Hem » Miami, Nyheter/Rykten, Strikeforce

Riggs möter Hieron i januari

3 januari 2010 kl.13:32 av Joakim Borgudd | 3 kommentarer

Det som Joe Riggs och Jay Hieron har gemensamt är att de nyligen varit bokade för matcher mot Nick Diaz. Nu verkar de istället få möta varandra om man ska tro MMAmania. Matchen planeras att finnas med på huvudkortet för Strikeforce ”Miami” den 30 januari enligt representanter för Riggs team.

Riggs var planerad att möta Diaz i en titelmatch den 15 augusti men fick dra sig ur efter en reaktion mot ett läkemedel. Då bokades istället Hieron, men då drog sig Diaz ur efter ett missad dopingtest. Hieron fick istället möta Jesse Taylor och vann via domslut och den förre IFL-mästaren har vunnit sex raka matcher. Bland karriärens fem förluster hittar man namn som Georges St. Pierre och senast Brad Blackburn.

Riggs har gått i såväl tungvikt som weltervikt och hunnit med över 40 matcher trots att han bara är 27. Han har mött många av de bästa i UFC och verkar ha fårt ordning på karriären på senare tid, trots att han missade matchen mot Diaz. Han har vunnit fyra raka matcher sen förlusten mot Kazuo Misaki och i den senaste machen i Strikeforce slog han Phil Baroni.

Det känns som att vinnaren av de båda står näst i tur för att möta den som är mästare efter att Diaz gjort upp med Marius Zaromskis på samma gala.

Strikeforce ”Miami”
Nick Diaz vs Marius Zaromskis
Cristiane ”Cyborg” Santos vs Marloes Coenen
Jay Hieron vs Joe Riggs*
Robbie Lawler vs TBA
Bobby Lashley vs TBA
Herschel Walker vs TBA

*Ej officiellt presenterad av Strikeforce

3 kommentarer »

 • Daniel Bodin skrev:
  3 januari 2010 kl. 18:30

  Riggs känns gammal i gemet. Så sjukt att han bara är 27..

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 januari 2010 kl. 21:46

  Och så sjukt att han började som tungviktare :)

 • Soares skrev:
  4 januari 2010 kl. 12:37

  Sjukt att det är mindre än en månad kvar och det finns fortfarande matcher som är TBA… känns som Pride all over again hah! Men ska bli min första MMA gala, ska bli riktigt nice!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.