Hem » Intervjuer, Svensk MMA

Rehman inför testet mot Acacio

7 oktober 2009 kl.09:16 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Bobby ”Danger” Rehman debuterade redan 2003 och är fortfarande obesegrad efter 7 matcher. På Superior challenge 4 ”Bad intentions” den 31 oktober möter den snart 35 år gamle Rehman brassen Daniel Acacio. Det blir karriärens största test för Rehman då Acacio gått närmare 30 matcher i bland annat Pride. Därför tog vi och snackade med honom för att se hur förberedelserna gick inför matchen och här är resultatet.

Hur är formen inför matchen på Superior challenge?
Formen är helt okej, som många kanske vet så är kondition inte mitt starkaste attribut. Min tränare Omar brukar skämta och säga att jag hellre är trött i tre minuter under match än under två månader av matchförberedelser.

Tränar du på något speciellt inför matchen?
Jag har fokuserat på fysträning främst inför denna match. Löpning för att hålla nere vikten, kettlebells och cirkelträning. Den sista perioden kommer att bestå av matchspecifik träning med mycket sparring och drillar.

Tränar du med samma gäng på Pancrase som vanligt?
Pancrase Gym kan vara den bästa klubben i Sverige att träna på just nu. Våra dagpass besöks frekvent av Jörgen Kruth, Ilir Latifi, Alexander Gustafsson, Magnus Cedenblad, Martin Wojcik, Matti Mäkelä med flera. Passen leds av Omar Bouiche som jag tycker är en genialisk instruktör. Tror ingen kan MMA bättre än honom i Sverige.

Vad har du att säga om din motståndare?
Min motståndare är mycket rutinerad och jag ser mig själv som underdog i denna fight. Min chans ligger i att hålla fighten stående och träffa honom hårt.

Matchen blir din första för året, skulle du vilja gå matcher oftare?
Ja och nej. Att tävlingsträna är otroligt krävande. Det jobbigaste är att inte kunna äta vad jag vill. Idealt vill jag tävla 2-3 gånger per år.

Vad är målet för dig med din karriär?
Jag tror att jag kommer att tävla i ca 3 år till. Målet är att avsluta med en match i Japan. Efter det kommer jag att gå helt in i tränarrollen där jag tror att min verkliga begåvning ligger, mitt mål är att bli Sveriges bästa MMA-tränare!

Blir pressen större för varje match?
Jag känner mig faktiskt mindre pressad. Alla måste förlora någon gång. Mitt mål är att göra en bra match och underhålla publiken. Jag vill bli ihågkommen.

Vilken är den tuffaste motståndare du mött?
Min tuffaste match var mot dubble Finnfight-mästaren Erkka Sahlström. Detta var tidigt i min karriär och jag har aldrig till varit så trött i hela mitt liv.

Tittar du mycket på MMA?
Jag är en stor fightfan! Månadens höjdpunkt brukar vara fightnight med kompisarna. Min favoritfighter är Joakim Hansen. Just för att han är så allround och för att han vinner när man minst anar det.

Är det något mer du vill säga?
Den 2 november startar jag upp min egna MMA-klubb! Vi kommer att hålla till i Kroppskulturs lokaler på Rådmansgatan i Stockholm. Bland annat kommer jag ha en ren tjejklass i MMA.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.