Hem » Citat, UFC, UFC 112

Silva har många matcher kvar i karriären

25 januari 2010 kl.18:46 av Joakim Borgudd | 17 kommentarer

Som så många gånger förut kommer det nu ett uttalande om Anderson Silva från hans manager och språkrör Ed Soares. Till MMAweekly säger han att mästaren inte har någon pension i tankarna, något som det spekulerades i en del under förra året. Dessutom verkar han ha framiden klar för sin fighter.

”Jag tror att det viktiga är att skapa de största möjliga matcherna. Jag tror att Anderson har två, eller kanske tre bra år kvar. Han har 8 till 9 matcher kvar i sig helt klart, kanske fler. Han tar inte heller alltför mycket skada i sina matcher.”

Soares säger också att Anderson är öppen för matcher i tungvikt eller catchweight, bara det är stora matcher. Han avslutar med att det knappast lär bli någon brist på stora matcher för Silva med tanke på de fighters som finns i UFC. Men först ska Silva klara av Vitor Belfort på 112 i Abu Dhabi, frågan är vad som blir nästa steg om mästaren segrar även där. Några önskemål?

17 kommentarer »

 • juelz skrev:
  25 januari 2010 kl. 19:29

  Jag vill se han göra en permanent flytt till lätt tungvikt efter att han har spöat Belfort. Marquardt kommer bli utklassad igen om han skulle få chansen och när Hendo inte är kvar i divisionen så finns det inte många fler utmanare.

  En Tungviktsmatch mot Brock kanske? Det hade kunnat vara nåt, En mellanviktare som kommer och sparkar av skallen på Brock Lesnar hade inte varit helt fel. Han kan gärna få misshandla Rashad Evans på vägen dit också.

 • julle skrev:
  25 januari 2010 kl. 20:16

  hahaha juelz.

  Jag inte helt säker på att han äger Nate igen, Nate har trotsallt övertygat i sina senaste matcher. Jag skulle vilja se en 205 flytt för silva

 • Janne skrev:
  25 januari 2010 kl. 20:56

  Jag tror och hoppas att Vitor har det som krävs för att besegra Silva. Det vore sjukt ccolt att se Vitor efter endast två matcher i UFC(denna gång) besegra den-som-inte-går-att-besegra!

 • Alexander on tour skrev:
  25 januari 2010 kl. 21:07

  Snälla. På vilket område har Marquardt utvecklats mer än Anderson? Möjligtvis i sin brottning. Sker den matchen igen kommer det vara utklassning…igen. Ingen rår på Anderson i MW. Skulle vilja se honom spöa Rashad Evans.

 • dinho skrev:
  25 januari 2010 kl. 21:10

  skulle oxå gärna se han mot rashad elr shogun

 • Tobias skrev:
  25 januari 2010 kl. 21:30

  synd att de aldrig kommer matcha honom mot Machida för det hade varit sjukt intressant :-)

 • Mathias skrev:
  25 januari 2010 kl. 21:49

  Hoppas att han kan dra sig tillbaka i tid. Vore mäktigt att avsluta med en lång obesegrad rad. Tror dock att Rashad är för lätt-träffad/knockad för att bjuda bra motstånd. Annars är naturligtvis Shogun (och Gegard) den intressantaste. Nate måste dock få chansen, och jag tror det kan bli jämnare än många tror, men att Anderson vinner.

 • Reellron skrev:
  25 januari 2010 kl. 22:22

  Shogun är helt klart mest intressant i mina ögon, Brock vill jag inte ens hoppas på för det kommer aldrig hända.

 • Andreas skrev:
  25 januari 2010 kl. 23:00

  Är åt helvettes för stor viktskillnad mellan Brock och Anderson. Skulle ta Brock 2 sekunder att ta ner han, och då blir det godnatt. Silva vs GSP, Rampage eller Rashad vore jävligt nice!

 • dinho skrev:
  25 januari 2010 kl. 23:16

  silva liger väll ju på 100 minst naturligt tror faktiskt att han skulle sänka broock

 • Alexander on tour skrev:
  25 januari 2010 kl. 23:23

  Vem bryr sig om Rashad hade gett honom en match eller inte. Att få se Anderson knocka Rashad hade jag betalt mer pengar för att se än en girl on girl film mellan Charlize Theron och Jessica Alba.

 • Oskar skrev:
  25 januari 2010 kl. 23:48

  Herregud, att detta är ett mmaforum spelar ingen roll, filmen går alla dagar i veckan före! Men för att vara seriös, jag skulle gärna se honom mot en mindre (lättare) tungviktare så länge machida är champ vinner shogun så borde den matchen vara given. Skulle dock gärna se att GSP (som dock inte skulle ha så stor möjlighet) får chansen innan silva flyttar upp i vikt för gott.

 • Skurtbert skrev:
  26 januari 2010 kl. 08:23

  Silva mot Fedor så klart! Man får väl drömma :)

 • jöz skrev:
  26 januari 2010 kl. 15:46

  Jag tycker (om han vinner mot Belfort) att han gott kan ta en match mot Marq också. Nate har utvecklats och gjort sig förtjänt av en chans. Sedan att han kanske förlorar är en annan femma. Hur som helst måste Silva få motstånd.

  Jag gillar inte idén med GSP. Oavsett allt snack från GSPs tränare tror jag att han kommer verka liten i 185. Muskelmassan och styrkan är jag inte orolig över, men med längd och naturlig frame inräknad kan han få det svårt.

  Match mot Lesnar vore ren idioti.

  En flytt till 205 är en lockande tanke, men är kanske inte (som många har sagt) inte lika intressant med Lyoto som titelhållare, men det är iofs upp till de båda själva att avgöra.

  Jag fortsätter drömma om att Gegard både byter viktklass och organisation och går upp mot Silva i 185. Kommer det hända: Nej. Men man fick väl drömma eller hur var det?

 • Johnsson85 skrev:
  26 januari 2010 kl. 16:11

  Jag tror faktiskt på GSP i en eventuell match.

 • ahs skrev:
  26 januari 2010 kl. 18:17

  @dinho: Håller med dig – tror också att Anderson skulle sänka Brock.Anderson är så skicklig att jag tror han kan undvika att bli nedtagen och när Brock kommer farande kontrar Anderson o tack o gonatt.Minns citatet om Anderson ”He is a different kind of striker ” Joe Rogan.Tror att Anderson skulle ta Fedor också faktiskt – Andersons boxning och rörelser är otroliga.

 • Andreas skrev:
  26 januari 2010 kl. 19:21

  Men nej. Om Brock fick för sig att stå mot Anderson så visst skulle han förmodligen förlora då. MEN faktum är att han väger 30 kg mer och har dessutom den perfekta fightingstilen (brottare) för att vinna över Anderson.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.