Hem » Citat, UFC, UFC 109

Sonnen fortsätter att snacka

5 februari 2010 kl.22:25 av Joakim Borgudd | 15 kommentarer

Natten till söndag möts Chael Sonnen och Nate Marquardt på UFC 109 och den frispråkige amerikanen har nu hoppat på Anderson Silva ännu lite till i en intervju med Cagepotato. Intressant nog har Dana White även sagt att segraren i matchen är aktuell för titelmatch.

”…Jag vet inte vem han slagit från topp tio. Han slog en full Chris Leben och en enbent Patrick Cote och varje luffare som kunde få en flygbiljett till Ohio. Han gick upp till lätt tungvikt, men hur svårt är det? Det är den tunnaste viktklassen i organisationen. Han slog någon långsam och oatletisk kille där..jag ser inte vem han slagit som är så grym.”

I intervjun friskar man upp Sonnens minne om att Marquardt blev utslagen av Silva, något han säger sig ha glömt. Dessutom har ju Silva slagit en kille vid namn Rich Franklin inte mindre än två gånger och i alla fall den första gången var han väl rankad som topp tio. Efter det här uttalandet skulle man nästan vilja se Sonnen få prova lyckan mot Silva. Han erkänner dock att Silva är duktig, men att han inte tycker han kan kallas världens bäste.

Kalla mig konservativ, men det känns lite fel om en fighter som efter en eventuell vinst mot Marquardt kommer ha 4-3 i UFC ska få en titelmatch. Han skulle då i och för sig ha slagit den topprankade Marquardt samt den i UFC tidigare obesegrad Yushin Okami, men förra året blev han utdragen av Demian Maia på ett par minuter. Jag tycker bara det känns fel helt enkelt.

Men med allt skit han snackar skulle det kanske kunna bli en het match mot Silva. I och för sig lär väl alla han möter ha något emot Sonnen efter alla hans uttalanden. Om alla avhopp från UFC 108 har han till exempel detta att säga.

”Det är som UFC 108, folk kallad det en förbannelse, men kortet var inte hemsökt eller nått, de bokade bara upp massa fjollor. Alla killar bara hoppade av med skäl som att ‘Åh jag är skadad, jag bröt min sån och sån, jag har en infektion’. Så vad? Vad har det med saken att göra? Om man säger att man ska fightas, då går man inte och gör det när de ropar upp ditt namn.”

15 kommentarer »

 • Simon skrev:
  5 februari 2010 kl. 22:51

  nate kommer krossa denna kille. fattar inte hur han kunde få möta nate,

 • Lasha skrev:
  5 februari 2010 kl. 23:01

  Patetiskt, trodde mer om Sonnen. Fattar ite att han kan säga så om Silva å alla han har mött. Nu e de ju verkligen upp till bevis för Sonnen, dags å visa nåt annat än GnP , om han ska ha ens en gnutta chans att slå nate.

 • Styrkan skrev:
  5 februari 2010 kl. 23:14

  Sonnen är inte särskilt bra på att snacka… gäsp…

 • andreas skrev:
  5 februari 2010 kl. 23:18

  står han vid sitt ord så visst men nja lär han ju inte göra.

 • rasmus skrev:
  5 februari 2010 kl. 23:33

  Hoppas verkligen Nate knockar honom..Skulle vara skandal om Sonnen vinner och sen får möta Silva.Vem vill se den fighten? Tror de flesta hellre ser Silva vs.Marquardt 2?

 • Joakim Borgudd skrev:
  5 februari 2010 kl. 23:37

  Nej alltså, han såg bra ut mot Okami och är en bra brottare. Men tex slog han ju en helt drogad och otränad Filho via ett mindre imponerand domslut 2008.

 • PontusW skrev:
  6 februari 2010 kl. 00:32

  Såg intervjun Sonnen gav i MMABloggens videosammanställning. Tycker han verkar huffsat vettig om man jämför med många andra fighters. Lite motsägelsefull, men bra. Uttalanden som ”I think it would be beneficial for MMA if more fighter watched a newprogram more than once a year and read a book one in a while”. Gav mig ett gott skratt i alla fall. Ta en koll på det klippet innan ni kastar för många pajer.

  Sonnen är som de flesta andra fighters från Team Quest, en riktigt ”blue collar fighter” (typ blåställsfighter).

 • Rasko skrev:
  6 februari 2010 kl. 01:35

  Kul att Sonnen blivit rolig. :D

 • Alexander on tour skrev:
  6 februari 2010 kl. 01:38

  Ett bevis på att MMA ger hjärnskador.

 • Klasse skrev:
  6 februari 2010 kl. 12:13

  Känns som han snackar för att sälja, kan ju knappast vara så dum.

 • Peos skrev:
  6 februari 2010 kl. 12:23

  Haha jag gillar han nu. Han är ju fan skön. Och jag håller med han om mycket.

 • Sebastian H skrev:
  6 februari 2010 kl. 13:31

  Jag tror det är bara snack för att hypa en eventuell match mellan han och Silvia i framtiden.

 • Joakim Borgudd skrev:
  6 februari 2010 kl. 19:33

  Klart att han gör det för att hypa och menar säkert allt. Men intressant att snacka skit om typ alla andra förutom den man ska möta hehe ;)

 • ronny skrev:
  7 februari 2010 kl. 01:24

  Sonnen ser riktigt kaxig och mesig ut på samma gång , hoppas snackpåsen får storstryk.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.