Hem » Citat, UFC

Snabbhet ska avgöra för Evans mot Rampage

8 januari 2010 kl.13:17 av Kemal Coskun | 20 kommentarer

Den efterlängtade matchen mellan Rashad Evans och Quinton ”Rampage” Jackson är snart en verklighet. De två motståndarna ogillar varandra starkt och snacket har redan börjat. Den här gången är det inte någon skitsnack utan snarare taktiksnack från Rashad Evans tränare, Greg Jackson.

”Quinton har en del styrkor såsom kraft i slagen och brottning. Men Rashads styrka stavas snabbhet och kvickhet. Det är svårt att hålla reda på vart han är. Snabbheten och en del andra faktorer kommer att vara avgörande i matchen.”

Angående allt snack mellan de båda tränarna i TUF Heavyweights säger taktikern Greg Jackson följande.

”Jag tror att allt är sant. Jag skulle inte vilja kalla det för hat, jag tror inte Rashad hatar någon. Han är en alltför snäll person för att hata någon. Ni får fråga Rashad mer om detta, när jag var där så var det inte så allvarliga gräl, både Rashad och Quinton är roliga personer. Jag tror att allt tjat har gjort att dem sårat varandras känslor. Det är nog därför Quinton kommer tillbaka för att möta Rashad samtidigt som jag tror att Rashad har roligt av allt detta. Jag vet att han inte hatar honom.”

Han avslutar med att prata om matchen mot Thiago Silva.

”Quinton är en annorlunda fighter. Han är inte Thiago (Silva) så matchplanen kommer att vara annorlunda. Jag tror absolut att Evans kan vinna. Thiago är en bra fighter. Han har bara förlorat en gång och vunnit mot flera starka motståndare. Att Rashad kunde slå en sådan motståndare gör att segern blir meriterande. Jag har stor respekt för Thiago, jag tycker att han är en bra man, en bra atlet och en bra fighter vilket gör att Rashads seger imponerande. Rampage är också en bra fighter och jag tror att Rashad har kvalitéer att slå honom.”

Håller ni med tränare Jackson eller kommer Rampage att ta hem matchen mot Evans utan problem?

20 kommentarer »

 • andreas skrev:
  8 januari 2010 kl. 13:26

  han måste ha annorlunda matchplan än att bara kasta ner honom på marken som mot thiago. Men rampage vinner troligtvis.

 • niclas 1 skrev:
  8 januari 2010 kl. 13:42

  absolut en bra match. Men jag förstår inte varför matchen för många blir så extraintressant för att de ogillar varandra och bråkat som barnrumpor!?

  Jag tror Evans vinner på poäng, 29-28! En taktisk seger och de som ogillar honom kommer inte ändra sig. (jag ogillar honom inte).

  hälsning från karibien :)

 • brynolf skrev:
  8 januari 2010 kl. 14:28

  Tippar också att Rashad vinner på ett smart men tråkigt sätt.

 • Vinnysimmo skrev:
  8 januari 2010 kl. 15:13

  Tror att Rashad vinner. Han kommer vara för smart och taktisk för Rampage tror jag.

 • Alexander on tour skrev:
  8 januari 2010 kl. 15:38

  Jag vill se Rashad bäras ut på bår medans Rampage sitter i full mount och fortsätter slå. Jardine tittar på och gråter.

 • Daniel Bodin skrev:
  8 januari 2010 kl. 16:02

  Gillar alexanders scenario. Men själv förutspår jag Rampage på KO efter en min. Knappt svettig ropar han in Jardine i octagonen, 30sek senare sover Rashad och Jardine brevid varandra..

 • Hampus skrev:
  8 januari 2010 kl. 16:24

  @Daniel

  Men glöm inte att GSP är god vän med både ”the mean” och ”sugar”. Det kan bli en blod afton :D

 • Petter Z skrev:
  8 januari 2010 kl. 16:38

  Jag tror Rashad vinner. Jag gillar varken Rashad eller Rampage. Men måste jag välja någon på rena känslor vinner Rashad där också. Jag tycker Rampage verkar vara en riktig översittartyp, dessutom med kass kvinnosyn. En sådan person ser jag gärna toknockad av vemsomhelst.

 • Nima s skrev:
  8 januari 2010 kl. 17:03

  Ur ett taktiskt perspektiv är rashad den givna vinnaren dock så om fallet skulle vara att rashad skulle vinna så skulle det enbart ske på poäng. Rampage är på alla tänkbara sätt en mycket bättre fighter och bjuder på sig själv tillskillnad mot ögontjänaren rashad. Hoppas bara att rampage är i bra form efter sin filminspelning och jag tror att han kommer knocka rashad på ett à la machida style. Go rampage

 • Klasse skrev:
  8 januari 2010 kl. 17:07

  Rashad kommer springa iväg hela matchen och på få in något som gör att han vinner. Fast han sa ju i TUF att han skulle göra precis som Rampage gör fast bättre, återstår att se.

 • affe skrev:
  8 januari 2010 kl. 19:02

  @Alexander on tour
  skulle se kul ut om rampage har mount på rashad som ligger på båren, kanske var det du mena?

 • kakka skrev:
  8 januari 2010 kl. 19:18

  Jag tror att Rampage vinner såvida han inte degat ihop sedan han ”gav upp mma”. Är han i bra form så tror jag att han vinner. Han har bra brottning liksom Rashad men bra mycket starkare stand-up. Är han däremot i dålig form så tror jag att Rashad plockar hem det hela.

 • torcida skrev:
  8 januari 2010 kl. 20:24

  Gillar Rampage som fan, han e ju lätt den ballaste snubben i MMA. Men jag håller med föregående talare att allt hänger på Rampages form. Är han i form så tror jag att han vinner ganska smärtfritt.

 • Crille skrev:
  8 januari 2010 kl. 21:22

  Rampage på KO!

 • Farujah skrev:
  9 januari 2010 kl. 00:55

  Har svårt att se Rashad ta ner rampage som är en väldigt atletisk och stark kille. Han klarade av att Brottas med Henderson, som är en betydligt bättre brottare än rashad. Tror på Rampage via KO, tidigt i matchen. Tror att vi kommer att få se den bästa rampage vi någonsin har sett. Rampage striking är betydligt vassare än rashads.

 • shad skrev:
  9 januari 2010 kl. 01:53

  avgörandet kan komma att handla om en viktig faktor…

  Rampage kommer vilja knocka rashad till vilket pris. Han kommer vilja ”put my foot in his ass”. Han kommer vilja ge fansen ett avslut…

  Rashad kommer bara bry sig om att vinna matchen, inget annat… vilket troligen kommer få honom till att göra just det…

 • JG skrev:
  9 januari 2010 kl. 14:07

  Har en känsla av att detta kommer bli en boxningsmatch. Rashad vill boxas och rampage vill slugga. Resultatet kommer antagligen bli som shad säger, antingen vinner rampage på KO eller så vinner rashad på poäng. Skulle gissa på rashad.

 • Brad Nowell skrev:
  9 januari 2010 kl. 15:30

  Hoppas alla som skrivit att de tror Rampage vinner får rätt, själv är jag dock tveksam. Det känns tyvärr som att Rampage inte kommer att vara i tillräckligt bra form (tror han skulle mått bra av en ”uppvärmningsmatch” innan), och att Rashad kommer utnyttja detta och sin snabbhet till max.

  En sak till… När f-n i h-lvetes j-vla skit ska Rampage börja KNÄA och SLAMMA folk igen??!!?? Två av de sakerna han har varit bäst på och som är riktigt underhållande att se. Hans slam på Ricardo Arona är fortarande än idag en av de bästa MMA-knockar jag någonsin sett!

 • ahs skrev:
  9 januari 2010 kl. 19:25

  jag har inga tvivel..den här matchen vinner Rashad..alldeles för snabb för Rampage som dock har styrkan..men han hinner inte fånga Rashad..nej..aldrig

 • ronny skrev:
  10 januari 2010 kl. 00:38

  Jag tycker Rashad är skit han har inget specielt i sin stil som fighter. Rampage får inte bara vara för slarvig med förberedelsen till denna match då kommer Rashads stamina vinna på poäng.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.