Hem » Nyheter/Rykten, UFC, UFC 114

Sanchez möter Hathaway i weltervikt

3 februari 2010 kl.11:37 av Joakim Borgudd | 10 kommentarer

Diego Sanchez har skrivit på sin twitter att han i sin nästa match återvänder till weltervikt för att möta den obesegrade John Hathaway. Matchen går på ännu inte presenterade UFC 114 i Las Vegas den 29 maj i samband med UFC Fan Expo.

TUF-vinnaren Sanchez mötte senast BJ Penn i en titelmatch men återvänder efter den förlusten till weltervikt, totalt blev det tre matcher i lättvikt. Trots framgångarna i den viktklassen har han hela tiden framhållit att det inte var en permanent flytt. Britten Hathaway är endast 22 år gammal men har redan imponerat med tre raka segrar i UFC. Matchen blir hans första i USA och även första gången han ställs mot en riktigt namnkunnig motståndare, senast besegrade han Paul Taylor på UFC 105.

Huvudmatchen på galan väntas gå mellan Rashad Evans och Quinton ”Rampage” Jackson. Dessutom ska tungviktarna Todd Duffee och Mike Russow nyligen accepterat att mötas på galan. Båda segrade i sina UFC-debuter och Duffee imponerade stort, mot Russow blir det upp till bevis.

10 kommentarer »

 • sirwan skrev:
  3 februari 2010 kl. 12:03

  Hathaway är något att räkna med, väldigt stark och mycket bra brottning

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 februari 2010 kl. 12:17

  Absolut och 10 cm längdövertag på Sanchez kan göra det intressant.

 • Farujah skrev:
  3 februari 2010 kl. 14:14

  Kul att se Diego tillbaka där han hör hemma, viktcuttet blev för tufft och jag gillade aldrig riktigt hur han såg ut i LW, kändes kraftlös på något sätt.

  Han får ju inte direkt något enkelt välkmnande tillbaka, men känns som att Diego borde ha det här.

  Lustigt att du nämner just längdskillnaden borgudd, det roliga är ju att Diego listades som 5′11 (180 cm lång) för inte så längesen, men han såg ut att vara nästan kortare än BJ penn, definitivt inte längre i alla fall. Det här med längderna på fighters har alltid varit konstigt, sprang på Quinton Rampage Jackson när jag var i England för att hälsa på min kompis, han listas ju som 185 cm lång, men det var han verkligen inte. Jag som själv är 180-181 var jämnlång med honom.

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 februari 2010 kl. 14:49

  Jo det där med längderna på fighters på tex Sherdog är nog inte alltid helt rätt, men att Hathaway har ett längdövertag på Sanchez är ju givet, men sen är frågan om det räcker.

  Sen så är det väl så att en del kan uppfattas kortare/längre än vad de är beroende på hållning och sånt, när Rampage sträcker på sig kanske han är 185 ;)

 • affe skrev:
  3 februari 2010 kl. 15:11

  BJ Penn är ju bara 1.75 enligt wikipedia

 • julle skrev:
  3 februari 2010 kl. 17:25

  Diego hör hemma på samma sätt som i LW lite högre än mittskicktet, han kommer aldrig bli champ i WW eller göra något magiskt.

  Därimot är han en rolig snubbe:D

  Men Farujah, viktcuttet blev försvårt..? Hur får du det alltid att låta som om du känner dom fighters du skriver om?

 • Farujah skrev:
  3 februari 2010 kl. 17:58

  Julle, jag hänvisar bara till fakta. Diego var ganska liten för WW, 177-180 pounds, men han var jävligt lean, och på UFC 107 missade han vikten på den officiella invägningen med 1 pound, vilket betyder att han säkert fick jobba.

  Sen vad du tycker om mitt skrivande rör mig inte ryggen, vet inte vem eller vad du är för något. Dock vill jag bara påpeka att jag har betydligt fler kontakter än vad du kanske tror, jag är ingen vanlig keyboard-warrior.

  Borgudd, joo men nu var det så att han faktiskt stod rakt framför mig, tog ju hans autograf.

 • Karl-GSP skrev:
  3 februari 2010 kl. 21:07

  Diego hör hemma i WW. Frågan är hur högt han kan går.
  Jag tror han vinner denna matchen. Men matchningen var inte direkt lätt!

  YES YES YES!

 • Snorren skrev:
  4 februari 2010 kl. 22:18

  Är Joe Steveson en inca-indian? Har ser ut som en på bilden iallafall

 • Snorren skrev:
  4 februari 2010 kl. 22:29

  Jag tror Farujah har jäkligt schyssta kontakter, och han är ingen tangetbordskrigare som ni andra, bara så ni vet… ha ha

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.