Hem » Miami, Strikeforce

Strikeforce ”Miami” – Resultat

1 februari 2010 kl.00:00 av Joakim Borgudd | 11 kommentarer

Inatt genomfördes Strikeforce ”Miami” och bjöd på en hel del underhållning, gå vidare för att se resultatet.

I huvudmatchen fick vi se en inledningsvis vilt svingande Marius Zaromskis. Problemet var att Nick Diaz långa räckvidd fick Zaromskis att äta slag på väg in varje gång. Han fick dock en nedslagning, en kunde inte avsluta och efter det var det bara Diaz. I slutet av den första ronden hade denne slagit sin motståndare fram och tillbaka i ronden och nedslagningen var ett faktum. Frågan är vem mästaren Diaz ska möta i nästa match, oavsett har grapplern vuxit fram till en avslutare av rang även stående.

Marloes Coenen bjöd till en början ”Cyborg” Santos på bra motstånd med sin mer tekniska stil. Men mästarinnan kunde flera gånger dominera med positioner på marken, vilket skulle ha varit Coenens styrka. Cyborgs styrka var dock för mycket för holländskan och i den tredje var segern klar. Cyborg vann via slag på marken där Coenen inte gjorde mycket för att ta sig ur det dåliga läget. Jag har svårt att se en utmanare som kan matcha Cyborgs fysik, röster har höjts efter en riktig duktig brottare, frågan är om det finns en sån i divisionen.

Herschel Walker bjöd Greg Nagy på en lektion hur man inte ska luras av någons ålder. Han såg stel ut stående men visade trots allt prov på bra fysik och kontroll på marken, däremot kan man fundera över Nagys kvalitéer. I den tredje ronden hade Walker bankat nog på Nagy och fick segern utan att direkt glänsa, men för en 47 år gammal debutant är det svårt att klaga på prestationen.

Melvin Manhoef såg lugn och sansad ut när han stegade efter Robbie Lawler och misshandlade dennes ben och kropp med sparkar. Lawler såg skakad ut men när holländaren öste på och släppte på garden svarade Lawler med ett slag från höften. Manhoef föll till marken och fick ett extra slag vilket knockade honom fullständigt. Snygg comeback av Lawler men livsfarlig taktik.

Wes Sims ville mest bjuda på show, Bobby Lashley tänkte inte leka utan tog ner fyrtornet och bankade på bra med sina slag i Sims guard. Slutligen tog han Sims rygg och fortsatte med slagen, domaren bröt då till Sims stora missnöje. Ett tidigt stopp kan tyckas men Sims gjorde absolut noll för att ta sig därifrån. Var för övrigt en surrealistisk inledning där en blekfet Sims med ”kalsonger” stod öga mot öga med muskelberget Lashley.

Huvudkort
Nick Diaz besegrade Marius Zaromskis via TKO i rond 1
Cristiane ”Cyborg” Santos besegrade Marloes Coenen via TKO i rond 3
Herschel Walker besegrade Greg Nagy via TKO i rond 3
Robbie Lawler besegrade Melvin Manhoef via KO i rond 1
Bobby Lashley besegrade Wes Sims via TKO i rond 1

Underkort
Jay Hieron besegrade Joe Riggs via domslut
Joe Ray besegrade John Clarke via TKO i rond 1
David Gomez besegrade Craig Oxley via domslut
Pablo Alfonso besegrade Marcos DaMatta via submission i rond 1
Hayder Hassan besegrade Ryan Keenan via TKO i rond 2
John Kelly besegrade Sabah Homasi via submission i rond 1
Micahel Byrnes besegrade David Zitnik via majoritetsbeslut

11 kommentarer »

 • tojo skrev:
  1 februari 2010 kl. 00:17

  Grymt bra inledning på TV-produktionen, sedan dyker kommentatorerna upp, den ena med mer plastik i fejan än den andre, och drar ned på kvalitén. För att inte tala om fajterna. Nä, Evolution var underhållande. Lawlers knock lucky och Diaz imponerande. I övrigt intetsägande. Fedor, Henderson, Mousasi – gör entré så ofta det bara går!

 • Majk skrev:
  1 februari 2010 kl. 00:53

  Alltså jag hatar Strikeforce upplägg och hur saker sköts, för det första han vidriga snubben som ska hålla fightersen i armarna när jag intervjuar, fyfan man ser ju att dom inte vill det.

  Även kommentatorerna som snubben som skrek Wouw wouw vafan… Det är sjukt när Diaz fightas, det ser inte ut som han slår hårt och det ser ut som det går sakta men ändå så ser man hur jobbiga dom är

 • Henrik Nyblad skrev:
  1 februari 2010 kl. 05:37

  Tycker Strikeforce gång på gång slår UFC i produktionsvärde…

 • skurtbert skrev:
  1 februari 2010 kl. 10:27

  De gör MMA lite mer folkligt, men kvaliten på matcherna är för ojämna!

 • ludde skrev:
  1 februari 2010 kl. 12:55

  Jag tyckte först att det var en fet lucky shot av lawler, men sen när man kollar på matcher igen ser man att han bara väntar på att få in den när manhoef sänker garden, så det var bara en tidsfråga. Manhoef borde kanske sluta vara så extremt vild =D

 • Jens skrev:
  1 februari 2010 kl. 20:23

  Strikeforce ska iaf ha cred för att de filmar GSP och upplyser tittarna att han snart ska gå match om bältet i UFC. Det är en grej som UFC aldrig skulle göra.

 • Clarence skrev:
  1 februari 2010 kl. 21:38

  Håller med om att evolution var mer skoj… men annars helt okej gala… trist att man inte får se några undercard fighter… Sen kan man ju fråga vad fan Herschel Walker & Greg Nagy fighten kan hamna på maincardet…

  Diaz e ju bara bäst alltså… Gracie Jiu Jitsu Motherfucker! Lewl

 • Rasmus Hvitfeldt skrev:
  1 februari 2010 kl. 22:56

  Clarence -> Hahah, ja, det var riktigt kul. Och kort efter ”Pardon my language!”. Haha, det var klockrent.

 • Per skrev:
  2 februari 2010 kl. 00:50

  Folk gnäller på strikeforce…..UFC e bättre UFC e roliga… dåliga kommetatorer i SF m,m…. men va faan kolla hur långt de kommit på bara en så kort tid…. (iaf sen coker börjat satsa rejält) ge dem ett par år så ska ni få se… och de dåliga kommetatorer alla snackar om de är pionjärer inom MMA allihop …. PRIDE LEGENDER och Frank shamrock borde ju alla veta vem det är som besöker denna sida ELLER????

 • tojo skrev:
  2 februari 2010 kl. 22:52

  Per> Jag tror som fan på Strikeforce i längden och kommentatorerna kan absolut sin sak – de är bara så jävla fula och plastiga och stirrar med ögon som aldrig blinkar under sina lyfta ögonbryn. Joe Rogan ser ju cool ut och hymlar inte med att han gillar droger. Alla i Strikeforce ser ut som UFOs förutom den hotta bruden som intervjuar.

 • Jonte B skrev:
  4 februari 2010 kl. 17:31

  Strikeforce och bra produktion är totalt omöjligt att få ihop i samma mening. Vilken jävla dynga, jag orkar inte ens lyssna på dem och spolar bara fram till matcherna. När sen hälften av matcherna är patetiska ”mismatchs” blir det fiasko :(

  Men största frågan av alla är hur i helvete man INTE lägger in någon eller några prelims. Sjukt.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.