Hem » Nyheter/Rykten, Strikeforce

Strikeforce förhandlar med Barnett

9 januari 2010 kl.11:01 av Joakim Borgudd | 18 kommentarer

Gårdagens nyhet var att Roger Huerta skrev på sin twitter att han förhandlade med Strikeforce. Idag skriver mmaweekly att källor uppgett att Josh Barnett också är mitt i förhandlingar med organisationen. Kommer de överens har Strikeforce breddat sin tungviktsdivision ytterligare, om nu Barnett klarar dopningstesterna vill säga.

Men trots skandalen inför Affliction ”Trilogy” är en match mot Fedor Emelianenko något som många vill se. Barnett är mitt inne i en process mot California State Athletic Commission för att överklaga deras beslut då han anser sig ha blivit felaktigt behandlat. Den 32 år gamle amerikanen har vunit sina fyra senaste matcher, senast mot Gilbert Yvel för ett år sedan. Dessutom har han segrar mot namn som Antonio Rodrigo Nogueira och Randy Couture.

18 kommentarer »

 • greg skrev:
  9 januari 2010 kl. 13:54

  Kan ju vara topp 3 mest efterlängtade match någonsin, Barnett vs Emelianenko

 • Axel skrev:
  9 januari 2010 kl. 13:58

  Helt sjukt att karln bara är 32, känns som om alla gamla pridemänniskor borde närma sig femtio snart… Kolla bara på Nog.

 • Patrik skrev:
  9 januari 2010 kl. 14:04

  Ja Axel, Big Nog är 33 så vad är det vi ska kolla på?

 • Jonte B skrev:
  9 januari 2010 kl. 14:23

  Synd de inte stänger av folk för resten av karriären andra gången de åker fast. Borde vara MINST 2-3 år iaf. Och det är på tok för lite IMO.

 • Farujah skrev:
  9 januari 2010 kl. 14:27

  Kul att en så talangfull fighter som barnett är tillbaka, helt klart en top3 fighter.

 • MMAFan skrev:
  9 januari 2010 kl. 14:52

  Pinsamt att man inom MMA i princip kan ta avstängningar utan några som helst problem… Josh Barnett: ”fan nu åkte jag fast, men det är lugnt vi fortsätter att roida några månader till så är vi riktigt starka när vi kommer tillbaka sen om 6 månader”.

 • kakka skrev:
  9 januari 2010 kl. 14:55

  Visst kan man ha åsikter om att Barnett varit dopad och åkt fast. Han har dock egentligen inte sjunkit lägre i mina ögon än tidigare. Det har varit ganska uppenbart att han har dopat sig regelbundet om man följt honom. Finns många andra som också gör det men som har klarat sig utan att åka fast. Säga vad man vill om doping (jag gillar det inte) men det är dumt att måla ut en fighter… Döm systemet: instifta hårdare och mer regelbundna dopingkontroller.

 • Stojan skrev:
  9 januari 2010 kl. 15:42

  @kakka

  Svårt att döma systemet just den här gången då det uppenbart faktiskt fungerade, han åkte ju dit!

  Sen förstår man ju att det är många som dopar sig och kommer undan, och att systemet för kontroller har uppenbara brister, men när det som i Barnetts fall konstateras att han har dopat sig måste man ju få uttala sig om just det specifika fallet. Man kan ju inte låta idrottsmän komma undan med motiveringen att det finns andra som också gör det men dom har inte åkt dit! Då är det nästan som att det är synd om Barnett för att han hade oturen att åka dit i en kontroll. Och han är ju faktiskt en vuxen man som förstår att doping är fusk, oavsett om ”alla andra” gör det eller inte.

 • Brad Nowell skrev:
  9 januari 2010 kl. 16:00

  Har blandade känslor inför det här. Ja Barnett alltså.. Huerta är väl svår att inte gilla med sina underhållande fighter, så han får gärna joina Strikeforce. Å ena sidan vill jag ju se Josh möta The Russian Experiment då han skulle vara en bra motståndare och det skulle kunna bli en riktigt spännande match.

  Men å andra sidan kan det ge negativ publicitet (och ev ännu värre följder) om Strikeforce bokar en match mellan Josh ”The artist formerly known as the Babyfaced assassin” Barnett och Fedor och den aldrig blir av för att han åker fast i ännu ett dopingtest.

 • Atte skrev:
  9 januari 2010 kl. 18:44

  Visst det är fel med doping, men doping gör dig inte till en bättre fighter! Du återhämtar dig mkt snabbare och många använder d nog i läkningssyfte osv. Men visst är det fel att ta det. Men som sagt man blir inte superman bara för att man trycker….finns la en del fighters som förlorat matcher mot motståndare som inte varit dopade när dom själva varit det. Sen är det nog en jääääävla massa som tar det bakom stängda dörrar…..Hur som helst så tror jag om matchen mella Fedor & Barnett blir av, vinner Fedor oavsett om Barnett är ren lr inte…

 • ahs skrev:
  9 januari 2010 kl. 19:21

  men skicka upp Fedor mot någon riktig motståndare i stället..mot killarna iUFC så får vi se hur det går.Vem ska han möta efter Barnett då..Zulu eller returmatch mot Cho man Hoi eller vad tusan han heter..kom igen..han måste bevisa sin storhet genom att fightas i UFC inte i freakshower..

 • MMAFan skrev:
  9 januari 2010 kl. 19:22

  Atte, du tror inte att styrka är en bidragande faktor i Brock Lesnars taktik? Ta ner folk och håll fast dom med bra teknik samt extrem styrka. Steroider gör extremt mycket för att förbättra styrkan och även uthålligheten, så jag vet inte vart du vill komma när du säger att ”det inte gör dig till en bättre fighter”. Om Brock lesnar inte hade roidat under hans brottarkarriär hade han fortfarande vägt 190 pounds som han gjorde innan collegebrottningen…

 • andreas skrev:
  9 januari 2010 kl. 19:59

  ahs

  finns ju tex overeem. Kan inte påstå det är freakshow precis. Barnett skulle nog klara sig riktigt bra i ufc.

  tycker det borde ändras en hel del med dopingen. Gör det mer som inom friidrotten/ cykling. 2 års avstängning sen livstids andra gången.

 • ahs skrev:
  9 januari 2010 kl. 20:17

  Jo det är sant Overeem är läskig..men kom ihåg först måste Fedor ta sig förbi Werdum i typ april..ingen duvunge precis..hur det än går i den matchen kom ihåg att Dos Santos knockade Werdum..jag skulle vilja fråga någon som vill:Låt oss säga om Fedor skulle ha debuterat i UFC för låt oss säga 3-4 år sedan och idag då skulle ha gått ca 6 matcher..skulle han då fortfarande varit obesegrad tror ni..givetvis kan vi ju inte veta men det är kul att diskutera :D

 • Farujah skrev:
  9 januari 2010 kl. 23:30

  ahs, werdum var chanslös mot arlovski och fedor är en betydligt sämre matchup för honom.

  ahs, barnett skulle nog kunna ta titeln i UFC.

 • ahs skrev:
  9 januari 2010 kl. 23:39

  men jag undrade om Fedor inte Barnett ;D varje match är en ny utmaning tycker jag..o Fedor har inte visat god form mot vare sig Arlovski eller Rogers..tror inte Fedor skulle haft detta record i dag om hans fighter gått i UFC

 • kakka skrev:
  10 januari 2010 kl. 00:10

  @ Stojan

  Det du säger stämmer. Saken är väl den att jag tycker att man borde få börja testa mer regelbundet. Många killar går ju bara 1-3 matcher per år och då finns det mycket tid för steroid-cykler emellan matcherna. Därav kommer man bara på de som gör misstaget att dopa sig i tät anslutning till matcher vilket är fel. Det är lite som att se mellan fingrarna redan från början. Bör extra noga poängtera att jag inte ser upp till Barnett efter det här. Är man dopad så är man en fuskare. Det är bara så synd att vissa får ta smällen när det finns andra uppenbara fuskare som kommer undan. Ta till exempel Overeem, Mir och andra killar som snabbt ökat i vikt på senare tid. Det finns en fysiologisk gräns för hur mycket muskler man kan bygga och det är flera fighters som överstigit denna gräns på ett orimligt sätt. Jag anklagar ingen som inte har åkt fast för att vara dopad. Men jag tycker att man inom MMA tyvärr kan skymta ett utbrett AAS-nyttjande och det är synd att vissa enskilda fighters blir straffade när nästan alla någon gång har använt sig av dessa enligt regelboken förbjudna preparat.

 • affe skrev:
  10 januari 2010 kl. 20:08

  snygg bild!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.