Hem » Evolution, Strikeforce

Strikeforce ”Evolution” – Resultaten

20 december 2009 kl.18:20 av Joakim Borgudd | 6 kommentarer

Nattens Strikeforce ”Evolution” bjöd på många avslut och stundtals riktigt högklassig MMA. Gå vidare för att se resultaten från årets sista gala från Strikeforce.

I kvällens första match visade Muhammed ”King Mo” Lawal verkligen varför han är så omtalad. Den kaxige brottaren gick runt i ringen med händerna vid midjan men kunde med sin snabbhet undvika Mike Whiteheads attacker och själv träffa med sina rappa slag. En stund in i den första ronden sänkte han Whithead med en höger och slog sen ut sin motståndare på marken. Han som kallats den bäste brottaren som gått över till MMA vann matchen genom att boxas, det om något är imponerande.

Ronaldo ”Jacare” Souza visade även han prov på bra boxning när han med tunga kombinationer såg ut att skaka veteranen Matt Lindland. Denne sökte klinch och kunde i en situationen ta det hela till marken för att sen tvingas undvika en strid ström av submissionförsök från Jacaré. Till sist hamnade han i en armtriangel och matchen var slut. Det känns som upplagt för en match mellan Jake Shields och Jacaré.

I titelmatchen mellan mästaren Josh Thomson och innehavaren av interimbältet, Gilbert Melendez sparades det inte på krutet. Publiken fick se ett mestadels stående krig där de varvade slag och sparkar, stundtals i vilda slagväxlingar. Efter att Thomson tagit den första ronden började ett mönster visa sig då Melendez hela tiden träffade bättre men Thomson trots allt lurades in i slagväxlingarna. När de fem ronderna var över var alla överens om att Melendez vunnit matchen och han är ännu en gång mästare i Strikeforce. Men Thomson gjorde en bra mach för att ha varit borta över ett år.

I kvällens huvudmatch såg det ut att bli en enkel seger för återvändande Cung Le som till en början utklassade sin motståndare Scott Smith. Han sänkte flera gånger Smith med snurrsparkar och matade slag på marken, men Smith överlevde mirakulöst och kunde vända matchen i den tredje ronden. Le såg ut att tröttna och lät Smith forcera in sina kombinationer och till sist sänktes han totalt av en tegelsten från Smith. Comebacker börjar bli ett signum för Smith som senast blev utklassad av Benji Radach men kunde vända och vinna.

Resultat
Scott Smith besegrade Cung Le via KO i rond 3
Gilbert Melendez besegrade Josh Thomson via domslut
Ronaldo ”Jacare” Souza besegrade Matt Linland via submission i rond 1
Muhammed ”King Mo” Lawal besegrade Mike Whitehead via KO i rond 1

Antwain Britt besegrade Scott Lighty via TKO (cut) i rond 1
Justin Wilcox besegrade Daisuke Nakamura via domslut
Alex Crispim besegrade A.J. Fonseca via domslut

6 kommentarer »

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  20 december 2009 kl. 21:28

  Haha, Smith gjorde det IGEN i värsta Rocky stil!!
  Men innan dess såg han verkligen bedrövlig ut, sämre än vanligt. Kan ju ha att göra med mannen mitt emot antar jag ;)
  En genomgående bra gala once again!

  Både WEC o Strikeforce har verkligen bjudit på härligare fighting än UFC det här året. Kan ha göra med att man ”kan” alla fighters i UFC, man blir sällan överraskad längre…

 • skurtbert skrev:
  20 december 2009 kl. 23:30

  Ja, matcherna är underhållande och framför allt Strikeforce är väldigt proffsigt arrangerat med bra belysning i finfina lokaler… Här tycker jag faktiskt UFC kunde snäppa upp lite. MEN det känns samtidigt som lite farmarliga när Smith headlinar ett event… och dessutom vinner. Han är en hygglig fighter men inte mer.

 • Joakim Borgudd skrev:
  20 december 2009 kl. 23:34

  Sen kan man ju fundera över hur Strikeforce trots att man strök en match på huvudkortet och har en del snabba avslut inte lyckas sända något från underkortet.

 • Ludde skrev:
  21 december 2009 kl. 01:18

  Jacare kmr döda shields, han är bättre än honom överallt=D

 • Alexander skrev:
  21 december 2009 kl. 09:24

  Jag har aldrig sett Lee fajtas förut, och håller med föregående om att Smith såg inte bra ut, men jag hade på känn om smith bara kunde minska avståndet o komma in på Lee så skulle han avsluta honom. Förstår varför Lee sysslat med film på sistone, de sparkarna passar nog mer hemma där än i MMA enligt min ödmjuka åsikt. :)

 • Johnny skrev:
  21 december 2009 kl. 16:58

  En av de bästa galorna i år! Jacare är en personlig favorit och tror han kommer dominera divisionen i Strikeforce. Kul att se Cung Le fightas och använda sig av alla taekwondo tekniker, tycker jag de som säger att det bara är flashiga tekniker som inte fungerar i riktig fighting kan ta det argumentet och stoppa upp någonstans. Le hade vunnit den fighten om det inte vore för ett 2årigt break, ringrust och konditionsträning var den uppenbara anledningen till förlusten.

  Hästsparken som han gör förstår jag inte att fler använder, funkar hur bra som helst i MMA där motståndaren väldigt sällan skippar bak/sidan (A.Silva och Machida) för att undvika attacker utan står på stället och blockar.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.