Hem » Intervjuer, Svensk MMA, UFC

Per Eklund är bättre än någonsin

4 oktober 2008 kl.20:59 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

En 27-årig Stockholmare förbereder sig just nu tillsammans med Team Quest i Kalifornien inför en oerhört viktig match. Killen är alltså Per Eklund och matchen han ska gå är mot fransmannen Sammy Schiavo på UFC 89 i England 18 oktober.

Man kan misstänka att han är riktigt sugen på att revanchera sig från förlusten i debutmatchen där han förlorade mot Sam Stout. Med ett record på 14 vinster och 3 förluster har han ett tag rankats som den bästa lättviktaren i Europa. Bland sina tyngsta vinster har han bland annat en vinst mot David Baron och han hade bältet i Strike and submitt innan han skrev på för UFC. Trots att han är mitt i förberedelserna tog han sig tid att svara på lite frågor.

Hur började du med kampsport?
Jag tränade några månader på Kampsportskolan (Sthlm MuayThai) 1999 innan jag började träna på Pancrase gym år 2000. Jag har alltid gillat kampsport men av olika anledningar började jag inte träna förrän jag var 19. Jag fastnade för MMA för att det var grymt kul att man kunde träna alla moment, stående, nertagningar och mark.

Vilka stilar har du tränat?
Jag började inte träna på riktigt förrän jag började på Pancrase så jag har alltid haft min grund i MMA. Men i början tränade jag mest markkamp och även ett tag med gi.

Hur skulle du beskriva dig som fighter?
Envis och komplett.

Hade du som mål att hamna i UFC?
UFC har alltid varit en dröm med tanke på att det var mycket på grund av UFC som jag började träna och att MMA har blivit så stort som det är idag. Få som inte tränar kampsport vet vad MMA är men väldigt många vet vad UFC är!

Hur kändes det att vara med i UFC första gången?
Det var som vilken match som helst, jag tänker inte på hur mycket människor som tittar eller hur hyppad galan i sig är. För mig är det ingen skillnad. Och UFC är väldigt proffesionella, allt går efter deras schema och det är aldrig något strul.

Vad har du att säga om din kommande motståndare?
Jag har sett lite av hans matcher och han verkar ganska komplett men jag har sett många svagheter som kommer vara avgörande i matchen!

Hur förbereder du dig inför matchen?
För den har matchen har jag tränat sedan i februari. Jag har också fått hjälp av Sandor Csergo som är min fystränare. Det har gett mig mycket och jag är starkare än jag någonsin varit förut och konditionen är bra den också. Så den här gången måste jag gå ner ungefär 7 kg inför matchen.

Var tränar du och med vilka?
Jag har inför den har matchen varit 2 månader i Kalifornien och tränat mestadels med Team quest. Hemma i Sverige tränar jag boxning med Stefan Fernström på Haninge BK. Och jag tränar även en del med Jörgen Kruth.

Vilket team representerar du?
Jag representerar mig själv. Jag tillhör inget team.

Har du jobbat på något speciellt inför matchen?
Jag har jobbat på mitt game i helhet jag har haft mycket tid på mig så jag har hunnit med mycket!

Per avslutar med att tacka sin boxningstränare Stefan Fernström, Jörgen Kruth och sina andra träningskompisar för all hjälp. Dessutom tackar han sina sponsorer fightgear.se, jabb.se, SSCBYGG.se, flygpoolen.se, wnt.se, och kalori.se. Jag hoppas verkligen alla hans förberedelser ger honom hans första vinst i UFC.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.