Hem » Nyheter/Rykten, UFC

Parisyan talar ut

21 december 2009 kl.14:59 av Joakim Borgudd | 5 kommentarer

I en känslomässig intervju med MMAjunkie ger Karo Parisyan en del ytterligare svar kring vad som egentligen hände när han drog sig ur matchen mot Dustin Hazelett dagen före invägningen. Det fick Dana White att gå i taket och riva Parisyans kontrakt. Ryktena kring skälen bakom avhoppet var också många, särskilt med tanke på Parisyans historia av psykisk ohälsa och missbruk av smärtstillande.

”Du måste känna mig och veta om all den stress jag går igenom och all skit som händer i min familj. Jag älskar min familj, men det är så mycket press att ta hand om dem. Ibland blir det roliga ditt arbete och då måste du göra ett jobb för att försörja din familj. Du fightas under en stor jävla sten och du försöker ta dig ut utan att kunna andas.”

I intervjun kommer Parisyan flera gånger tillbaka till den press han kände av att vara den som försörjde sin familj genom något som länge var en hobby. Så fort MMA blev hans yrke blev han tvungen att vinna för att fortsätta tjäna pengar, vilket han menar gjorde honom till en mer defensiv och försiktig fighter.

Redan inför matchen mot Yoshiyuki Yoshida på UFC 88 hade ångesten blivit så stark att han lämnade återbud nära inpå matchen. Lägg till avstängningen han fick efter att han testat positivt för smärtstillande preparat efter matchen mot Kim Dong-Hyun i januari. Den avstängningen kom också att hänga över honom inför matchen mot Hazelett då han hade böter på 32 000 dollar att betala innan han kunde få tillbaka sin licens.

”Allt var bara hemskt, jag kunde inte andas eller göra någonting. Jag var i en dålig finansiell situation och kommissionen sa att jag var tvungen att få tillbaka min licens.”

Däremot menar Parisyan att han aldrig varit beroende av smärstillande, vilket andra har menat. Utan att han precis som många andra fighers tvingas använda det för att de har ont. Istället säger han att skälet till att han hoppade av matchen var den press han kände av att behöva försörja sin familj i det dåliga ekonomiska läget han befann sig.

”Allting hände på samma gång och det blev för mycket. Vad som än hände så försöker jag ta tag i allt det, alla enskilda problem.”

Han säger sig också förstå hur han svek UFC och fansen samt att han inte räknar med en ny chans där. Men att det han vill är att fightas. Förhoppningsvis får han ordning på sig själv först, men det känns som att det är djupt rotade problem som funnits där länge och kommer att kräva en hel del arbete.

5 kommentarer »

 • Kemal skrev:
  21 december 2009 kl. 18:26

  Parisyan är lite av en favorit. Hoppas att han tar sig tillbaka.
  Judokas uppskattas alltid! Eller vad säger du Borgudd? ;-)

 • Farujah skrev:
  21 december 2009 kl. 18:30

  Hoppas verkligen parisyan tar sig tillbaka

 • "Erik" skrev:
  22 december 2009 kl. 02:33

  Jag håller med, jag hoppas verkligen han får en chans till av dana…han verkar inte ha det lätt killen…självklart är det inte acceptabelt att hoppa av i sista stund, men han har fått betala för det oxå…en fighter utan fghter…har inte mkt och leva på..tros alla sponsorpengar som är kopplade till hans fighter där sponsorerna syns…

 • Farujah skrev:
  22 december 2009 kl. 10:49

  Förresten, det han menar med att försörja sin familj är inte hans tjej och barn, utan han snackar om HELA familjen, dvs, mamma, pappa, moster, faster, syskon osv.

 • Joakim Borgudd skrev:
  22 december 2009 kl. 11:58

  Haha Kemal, absolut, dock är jag inte superfan av Parisyan, han är duktig på att använda sin Judo i MMA men har inga större meriter i Judo egentligen.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.