC än någon annan organisation. Jag älskar att fightas men när det är en så stor del av ditt liv så kan man tröttna på det och känna att man bara vill titta på Simpsons.

Har du några favoritfighters?
Jag älskar varje fighter som går ut och riskerar allt. Det är vad fansen vill se, någon som fightas med hela hjärtat. Det får oss att tro på hjältar och att våra liv kan bli bättre än vad de är.

Är det någon kommande match du ser fram emot?
Jag ser fram emot att se Tito Ortiz återvända. Jag fick honom att anlita samma företag som hjälpte mig med min ryggoperation. Nuvasive heter de och nu är han tillbaka i UFC.

Vad gör du på fritiden?
Större delen av tiden spenderar jag med min lilla dotter, jag uppfostrar henne och ser till att hon kommer till skolan i tid.

Vet du något om svensk MMA?
Vi har haft en del svenska fighters här som tränat med oss och min rumskompis är svensk. Det jag märkt mest hos svenskarna som kommit över är deras passion för att leva livet fullt ut. Kärleken till kamspsporten och deras vilja att jobba hårt för att nå framgångar.

Är det något mer du vill säga?
Tack till alla fans över världen som har gjort det möjligt för mig att följa min dröm. Jag vill också tacka min sponsorer, bland annat kan ni läsa om ryggoperationen som gjorde att jag kunde fortsätta karriären här. Mina tröjor hittar ni här och till sist vill jag bara tacka för att ni intresserar er för mitt liv och min karriär.

En kommentar »

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.