Hem » Citat, Strikeforce

Scott Coker pratar om Henderson

8 december 2009 kl.09:18 av Joakim Borgudd | 6 kommentarer

Nästa man att prata om Dan Hendersons övergång till Strikeforce är logiskt nog organisationens VD, Scott Coker. Han har nämligen blivit intervjuad av MMAfanhouse och sagt en hel del intressanta saker. Bland annat pratar han lite löst om den Hendersons lön vilket är något som det pratats om massor på sistone.

”Fedor är den högst betalda fightern i Strikeforce.Vi har två andra atleter som tjänar lika mycket som Dan, men jag kan inte säga något mer än det. Det är många saker som är viktiga för Dan, en av dom är lönen, men något annat är hans namn och rättighter kring det, att ha tillgång till sina egna rättighter. Men då kommer jag nästan in på för mycket detaljer, något jag inte borde då vi har gjort överenskommelser om att de här sakerna inte ska vara officiella. Men det viktiga är att Dan vill bli behandlat rättvist och med respekt och vi känner likadant.”

Även om Coker inte är särskilt konkret i vad han säger om Hendersons lön så kan man konstatera att det inte kan vara någon fantasilön denne fått av Strikeforce. Dessutom verkar hans krav om rättigheterna kring sitt eget namn samt möjligheten att bära sitt eget märke Clinch Gear vid galorna ha spelat en viss roll.

Om debuten för Henderson säger Coker följande.

”Dan har sagt att han låter mig veta efter jul vilken viktklass han vill börja i. Han kommer troligen att debutera under det andra kvartalet nästa år. Han och Gegard är en naturlig match men även en titelmatch mot Jake Shields är också en match han vill ha. Han vill gå i båda viktklasserna.”

I intervjun pratar också om den kommande galan, Fedors comeback och svarar på kritik från Dana White. Eller egentligen svarar han inte särskilt mycket på vad Dana säger utan är väldigt saklig vilket han ska ha respekt för. Kanske blir det Strikeforces grej i framtiden, locka till sig de som Dana stött sig med?

6 kommentarer »

 • Niclas 1 skrev:
  8 december 2009 kl. 10:01

  ”Fedors comeback”???

  Det verkar som det går mer och mer inflation i begreppet comeback.

 • Joakim Borgudd skrev:
  8 december 2009 kl. 10:12

  Well det kan man kanske tycka, men en återkomst från skada är väl per definition en comeback? ;)

 • Alexander Öhrstrand skrev:
  8 december 2009 kl. 17:06

  Strikeforce beter sig som en topp idrott organisation ska göra. Sakligt, korrekt, inget skitsnack om någon annan och utan 18 svordomar. Raka motsatsen till Ufc med andra ord.

 • Vinnysimmo skrev:
  8 december 2009 kl. 19:18

  Hela UFC vs Strikeforce-köret påminner mig om WWE vs TNA.

 • kakka skrev:
  8 december 2009 kl. 19:57

  Skönt med en kostymnisse som kan sköta affärer och få en organisation att framstå som seriös. Det är svårt med en VD som både ska agera trash-talker och affärsman. Det har ju brustit bland annat i kontakten med Fedor, som kommer från en annan tradition och med en språklig barriär så är det lätt att saker kommer fram fel. Om man ordagrant översätter det Dana säger till ryska så misstänker jag att han i en rysk mans ögon framstår som en idiot. Medan vi som är uppvuxna med ett större inslag av amerikansk kultur förstår oss på Dana (någorlunda i vart fall).

 • julle skrev:
  8 december 2009 kl. 22:56

  kakka, det var ju inte riktigt så det låg till :(

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.