Hem » Strikeforce

Strikeforce till Nashville den 17 april

27 februari 2010 kl.11:03 av Joakim Borgudd | 31 kommentarer

Strikeforce har nu bokad Nashville Predators hemmaplan, Sommet Center i Nashville den 17 april för sina andra gala på CBS. Enligt rapporter kommer de att annonsera stora delar av kortet på måndag.

Däremot verkar Fedor Emlianenko inte vara en av deltagarna på kortet, istället uppges han förhandla om en plats på den nästa galan i maj, även den väntas nämligen sändas på CBS. Men de senaste rapporterna säger att det inte är klart att han medverkar där heller, då han och hans manager tydligen tycker att den senaste lönechecken var för liten. Huvudmatch för galan verkar istället bli mellan Dan Henderson och Jake Shields, vilket förvisso är en mycket stabil match men knappast på egen hand kan bära upp sändningen.

Henderson är ju väldigt het, men är ju i ärlighetens namn inte alltid en publikfriande fighter. Två av hans tre segrar i UFC kom via domslut, men Scott Coker hoppas nog på en repris på matchen mot Michael Bisping.

Mästaren Shields ska man inte ens prata om, hans titelmatch mot Jason ”Mayhem” Miller fick folk att stänga av när Strikeforce senaste besökte CBS. Däremot inte sagt att det blir en tråkig match, jag tror rentav det blir en grym match, men kanske inte på det sätt som Strikeforce önskar.

På galan väntas även Gegard Mousasi möte Muhammad ”King Mo” Lawal, en match som de båda redan pratat en hel del om. Dessutom rapporteras det att vi kan tvingas se Herchel Walker gå ännu en match på galan. Utöver det behövs lite fler stora namn, frågan är vilka de kan leta fram, särskilt om de eventuellt ska göra en gala med Fedor i maj.

31 kommentarer »

 • andreas skrev:
  27 februari 2010 kl. 11:58

  Får Mousasi gå på en gala utan fedor?

  Mariusz Pudzianowski kanske vore något. Inte för att han är väl så särskilt bra men han lär ju dra tittare.

  annars Overeem eller utnyttja ryssarna och ta Sergei Kharitonov eller nån annan ryss.

 • Joakim Borgudd skrev:
  27 februari 2010 kl. 12:03

  Mousasi har ju brutit med M-1 Global så det kanske är fritt fram, rapporterna pratar i alla fall om att han är med på galan.

 • lars skrev:
  27 februari 2010 kl. 15:45

  Inte så konstigt att Fedor vill ha mer stålar va.

 • fujiOne^ skrev:
  27 februari 2010 kl. 18:28

  Haha Fedor börjar bli greedy nu :D

 • Farujah skrev:
  27 februari 2010 kl. 19:34

  Först och främst måste ni göra skillnad på fedor och m-1, m-1 är inte fedors bolag, han är delägare men företaget är grundat och styrs ju först och främst av Vadim Finkelstein som agerar som Fedors manager, och man kan ju minst sagt säga att han inte har sin klients intressen som högsta prioritet.

  Vadim är ju ute efter att skapa en egen promotion, och utnyttjar på så sätt Fedors namn.

  Galan i maj ska förövrigt inte sändas på CBS, utan på showtime som är en betydligt mindre kanal som når ca 12 miljoner tittare, där dom bästa resultaten som noterats varit i regionerna kring en halv miljon, inte så mycket uppmärksamhet till m-1 där.

  Tror fedor kommer att försöka lämna m-1 och att han och mousasi senast vid sommarens slut kommer att presenteras som UFC fighters, strikeforce går tillbaka till att bli en mindre promotion.

 • lars skrev:
  27 februari 2010 kl. 20:05

  Oh vad jag längtar till det. Då tar äntligen Fedor hysterin slut. Med Brock eller Cain stående vid en liggande ryss.

 • Farujah skrev:
  27 februari 2010 kl. 20:17

  lars keep dreaming =), du tror att brock kan knocka fedor?

 • lars skrev:
  27 februari 2010 kl. 20:56

  Om han inte gör det så ska jag personligen skriva att FARUJAH har rätt i all vad mma beträffar. Och jag lämnar wo till vårt möte som du har duckat hitills pga penga begär.

 • ahs skrev:
  27 februari 2010 kl. 20:58

  FARUJAH – är du ånlajne nu ..

 • Farujah skrev:
  27 februari 2010 kl. 21:04

  hahaha herregud, du kan verkligen inte föra diskussion.

  Jag tycker inte att man ska tolka in för mycket i frank mir matchen, det är sedan många år tillbaka ett känt faktum att frank är jävligt dålig från sin egen halvguard, och brock var verkligen inte den första att utnyttja det, pee de pano och Brandon vera hade dessförinnan gjort det på ett minst lika imponerande sätt.

  Han hade randy mountad, som inte är känd för sina skills från ryggen och han tog sig ur utan större problem, bara för att brock har fått ett par handplockade motståndare så betyder inte det att han är oslagbar för det.

  Ingen av motståndarna han har mött har haft förmågan att skada honom på fötterna, och det kommer fedor göra.

  Sen behöver jag ingen bekräftelse från dig, jag vet redan att jag är bättre än vad du någonsin kommer att bli.

 • ahs skrev:
  27 februari 2010 kl. 21:18

  Farujah- hallå

 • Farujah skrev:
  27 februari 2010 kl. 21:29

  hallå ahs

 • lars skrev:
  27 februari 2010 kl. 21:38

  När Brock vinner vill jag se dig skriva att lars äger Farujah

 • ahs skrev:
  27 februari 2010 kl. 21:39

  va kul Farujah ! Jag har ett par frågor till dig min vän.Bortse från vad du tycker om dessa fighters personligen- tänk som rena fighters.1.Vad tycker du om Nick Diaz som fighter? Omn han skulle gå med i UFC tror du han skulle kunna gå långt då eller?
  Fråga 2.Hur tror du matchen mellan Frank vs Carwinb slutar? Tror du Frank har nå’n chans eller är det kört? vad tror du Farujah?

 • ahs skrev:
  27 februari 2010 kl. 22:11

  Va synd att du inte är ånlajn farujah – hoppas du kan svara så småningom

 • Crille skrev:
  27 februari 2010 kl. 22:17

  Ahs>> Menar du allvar? Har Shane en chans mot Mir, det är frågan. Han är så överhypad att det är äckligt!

  Nick diaz är grym! Han har utvecklats sen har var i UFC sist, han skulle nog klara sig jävligt bra om han gick över idag tror jag.

 • kakka skrev:
  27 februari 2010 kl. 22:26

  Jag är övertygad om att Fedor skulle avsluta Brock i dagsläget. Tror att Velasquez (framförallt) eller Dos Santos skulle ställa till med mer problem för Fedor. Brock är om något överhypad. Visst, han är inte dålig det påstår jag inte, han platsar i toppen men han har inte visat att han klarar alla typer av motståndare.

 • lars skrev:
  27 februari 2010 kl. 22:31

  Det har inte fedor heller de sista 5 åren

 • Farujah skrev:
  27 februari 2010 kl. 23:53

  lars du snackar skit, fedor har handskats med strikers av världsklass (cropcop, arlovski och hunt), brottare av världsklass (coleman), mosat nogueira i dennes prime,

  Angående Nick Diaz så tror jag så här: Jag tycker att han har utvecklats enormt sen tiden i UFC, hans händer har blivit mycket bättre. Diaz problem har alltid varit att handskas med fysiska motståndare, sanchez och Sherk till exempel. Även om Diaz har 6 raka segrar nu, så har ju endast en av dessa kommit mot en högre rankad motståndare, nämligen zaromskis. Killarna i UFCs WW är riktigt grymma, frågan är ju hur han skulle klara sig mot killar som alves, fitch, koscheck osv, men top10 är han iaf, skulle vara roligt att se.

  Mir – Carwin är inte så svår att bryta ner, även om mir säkert har något tekniskt bättre händer än Carwin, så har Carwin dynamit i nävarna, det räcker att han träffar en gång och då är det godnatt. Han blev dominerad av Gonzaga i nästan 2 minuter, tog 2 riktiga bomber rakt på hakan, blev mountad men tog sig upp och träffade, och så var det slut. Att ta smällar av Gonzaga visar att man har en käke av stål, för den killen slår hårt. Carwins standup är bättre än brocks, men brocks brottning är bättre än carwins.

  Jag personligen köper inte hypen kring frank mir, oavsett hur mycket han snackar om sin grymma boxning. Han är en BJJ kille med en bra guard, inte mer än så. Han är långt ifrån den bästa grapplern i tungvikten som UFC försökt marknadsföra honom som, Werdum, gonzaga, monson, barnett, fedor, pee de pano, till och med roy nelson är bättre på marken än frank. Lesnar var inte den förste som utnyttjade mirs svagheter i halvguarden, han tog efter pee de pano och Brandon vera som bägge handskades med frank på samma sätt.

  Problemet med mir är att han saknar takedowns, tror inte att han kan dra ut Carwin från ryggen, som själv är brunbälte i bjj och vet ett och annat om hur man håller sig undan från submissions. Mir måste alltså sänka carwin, vilket jag har väldigt svårt att se honom göra då han helt enkelt saknar kraft i händerna, och även om han skulle ta carwin lite off guard, som han gjorde med Kongo så är carwins ground game ljusår bättre än Cheicks som såg ut som en fisk på torra land.

  Jag tror att matchen kommer se ut så här: Mir kommer se bra ut i början, jabba lite, slänga någon kick. Inom loppet av 3 minuter kommer Carwin träffa och skaka honom, och sedan följa 10 sekunder av brutal ground n pound innan herb dean stoppar det hela.

  Missförstå mig inte nu, jag menar absolut inte att Carwin är någon framtida mästare, gonzaga hade honom nästan men slarvade. Jag ser dock inte att mir har dom nödvändiga verktygen i den här matchen för att vinna, tyvärr måste jag nästan säga eftersom jag verkligen vill se en mir vs lesnar III på grund av allt snack nu ;D

 • julle skrev:
  28 februari 2010 kl. 07:26

  Farujah, en ganska bra analys men jag förstår verkligen inte hur viss uppenbar information inte kan nå vissa människor…

  Du skriver med ett tjurskalligt tänk och får det att låta som att det är det uppenbara. Det jag menar med tjurskalligt tänk är att du är en vad jag skulle gissa tjurskallig person som sällan ger sig och spolar vad andra tycker, iallafall får du det att låta så. Jag lyckas oftast tycka tvärt imot dig i många grejjer du skriver och anledningen för det är för att du oftast skriver saker som just _du_ tycker och får det att låta som att det är så det är och har vart så länge.

  När du skriver alla som har bättre BJJ än Mir så gissar du, Mir har bra BJJ som han har visat i octagonen ( han har submittat många i ufc) och inte visat att han är bra på någon offseason tävling i ibiza. Även om man är bra på en offseason tävling i ibiza så gäller det att kunna sätta submissons i UFC, i hettan, i octagonen.

  Så min fråga till dig är, hur kan du ständigt komma med dina låt mig säga korkade påståenden om vilka som är bäst hit och dit på vad du tycker och inte på resultat/prestationer.

  Självklart får du skriva som du tycker på ditt överlägsna sätt men jag måste bara få säga att jag stör mig på att du alltid jämför folk typ som i din text ovan.

  ”Carwins standup är bättre än brocks, men brocks brottning är bättre än carwins”

  ”Han är en BJJ kille med en bra guard, inte mer än så. Han är långt ifrån den bästa grapplern i tungvikten som UFC försökt marknadsföra honom som, Werdum, gonzaga, monson, barnett, fedor, pee de pano, till och med roy nelson är bättre på marken än frank”

  Sist men inte minst efter allt ditt snack så kommer du fram till ”Mir måste alltså sänka carwin, vilket jag har väldigt svårt att se honom göra då han helt enkelt saknar kraft i händerna”

  Här en en typisk grej jag snackar om att du skriver vad du tycker och inte baserat på resultat och prestationer. Om Mir Slår ner Kongo och Slår ner Nogueira, har man inte krut i händerna då? Jag säger inte att han har världens släggor men fortfarande krut.

  Det finns mycket hype kring Frank Mir, viss förtjänar han, viss förtjänar han inte.

  Tänkte dra Mir’s fem senaste matcher

  Kongo (win) submission
  Lesnar (loss) tko
  Nogueira (win) tko
  Lesnar (win) submission
  Hardonk (win) submission

  självklart finns det en hype kring en snubbe som har slagit dessa gubbar.

  Jag säger inte att Mir är bäst i världen. Han är definitivt ingen som jag gillar, men han är en top-fighter i HW det kan man inte blunda för.

  Over N Out och Farujah, du behöver inte bli sur. Jag gillar din stil när du skriver, den är intressant. Det får mig att vilja hugga och svara på dina inlägg.

  Det är klart att alla tycker olika och även jag kan ju säga att tex Silvas stående är bättre än Machidas för jag tycker det. Där finns det säkert många som misstycker, men jag tycker alltid du lyckas jämföra så obevisade saker i allt du säger som om du är deras tränare liksom. :D

 • ahs skrev:
  28 februari 2010 kl. 10:39

  Ja tack för svaret Farujah – det var en ordentlig analys.Ser fram emot matchen mellan Mir vs Carwin.Mitt hjärta klappar för Frank så man kommer att vara nervis ;)

 • Farujah skrev:
  28 februari 2010 kl. 12:11

  Okej nu ska jag försöka förklara hur jag tänker. Jag tittar inte bara på resultatet, utan försöker att se lite djupare. UFC har bestämt sig för att hypa ett par tungviktare, Brock Lesnar av förståeliga skäl, och nu också Frank mir på grund av hans fejd med denne. Att Brock har fått handplockade motståndare med stilar anpassade för att ta fram hans styrkor är ett faktum, och det ligger ju naturligtvis i UFCs intresse att han och mir ska mötas en tredje gång.

  Segern nogueira säger inte mig mycket, nog var sjuk och skadad och absolut inte fit for fight. Jag tycker personligen inte att hans boxning är särskilt imponerande, han gör fortfarande misstag som 5 åringar, till exempel tittar ner i marken när han slår.

  Han slog ner kongo jaa, men det var ju mer så att kongos fötter och vikt var konstigt placerad, vilket ledde till att han föll, slaget skadade ju honom inte direkt. Kongos mest imponerande seger är ju mot en Cro Cop som var en skugga av sitt forna jag, hans resterande vinster har ju kommit mot folk som wellisch, evensen och al-turk.

  Oj ja vad imponerande Frank är, han drar ut 2 snubbar (Kongo och Hardonk), som är helt utan ground game och en bra bit utanför top10, iofs har hardonk blått bälte i BJJ men hans största seger i MMA är ju mot typ mike wessel och Eddie sanchez, han kom ju till och med från en förlust mot Justin McCully till mir matchen. Jag minns iaf vad som hände när mCcully mötte Gonzaga =).

  Det jag menar med att han måste sänka carwin, är inte att knocka honom, utan att få ner honom för att avsluta honom på marken med en submission, eftersom han förmodligen inte kan ta ner carwin så är hans största chans till att lyckas med det att landa ett slag som tar ner honom. Jag ser det inte bara hända, Carwin är en usel matchup för mir.

  Att vara en bra grappler är mer än att dra ett par submissions från ryggen, det handlar om att kunna ta sig ur obekväma situationer och där har Mir visat sig ha problem.

  Barnetts ground game har visat sig vara mer effektivt i MMA, fedor är bättre på marken, pee De pano besegrade mir tack vare just sitt ground game, brock tog ju efter hans tvålning av mir i halvgurden.

  Men jag tycker bara det är kul att vi tycker olika, vore ju trist om alla tyckte likadant, lite diskussion är aldrig fel. Att jag jämför obevisade saker, tja det är alltid roligt att spekulera, jämföra folks styrkor och svagheter, allt ligger i betraktarens ögon och naturligtvis kommer dessa spekulationer alltid att se olika ut.

  Kul att disskutera med dig iaf julle, till skillnad från lars =).

 • lars skrev:
  28 februari 2010 kl. 13:25

  Hörru vad är det för snack. Jag vet att du gillar att snacka med mig,för du vågar ju inget annat. Jag skulle sätta en rnc på dig på 2 sekunder

 • Farujah skrev:
  28 februari 2010 kl. 14:21

  Ja okej, jag är jätteimponerad av dig nu……….”JAG SKA SÄTTA EN RNC PÅ DIG”.

  Hade du ens varit bra så hade du inte skrivit sådär, du hade inte känt något behov att få bekräftelse på det viset.

  Jag kan inte uttala mig om dig, jag vet inte hur pass duktig du är inom grappling. Men om den är likvärdig med dina verbala förmågor så ser jag inga större problem ;)

 • lars skrev:
  28 februari 2010 kl. 14:59

  Mina grappling färdigheter är lika obefintliga som min verbala förmåga. Men jag har sett på TUF och hur svårt kan det va. Vet inte hur man får dit en smiley så, så jag säger detta med glimten i ögat

 • julle skrev:
  28 februari 2010 kl. 17:06

  hahaha lars

 • ahs skrev:
  28 februari 2010 kl. 17:07

  @Crille:Hoppas att du har rätt – jag hoppas på Frank.Kul att du också tycker Nick är grym – tror också att han skulle klara sig bra i UFC.

 • andreas skrev:
  28 februari 2010 kl. 18:53

  tycker vissa här ska ta varandras msn/tele och tjöta där. Samma gamla vanliga tjat om brok/fedor börja bli lite tjatigt.

 • lars skrev:
  28 februari 2010 kl. 19:23

  Inom fotboll pratar man mest om Zlatan och Messi. Samma här. Vem vill prata om Wes sims och Matt Mitrione??

 • Farujah skrev:
  28 februari 2010 kl. 19:54

  andreas, nyheter kommer alltid att skapa debatt.

 • andreas skrev:
  28 februari 2010 kl. 22:35

  visst men kom gärna med något nytt. Känns som samma malning gång på gång
  . aja jag behöver ju inte läsa kommentarer men.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.