Hem » UFC, UFC 112

Penn möter Edgar i nästa titelmatch

13 januari 2010 kl.09:30 av Joakim Borgudd | 14 kommentarer

Dana White ska nu ha berättat för MMAfighting att BJ Penn kommer att försvara sitt bälte mot Frankie Edgar. Matchen blir förmodligen av på ännu inte presenterade UFC 112 i Abu Dhabi säger han också i uttalandet. Angående Gray Maynard ska White ha sagt att ha nog inte är redo ännu, ett beslut man får anta togs efter matchen mot Nate Diaz.

Edgar har som ni vet en förlust mot Maynard men har ett totalt record på 11-1 med segrar mot Sean Sherk, Tyson Griffin och Spencer Fisher. I sina senaste matcher har han visat prov på en förbättrad boxning, men frågan är om han inte går tillbaka till sin brottning mot Penn som såg oslagbar ut mot Diego Sanchez. White ska även ha bekräftat att man hoppas att Anderson Silva möter Vitor Belfort på samma gala.

14 kommentarer »

 • Styrkan skrev:
  13 januari 2010 kl. 09:44

  Dags för Penn att gå upp en viktklass. Matchen kommer att vara över på två minuter. RIP Edgar…

 • "Erik" skrev:
  13 januari 2010 kl. 10:23

  Underskatta inte Frankie! Tror att det kommer att bli en underhållande match, han får se till att han inte går i in med alltför mycket respekt mot BJ.

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  13 januari 2010 kl. 11:02

  Helt rätt, go FRANKIE! ;)

 • Tom skrev:
  13 januari 2010 kl. 11:38

  måste säga att jag känner lite för maynard. Killen har vunnit 7(8) matcher i rad i UFC som är mer än vad de flesta någonsin ahr behövt göra för att få en titel chans, plus att han har slagit Edgar som nu då istället får chansen om titeln.
  Man kan snacka om vem som ahr mest chans osv men detta handlar mer och rättvisa i denna frågan och att kunna sätta sig in i maynard sitauation som fighter, visst han ses som tråkig som en dec fighter men de är ju antagligen någonting han inte heller är nöjd med.
  Han tränar arslet av sig varje dag och tar alla fighter han får men det ger ju inte mycket till utdelning jag ahde varit så jävla förbanad på Dana och co om jag avr maynard.
  MEn de tråkiga med båda dessa herrar är att de inte möta toppen av divisionen direkt, stevensson, sanchez och florian som jag ser som toppen under BJ även om jag tror att maynard kan ta dom men jag vill se de också. visst gray har mött huerta och edgar sherk. men sherk var ju inte i topp direkt och hureat inte så övertygande kanske heller varken från han eller gray.

  Men tycker i alla fall att gray skulle få matchen mot BJ

 • "Erik" skrev:
  13 januari 2010 kl. 12:10

  hur många matcher vann jon fitch i ufc innan han fick titelchans?! jo 8 st fighter!! så det är inte första gången…

 • jöz skrev:
  13 januari 2010 kl. 12:33

  Rent sportsligt kan jag känna att Maynard förtjänar chansen mer tack vare det enkla faktum att han tydligt slog frankie i deras drabbning.
  Dock måste jag ju säga att jag helt förstår UFC’s beslut. Maynard såg inget vidare ut nu senast mot Diaz. Om han inte vågar lägga Nate på mattan kommer han inte heller våga lägga BJ på mattan, eller fösa upp mot buren.

  Hoppas att Frankie kan göra något vettigt i matchen. Tycker han verkar ganska sympatisk och är rolig att kolla på.

  Parentes: Märkligt att ha Veach som sista test inför en titelmatch va?

 • Jens skrev:
  13 januari 2010 kl. 13:44

  Maynard är inte redo för BJ. Det såg man tydligt mot Diaz. Jag anser att Frankie är den bättre fightern av honom och Gray men tror ingen av dom har någon direkt jättechans mot Penn.

  Låt Gray möta Florian eller Sanchez alt. Stevenson så kommer han inte få det så lätt. Dessa herrar är ett steg över snubbar som Maynard, Diaz mfl, men fortfarande ett stort steg från BJ Penn.

  Slår Penn ut Frankie nu så får vi nog vänta ett bra tag tills vi har en ny titelutmanare för BJ, vilket inte gör mig nåt. Bättre o vänta på en bra matchning än att kasta in snubbar som tror dom kan ”döda” BJ.

 • Klasse skrev:
  13 januari 2010 kl. 17:34

  Manyard ska ju bara vara glad att han slipper möta BJ. Dessutom känner jag att varken Manyard eller Edgar skulle ta sig förbi Kenflo i en match. Och tror Diego skulle ge dom båda problem dessutom.

 • jöz skrev:
  13 januari 2010 kl. 20:29

  Klasse

  Jag tror mmycket på att Kenflo är den odiskutabla tvåan i divisionen, men man kan ju inte låta alla contenders gå via honom. Den som möjligen kan hota Kennys andra plats är Sanchez. Den rematchen skulle jag hemskt gärna vilja se.

  Maynard har resultatmässigt varit den som förtjänat platsen om man ser till W:s, men man måste göra bättre än två split decisions för att få möta Penn.

 • Jonte B skrev:
  13 januari 2010 kl. 20:39

  Yes, tur man slipper se Gray ”Im gonna knock him out” Maynard!

  Skit samma egentligen, båda kommer bli våldtagna av Penn. Ger det max 2 matcher innan Penn går upp i viktklass. Hoppas det blir så, hade gjort båda divisionerna roligare IMO.

 • dinho skrev:
  13 januari 2010 kl. 22:10

  tycker att thiago alves ska banta ner sig och möta penn;)

 • Alexander J skrev:
  13 januari 2010 kl. 22:25

  @dinho

  Förstår din poäng, men vart ska du plocka de sista 7 kilona på Alves? Killen är ju asrippad inför varje match.

 • Farujah skrev:
  13 januari 2010 kl. 23:09

  @dinho, mitt svar till dig kommer vid 0:29

  http://www.youtube.com/watch?v=lSRi8rnejTc

 • BoufelSage skrev:
  13 januari 2010 kl. 23:31

  dinho skojade om att alves skulle gå ner, han har ju inte helt lätt att klara 170 ens, men om man letar intressanta matcher i WW för BJ så är det ändå en rätt bra idé. Han klarar inte GSP, men hur skulle det gå mot top contenders?

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.