Hem » UFC, UFC 111

St. Pierre är för stor för att träna med welterviktare

20 januari 2010 kl.11:24 av Joakim Borgudd | 15 kommentarer

Heavy.com har pratat med Georges St. Pierres tränare, Firas Zahabi som äger Tristar Gym i Montreal. Enligt denne jobbar St. Pierre med ett riktigt dreamteam inför den kommande matchen mot Dan Hardy på UFC 111. Men det finns ett problem, mästaren har blivit för stark för att sparras med killar i sin egen viktklass.

”Det börjar bli läskigt, Georges blir bättre och bättre. Om man jämför med förra året så är han långt förbi var han var då. Jag kan inte ens låta honom möta någon i hans egen storlek. Jag måste ta in killar som är mycket större och starkare. Jag hade Nate Marquardt och Rashad Evans här förra veckan för att det skulle bli en utmaning för Georges, men det börjar bli svårt. Jag kan inte sätta honom mot en annan welterviktare eftersom det just nu inte finns någon i den viktklassen som kan pressa Georges och få honom att svettas.

St. Pierre har pratat om att en permanent flytt till mellanvikt kan bli aktuell i framtiden och om man ska tro hans tränare lär han inte ha några problem med fysiken i en ny viktklass. Zahari säger också att han kan räkna de gånger han sett St. Pierre på rygg under träning på en hand.

Lösningen som Zahabi har på problemet är att fortsätta ta in stora killar för att träna med St. Pierre. Det finns en speciell kille som han helst vill plocka in för att träna med mästaren.

”Vi tittar på att ta in Gegard Mousasi som går i lätt tungvikt för att träna med Georges. Jag vill ha in en stor och stark kille för att utmana honom.”

En träningsvideo med St. Pierre och Mousasi vore något för fansen att titta på. Dessutom ska killar som Kenny Florian och Jon Jones även komma in och träna. Den 27 mars möts St. Pierre och Hardy på UFC 111, då får vi se om all träning med stora killar gjort mästaren bättre än någonsin.

15 kommentarer »

 • CocaCola skrev:
  20 januari 2010 kl. 11:34

  GSP är kungen! Hoppas han släpper OS-satsningen och fokuserar framtiden på mma och gärna mellanvikten :)

 • jeNk skrev:
  20 januari 2010 kl. 11:42

  Det här är psykning på hög nivå av Hardy. GSP kanske inte talar illa om sina motståndare men han skickar signaler om att han är en MMA-gud. Smart.

 • Daniel skrev:
  20 januari 2010 kl. 13:01

  Ska bli skönt att se Hardys minne när PSG kickar hans arsel

 • Karl-GSP skrev:
  20 januari 2010 kl. 13:42

  Kärlek och respekt GSP är gud!

 • shad skrev:
  20 januari 2010 kl. 14:28

  Hardy kommer få ont… riktigt ont!!!

 • dinho skrev:
  20 januari 2010 kl. 16:11

  om han slaktar lite till i WW hoppas jag på anderson vs gSP!

 • Erwin skrev:
  20 januari 2010 kl. 17:16

  Jag håller o tror på Hardy!

 • dinho skrev:
  20 januari 2010 kl. 17:31

  Du kan ju inte på fullaste allvar tro att hardy kommer ta hem det.. GSP har ju krossat bj,fitch och senast alves som alla 3 är mycket bättre än hardy i striking och overall

 • Alexander on tour skrev:
  20 januari 2010 kl. 17:41

  Hardy kommer inte att ha en endast chans. Gsp kan till och med säga till honom innan – Nu skjuter jag för en double leg. Sen öra just det och ändå kommer det sluta med Hardy på rygg. Väl där kommer det hagla slag och armbågar.

 • shad skrev:
  20 januari 2010 kl. 17:55

  ja ska sälja min lägenhet och sätta allt på GSP…

 • Moffe skrev:
  20 januari 2010 kl. 20:59

  GSP for sure. Jag belånar kåken diiiirekt!

 • Moffe skrev:
  20 januari 2010 kl. 21:03

  Det är konstigt att dom matchar Dan mot GSP. Iof finns det väl ingen annan men ändå. Han har inte slagit något stort namn än bortsett från ett unanimous mot Swick. Vem är Dan Hardy? Kom igen…

 • Shane54 skrev:
  20 januari 2010 kl. 21:36

  En fågel viskade i mitt öra att UFC tittar på vår närmaste galax efter en motståndare till GSP som har en chans att göra vettigt motstånd. De ska tydligen vara i förhandlingar men en potentiell motståndare som dock kräver att GSP ska vara drogad med morfin så han kan andle de ryddum.

 • Farujah skrev:
  20 januari 2010 kl. 22:56

  GSP via submission eller TKO, senast i andra ronden tar han det. Ogillar honom, daley och bisping, kaxiga britter som sällan kan backa upp sitt snack ger mig dålig avsmak.

 • goldy skrev:
  20 januari 2010 kl. 23:22

  GSP är ett freak, men hardy har ”a puncher’s chance”, alves var alldeles för seg&feg, alldles för fokuserad på att stoppa GSPs styrkor istället för att nyttja sina egna, och hans boxning ÄR betydligt sämre än Hardy’s. Sparkar och knän, alves styrka, öppnar för GSPs nertagningar alldeles för mycket och det syntes tydligt på alves tveksamma angrepp. Notera också att hardy dessutom är en hyfsat stor weltervikt, kommer inte spela så stor roll i slutändan förmodligen. Men inte omöjligt att han får några tillfällen att slugga lite. En tidig träff som mot Swick så kan Hardy få GSP att tveka. Givetvis är GSP storfavorit, men jag tror folk skriver ner Hardy lite för mkt.

  Hursomhelst, och trots att jag gillar hardy starkt, ser jag hellre GSP krossa de nästkommande 1-2 utmanarna(inkl hardy) för att sedermera bege sig upp till MW för (vilka superfights). WW-divisionen är stacked med massor av coola matchups och förmodligen den division (tillsammans med LHW) som hade klarat sig bäst utan sin nuvarande champ i termer av intressanta matchups.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.