Hem » Nyheter/Rykten, UFC, UFC 110

Rothwell och Sinosic borta från UFC 110

19 februari 2010 kl.10:46 av Joakim Borgudd | 8 kommentarer

Skadorna verkar fortsätta att förfölja UFC och den här gången är det två riktigt sena avhopp. UFC rapporterar nu att Elvis Sinosic drabbats av en axelskada och att hans rematch mot Chris Haseman därför blivit struken, knappast en sportslig förlust. Däremot är det lite värre att Ben Rothwell drabbats av någon form av sjukdom och därför inte kan delta, till honom har dock UFC hittat en ersättare. Det blir australiensaren Anthony Perosh som istället hoppar in mot Mirko ”Cro Cop” Filipovic, i en kommentar säger han följande.

”Jag sa egentligen nej (till att ersätta Rothwell) från början. Jag ser upp till Cro Cop och han är en landsman. Mina föräldrar är kroater och jag har faktiskt tränat de andra kroaterna som finns med på UFC 110. Sen såg jag presskonferensen och lyssnade på Dana Whites kommentar om att många fighters tackar nej till möjligheter. Det fick mig att inse viken stor möjlighet det här var.”

Perosh är 37 år gammal och har en bakgrund i BJJ där han blivit mästare i Australien många gånger, dessutom har han placerat sig på pallen på ett par världsmästerskap. I MMA debuterade han 2003 och har sen dess skaffat sig ett record på 10-5. Han har även gjort två matcher i UFC, båda slutade dock med förlust, bland annat mot Jeff Monson. Han har vunnit 4 av sina 5 senaste matcher, både i lätt tungvikt och tungvikt och 7 av segrarna har kommit via submission.

Stående lär han inte ha något att hämta mot Cro Cop, särskilt med den minimala förberedelsen. Däremot borde han vara i hyfsad form då han driver sin klubb tillsammans med Sinosic och lär ha tränat med honom inför galan. Kolla in hans senaste förlust nedan, den kom förra året och känns som ett rimligt scenario för hur det kan gå mot Cro Cop. Intressant är också att Te Huna debuterar för UFC på samma gala.

Anthony Perosh vs James Te Huna

8 kommentarer »

 • andreas skrev:
  19 februari 2010 kl. 11:18

  Känns tråkigt men nu borde cro cop vinna ialla fall. Annars kan han lika gärna lägga handskarna på hyllan

 • Tjorven skrev:
  19 februari 2010 kl. 12:41

  Riktigt jävla tråkigt…

 • Matte skrev:
  19 februari 2010 kl. 14:54

  hoppas Mirco blir totalsläckt så att ingen betalar han för att fightas igen. det är en sak att gå ner sig lite men han vill uppenbarligen inte slåss längre och han ser livrädd ut när han fightas.

 • Per Söze skrev:
  19 februari 2010 kl. 16:36

  tyvärr har kanske Matte helt rätt…hoppas inte det iallafall…skulle vara kul om crocop skenbenade ihjäl några i ufc… Ihjäl= släcka en stund

 • downsouf skrev:
  19 februari 2010 kl. 17:12

  Mirko inte Mirco! :)

 • Jonte B skrev:
  19 februari 2010 kl. 17:16

  Verkar som domaren i matchen ovan tagit lektioner av Yamasaki. Det är så jävla sjukt dåligt för sporten när det ser ut sådär :( För att inte tala om hur dåligt det är för han som ligger medvetslös och får ta emot en massa slag.

  Te Huna såg riktigt stark ut! Perosh såg iofs urusel ut.

 • juelz skrev:
  19 februari 2010 kl. 19:19

  Perosh såg ut som en riktig tomatburk, Tråkigt men jag tror inte Mirko har så mycket att komma med mot toppen av divisionen längre ändå. Även fast jag inte rankar Rothwell speciellt högt, Men han hade nog i alla fall kunnat bjuda på en match.

 • Elvis Sinosic | Kändisars födelsedagar skrev:
  1 mars 2014 kl. 17:46

  [...] nu borta från kortet. Ben har fått någon sjukdom, oklart vilken men troligen inte en …MMABloggen » Blog Archive » Rothwell och Sinosic borta …Skadorna verkar fortsätta att förfölja UFC och den här gången är det två riktigt sena avhopp. [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.