Hem » Reportage

Smygpremiär och blåmärken

4 september 2008 kl.23:46 av Alexander Öhrstrand | Inga kommentarer

Idag kom jag till Olofström, population 7382, area 703 hektar och två kampsportsklubbar. Kickboxning och Ju-jutsu-kai. Jag besökte ju-jutsu klubben. Jag hade inte tagit kontakt med klubben innan, utan dök bara upp 1 minut innan träningen skulle börja. Med träningskläder bestående av short och t-shirt förklarade jag flämtande mitt ärende och blev med ett leende välkomnad att delta i passet.

Huvudtränaren var bortrest för tillfället, så en man vars namn jag nu tyvärr glömt ledde uppvärmningen. Eftersom jag inte kommer ihåg hans namn kan jag förklara för er kära läsare hur han såg ut: Han såg ut som en man som om jag hade mött honom i en gränd, mörk eller upplyst spelar ingen roll, så hade jag automatiskt slängt alla mina ägodelar på honom och sagt snälla döda mig inte på alla språk jag kan och dessutom försökt hitta på några nya språk för att vara på den säkra sidan. Föga förvånande var han oerhört trevlig, snäll, skämtsam och respektfull, vilket märktes direkt när han visade mig vart omklädningsrummet låg.

Uppvärmningen bestod av jogging och väldigt roliga övningar i form av att bära omkring på varandra och släpa varandra, samt de obligatoriska armhävningarna, situps etc.

Sedan var den snälla mannen med det skrämmande utseendet tvungen att ge sig av och lämnade över till Jacob, en 16-åring med blått bälte. Han visade mig grundtekniker såsom stance och hur man håller garden (han sa ju givetvis allt på japanska och det glömde jag direkt ;) . Ju-jutsu-kai stancen påminnde mig lite om kickboxnings stancen, lite bredare och djupare (tänk Chuck Liddell). Sen tränade vi falltekniker och lite grepp på stående motståndare. Det var lite som på en Nico-film, man böjde handleder i knepiga vinklar och folk föll till mattan.

Sedan var det dags för fight! Jag fick ett par tunna MMA liknande handskar av bommull och sen sa Jacob, buga och sen fight! Jag fick stryk av en 19 åring vid namn Mattis, som sparkade mig snyggt på kroppen flera gånger (även om jag blockade de flesta), kastade mig ett par gånger när jag sökte thai-clinch och träffade mig på snoken två ggr. Det ska dock sägas att jag hade flera bra sparkar mot huvudet, men eftersom vi inte körde på för fullt och inte hade hjälmar så kändes det inte rätt att satsa. Skulle just vara snygg när man besöker en klubb som bjuder in dig att träna och så kastar man upp ett hårt skenben i tinningen på en av grabbarna. Men Mattis kicka mitt ass under flera ronder och det ska han ha cred för. Det enda tråkiga var att man bröt efter 10 sek när fighten gick till mattan, något som Jacob uppmärksammade och sa att eftersom vi har en gäst idag som gillar att submisson brottas så gör vi det en stund.

På det hela taget en mycket trevlig upplevelse. Det var en väldigt respektfull attityd i dojon, där man bugade inför mattan och rummet och vi började och avslutade med meditation.

Det sista som hände var att jag och Jacob stannade kvar en stund, snackade UFC och MMA och sen lärde jag honom kimura, bentriangel, giljotin och en armbar escape.

Vill tacka alla på träningen idag!

Har ni vägarna förbi besök denna klubb, de har roligt ihop.

Ingen MMA-klubb än, men det kommer var så säkra!

Tack för att ni läste.

//Alexander

Länkar
Olofströms Ju-Jutsu

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.