Hem » DREAM, Dynamite!! 09, Sengoku

Resultat från nyårsgalan Dynamite!!

1 januari 2010 kl.18:30 av Patrick Jenkinson | 10 kommentarer

Resultat och kommentarer efter brytet för att undvika att förstöra galan för dem som ännu inte vaknat efter nyårsfirandet och tittat på galan.

Aoki vinner men beter sig osportsligt efter matchen
Efter en snabb nedtagning i inledningen av matchen låste Shinya Aoki armen bakom ryggen på Mizuto Hirota i en sorts ”hammerlock”. Hirota vägrade att ge sig vilket resulterade i att matchen först bröts av domaren när hans arm skadats allvarligt. Det var otäckt att se Hirota ligga kvar på marken med vad som såg ut som en bruten arm medan Aoki sprang fram till sin skadade motståndare och gav honom fingret och sedan fortsatte han sitt osportsliga beteende genom att visa fingret åt publiken. På presskonferensen ska Aoki ha ursäktat sitt beteende och menat att det bland annat berott på de uttalande Hirota gjort innan matchen och att han var arrogant när han vägrade att ge upp.

Ishii besegrad i sin debut
Det var MMA-matchen mellan OS-medaljörerna i judo Satoshi Ishii som vann sin guldmedalj 2008 och Hidehiko Yoshida som blev guldmedaljör sjutton år tidigare i Barcelona som många i publiken hade sett fram emot. Yoshida nyttjade sin erfarenhet tidigt i matchen och gav den 17 år yngre Ishii stora bekymmer i första ronden. I andra ronden tappade veteranen fart och när han fick ett otillåtet knä i skrevet verkade matchen vara över. Men efter lite vila och ett poängavdrag fortsatte matchen som slutade med ett enigt domslut för Yoshida.

Ishii visade att han fortfarande mycket att lära men det är svårt att dra större slutsatser än så utifrån att det var hans MMA-debut.

Minowaman blev Super Hulk
Ikuhisa Minowa har gått vidare i Super Hulk turneringen, en turnering utan viktbegränsningar, tack vare sin extraordinära vilja att söka benlås och hans förmåga att avsluta matcher med dem. Tack vare detta har Minowaman gjort sina motståndare något mer avvaktande än vanligt och det var även Sokoudjou i denna match. Men till mångas förvåning så stoppas matchen efter att Minowa fått in en träff som får Sokoudjou att falla till mattan, domare går snabbt in och stoppar matchen, och vinnaren i turneringen blir den viktmässigt lättaste deltagaren.

Övriga matchreflektioner
Mousasis och Overeems motståndare höll inte måttet, vilket var tydligt redan innan matcherna, och båda fick snabba och intetsägande vinster. Matcher som dessa skulle aldrig tillåtas i Sverige och det kan vi vara stolta över.

”Kid” Yamamoto ansågs länge vara en av dem bästa i sin viktklass men han har dragits med skador under en längre period och under 2009 förlorade han båda sina matcher han ställde upp i trots att han var favorit innan matcherna. Det återstår att se om Yamamoto kan leva upp till de förväntningar som tidigare fanns på honom.

Resultat
Hidehiko Yoshida besegrade Satoshi Ishii via enigt domslut
Shinya Aoki besegrade Mizuto Hirota via submission (hammerlock) i R1
Gegard Mousasi besegrade Gary Goodridge via TKO i R1
Alistair Overeem besegrade Kazuyuki Fujita via KO i R1
Masanori Kanehara besegrade Norifumi ”Kid” Yamamoto via enigt domslut
Tatsuya Kawajiri besegrade Kazunori Yokota via enigt domslut
Hideo Tokoro besegrade Jong Man Kim via enigt domslut
Melvin Manhoef besegrade Kazuo Misaki via TKO i R1
Akihiro Gono besegrade Hayato ”Mach” Sakurai via submission (armbar) i R2
Michihiro Omigawa besegrade Hiroyuki Takaya via TKO i R1
Hiroshi Izumi besegrade Katsuyori Shibata enigt domslut
Ikuhisa Minowa besegrade Sokoudjou via TKO i R3

10 kommentarer »

 • Klasse skrev:
  1 januari 2010 kl. 19:09

  Är det bara som jag tror att Soko – Minowa var uppgjord? Troligen alla Minowa-matcher, men förut vann han ju iaf mot stora cans, nu mötte han en kille som gått jämt mot de bästa i världen (spöat vissa) i 205 tills han gassat eller hamnat på backen.

  Där han tidigare varit agressiv och farlig stående första ronden, gjorde han inget nu. Där han kastat mycket bättre och större folk i den stående brottningen med galna judokast så stod han bara och höll lila Minowa i clinchen som inte har någon brottning alls. Pinsamt att se.

 • Patrick Jenkinson skrev:
  1 januari 2010 kl. 20:52

  Svårt att tänka mig att den skulle vara uppgjord, eller vill inte tro det i alla fall. Men kan tycka att domaren var lite väl snabb att stoppa den matchen.

  Även i matchen mellan Manhoef och Misaki var domaren bröt så det var inte bara japaner som fick fördelar på galan. Men Misaki är kanske undantaget då han fortfarande kanske ”förtjänar” att känna skam…

 • juelz skrev:
  1 januari 2010 kl. 21:06

  Jag tror inte det var uppgjort, Soko gick väl in med en dålig gameplan. Minowamans enda hot skulle ju egentligen vara hans benlås och submissions. Och det gjorde väl Soko lite väl försiktig tycker jag, Men det känns som att Soko tränar helt fel. Han har ju inte utvecklats speciellt mycket hos team quest. Eller så är han en så kallad gym-fighter, Jag tycker han saknar fighter hjärtat och ger upp lite väl ofta.

 • Klasse skrev:
  1 januari 2010 kl. 21:13

  Men Minowaman är ju kass. Senast han slog en fighter av högre kalibern var 2005 då han deciosonade Phil Baroni som ändå är sämre och mindre än Soko. Och Minowaman är ingen Aoki eller gud på backen så Soko hade inget att oroa sig för där. Soko flippade och fick ju till lite bra grejjer mot Mousassi för bara 1-2 månader sedan som är 1000x ggr bättre än Minowaman. Dessutom försökte han ju inte ens slå honom stående…

 • sdfaafg skrev:
  1 januari 2010 kl. 21:52

  Funderade också lite löst på om matchen var uppgjord. De bröt mystiskt snabbt får jag säga.

 • Emil skrev:
  1 januari 2010 kl. 21:56

  Kan det vara så enkelt som att soko är värdelös? Han har tokknockat ett par namn men i övrigt har han blivit överkörd.
  Han hade helt enkelt flyt i början av sin karriär.

 • Rebel-Ape skrev:
  1 januari 2010 kl. 22:59

  Jag kan säga såhär, redan vid matchen mot Hong man choi så såg jag konstiga beteende/beslut som Hong man choi tog under matchen, visserligen är inte hong man choi ngn erkänd duktig fighter, men alltså om ni ser om matchen så ser d ut som om han ger massa positioner till minowaman, Minowaman som har inget att jämnföras med självaste Fedor, som för övrigt aldrig kunde få ner hong man choi, en Fedor som är erkänd som världens bästa Sambo utövare. Japanerna har en stark historik gällande fusk inom MMA/K1 så sånt här gör att man funderar, men men, svårt att säga att matchen mot soko var uppgjord. Skulle hellre säga att hans 2 tidigare matcher var mer tydliga i den aspekten iaf!

 • kakka skrev:
  1 januari 2010 kl. 23:58

  Okej. Fedor mot Minowaman nästa =)

  Bara Fedor inte låter sig köpas :O

 • tojo skrev:
  2 januari 2010 kl. 15:41

  Nej, Emil, som Klasse skrev så var han vass mot Mousasi nyss. Han håller inte måttet mot de bästa (längre), men hade han gjort mot Minowa som han gjorde mot Mousasi så hade vi nog fått en annan utgång.

 • jb skrev:
  2 januari 2010 kl. 15:50

  jag är inne på emils linje

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.