Hem » Nyheter/Rykten, Svensk MMA, UFC, UFC 112

The Mauler ryktas möta Phil Davis

13 februari 2010 kl.13:52 av Joakim Borgudd | 38 kommentarer

Fightermag skriver nu att de fått uppgifter om att vår egen Alexander Gustafsson möter den obesegrade Phil Davis på UFC 112 den 10 april. Gustafsson som tävlar för Gladius MMA i Göteborg vann sin debut mot Jared Hamman på UFC 105 i november genom en knockout i den första ronden.

Davis har endast gått fem matcher i karriären men är en mycket dekorerad brottare som av många anses kunna bli en framtida stjärna. Han debuterade på UFC 109 och slog där Brian Stann via domslut, en match han dominerade stort med sina nedtagningar men inte kunde avsluta. Förhoppningsvis får vi mer information om det här inom kort och om det stämmer får vi hoppas att Gustafsson plockar in lite duktiga fribrottare att träna med.

38 kommentarer »

 • miranda skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:12

  Fan, Gustafsson e Fucked big time!

 • Jens skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:13

  Intressant möte. Davis visa helt klart potential i sin debut. En bra match för Gustafsson och vinner han mot denna brottare så kommer han ha visat att han är well-rounded.

 • Johan skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:20

  ajdå, helt kört säger jag bara

 • Joakim Borgudd skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:22

  Helt kört tror jag knappast, Davis såg väldigt vilsen ut stående, men hamnar Gustafsson på rygg blir det svårt. Men han har ju en helt annant boxning än Stann som Davis slog, mer rörlighet och massa räckvidd. Men tufft blir det.

 • jeNk skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:23

  Davis satt väl sammanlagt 9 minuter i mount utan att kunna avsluta. Den lyxen kommer han inte ha råd med mot Gustafsson!

 • jesperg skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:47

  Blir grymt! Tror stenhårt på Alexander, många underskattar honom och tror att han är chanslös mot en bra brottare. Det tror inte jag, han kommer knocka Davis också

 • Klasse skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:53

  Soft match, kan nog gå vägen!

 • Rasmus Hvitfeldt skrev:
  13 februari 2010 kl. 14:53

  Har inte sett mycket av Alexanders brottning, men Davis dominerade den delen i sin senaste match. Ska bli en intressant match. Hoppas Alexander har, eller skaffar, ett bra ”takedown defense”.

 • AntonL skrev:
  13 februari 2010 kl. 15:12

  En av Phils matcher, tydligen hans debut.

  http://www.youtube.com/watch?v=IvF9W-jryQo
  Afroameirkaner brukar generellt vara explosiva, så Alex behöver träna med explosiva brottare.

  Som ni kanske vet så kommer Alex få träna på den där campen som GBGMMA kommer att ha nästa vecka där bla Alistair Overeem kommer att vara på plats, så det är en bra början för Alex att träna med så stora namnn.

 • ErikD skrev:
  13 februari 2010 kl. 15:39

  Kanske ska ringa Ara Abrahamian?

 • Norre skrev:
  13 februari 2010 kl. 15:46

  Härlig match-up! Tycker nästan Alexander borde åka till USA i några veckor för denna matchen och träna, nu vet jag inte vilken camp Davis har men kan tänka mig ATT.

  Alexander på Xtreme Couture låter ju spännande.

 • StrikerMMA skrev:
  13 februari 2010 kl. 15:47

  dax att ringa Lidberg och Abrahamian, vet att Lidberg trænar MMA och Pancrase så han kan nog hjælpa Mauler lite. Hoppas innerligt att Alex tar hem detta!

 • danne skrev:
  13 februari 2010 kl. 15:55

  Kommer bli tufft för svensken. Har fått för mig att UFC vill bygga upp Phil Davis och därmed tror nog UFC att det är en bra matchning för Phil Davis

 • Joakim Borgudd skrev:
  13 februari 2010 kl. 16:04

  Danne, det är absolut så de tänker – men Gustafsson är nog duktigare än de tror, långt ifrån den brawler han framställs som med sin mycket tekniska boxning.

 • yonsson skrev:
  13 februari 2010 kl. 16:06

  @AntonL:

  Vilken konstig match. Hade dom tänkt ha räkning där eller?

 • Karl-GSP skrev:
  13 februari 2010 kl. 16:32

  Riktigt tuff match up för Gustavsson. Phil Davis är ett riktigt monster i brottningen och riktigt atletisk.

 • Johan skrev:
  13 februari 2010 kl. 16:34

  på vilket sätt menar ni att han ska kunna hålla det stående mot en sån atletisk brottare? knock direkt eller knä vid nedtagning känns som hans enda chans.

 • Richard skrev:
  13 februari 2010 kl. 16:51

  Har Gustafsson inga som helst BJJ-kunskaper heller iochmed att han kommer vara körd om han hamnar på mattan?
  Om det är så att han inte kommer kunna fightas på mattan så kanske han borde stannat inom boxningen eftersom MMA inehåller grappling?
  Ja jag är ironisk.
  Klart som fan Alex har en chans i den här matchen, brottare är lay&prayers, 3 ronder att subba eller sänka fanskapet, WAR Gustafsson!

 • goldy skrev:
  13 februari 2010 kl. 16:54

  Svår matchning helt klart. Han ragdollade stann riktigt snyggt. En bra träff tidigt, eller straffat nedtagningsförsök så börjar han tveka. Stann har blivit en väldigt defensiv striker sedan han slöt upp med Greg Jackson. Alex kan nog skaka om honom riktigt bra tidigt med sin aggressiva stil.

  Dock måste jag erkänna att jag redan dagmardrömmer om hur frustrerande det kommer var att ev. se alex ligga under den där besten i 15 minuter.

 • Ferm skrev:
  13 februari 2010 kl. 17:00

  Vill verkligen att Gustafsson ska vinna men blev väldigt imponerad av Davis senast, tror svensken kommer få det väldigt svårt och flyga till backen under 3 ronder.

 • julle skrev:
  13 februari 2010 kl. 17:01

  Kommer bli riktigt tufft för alex

 • Tom skrev:
  13 februari 2010 kl. 17:26

  Ara och Martin. I all ära men dom herrarna är inte den typen av brottare behöver nog bara ringa Eddie Bengtson och Usama aziz dom är bättre på mma brottning och på takedowns, men grek brottning träning med Martin och ara skadar aldrig heller:-P

 • Klas skrev:
  13 februari 2010 kl. 17:51

  Mot en bra striker som kan utnyttja längdövertag på ett bra sätt så borde Davis inte ha mycket att komma med stående. De matcher han stått upp så har motståndet varit ganska uselt, känns som varken han eller hans hörna har några högre tankar om hans förmåga på fötterna efter den gameplan han hade mot Stann.

  Visst nertagningar och kontroll på marken vinner en match fast utan avslut så kommer du ingen stans inom UFC.

  Jag tror Gustavsson klarar hålla matchen på fötterna tillräckligt länge för att vinna.

  Övrigt så tyckte jag inte brottningen Davis visade upp var så extremt bra, absolut inte dåligt men han såg ganska öppen ut så borde gå att straffa något nertagningsförsök rejält.

 • Morgall skrev:
  13 februari 2010 kl. 18:22

  Klas

  ”Visst nertagningar och kontroll på marken vinner en match fast utan avslut så kommer du ingen stans inom UFC”

  Jo nånstans kommer man, men om man förlorar matchen, så kommer man ingenstans, lite skillnad där kanske?

  Alexander behöver träna på sin takedownförsvar, med Fristilsbrottare,lära sig ”scrambla” när han väl hamnar på rygg, för det kommer han att göra, så ska han försöka hitta någon/några escapes..Men det blir inte lätt.

  BJJ svartbältare har aldrig det lätt mot brottare, även dem har väldigt svårt att svepa eller escapa från brottare..Alexander borde skära ner boxningen litegrann, för att fokusera mycket på attack ifrån rygg, samt som sagt innan, scrambles, och takedownförsvar..

 • Punchdrunk skrev:
  13 februari 2010 kl. 18:43

  Fan vad många är negativa. Alexander är bättre stående och motståndaren är bättre på marken. Det blir en spännande fight. Kör hårt Alex!

 • Dylan skrev:
  13 februari 2010 kl. 18:49

  Jävligt tuff match för Alex.. Men jag tror att han behöver det. War Gustafsson!

 • Reellron skrev:
  13 februari 2010 kl. 19:02

  Alex har långa lemmar och eftersom han är bra boxare så är han rörlig. Hålla Davis på avstånd o vara rörlig i sidled känns som det självklara, hoppas det är så det slutar också. Riktigt bra vinst för Alex om det blir så.
  Vore även skoj o se hur Alex nedtagningsförsvar är och hur han klarar sig på marken, så länge det går bra förstås :)
  KO eller Sub win för Gustafsson, svår matchning men bra risk vs reward.

 • skurtbert skrev:
  13 februari 2010 kl. 21:14

  Perfekt match! Alex kan bli nedtagen massor av gånger men kommer ändå avsluta matchen med en KO!

  Detta kommer ge honom en ordentlig puff uppåt!

 • mk skrev:
  13 februari 2010 kl. 22:02

  tro inte att Alex behöver ringa runt o grejja så mkt som många tror..till o börja med så tränar han ju typ 4-5 ggr i veckan med eddy bengtsson redan…Kan nog lugnt räkna med att han redan lärt honom hur mkt som hellst när det kommer till takedown defens..sen tränar han ju oxå massa ggr i veckan med brun/svartbältare i bjj så även om han inte har tränat till sig ett svart bälte i bjj med Gi så kan ni va säkra på att han vet hur man gör på mattan.

  Personligen så tkr jag att det är alldeles för mkt snack om bälten hit o dit i bjj…om det är nått som är viktigt så är det ju SW (subission wresling) om man har tränat det ett bra tag så lär man sig det som går att använda i bla MMA..inte som i bjj där det är minst lika mkt som kräver att antingen du lr din motståndare bär GI..

 • jacksatan skrev:
  13 februari 2010 kl. 23:14

  sämsta möjliga match han kan få. Ett okänt namn, som dessvärre är världsklassbrottare. Ser inte riktigt hur han ska stoppa hans nedtagningar.

 • Morgall skrev:
  14 februari 2010 kl. 00:26

  MK

  Nate Marquardt hade självförtroende på att hålla
  sig kvar stående mot Chael Sonnen, tills han hamnade på ryggen, utan att ta sig upp ofta, när han väl var nere på rygg, kunde Nate inte utföra något.
  Då får vi heller inte glömma att Nate är svartbältare i BJJ.

  Eddy bengtsson är ingen Fristilbrottare, han är Grek-romersk brottare.
  Phil Davis kommer inte gå efter clinchen, han kommer dyka efter alexanders ben och slamma honom rakt mot marken, det är uppenbart, och hålla honom kvar där, det är otroligt svårt att ta sig upp av en sådan elite brottare..Det är ju det brottning går ut på, att hålla kvar motståndaren på marken och kontrollera.

 • JG skrev:
  14 februari 2010 kl. 01:00

  Tycker också detta känns som en jobbig matchup. Gustavson är en lång striker, vilket generellt sett är mindre bra mot brottare. Men å andra sidan är detta mma och alla ronder börjar på fötterna. En till brutal KO är helt klart en möjlighet. Kan tänka mig att vinner han detta snyggt blir det maincard efter det och det vore juh inte fel.

 • Jens skrev:
  14 februari 2010 kl. 02:56

  Gustafsson fixar takedownsen från Davis – Davis blir otålig, gör misstag – Boom, rakt på hakan, slut! Så skulle jag vilja att det skulle gå till.

 • Jonas skrev:
  14 februari 2010 kl. 04:04

  davis är en grym brottare. men han är ingen avslutare

  låt davis böka

  gustavsson får sin lucka tillsist

  godnatt davis

 • Joakim Borgudd skrev:
  14 februari 2010 kl. 11:24

  Davis är verkligen inte okänd utan omtalad som en framtida stjärna så Alex har inte mkt att förlora, vinner han får han mkt uppmärksamhet i USA.

 • CocaCola skrev:
  14 februari 2010 kl. 12:53

  Håller med Joakim ovanför . Phil ses som en framtidsman för UFC. Därför ger dom honom Mauler som passar honom perfekt. Tråkigt för oss men som Joakim skriver: Vinner Alexander så kommer det öppnas dörrar för honom.

 • Krister skrev:
  14 februari 2010 kl. 12:57

  Alex har lite brottningsbakgrund från sin ungdom även om det är en enorm skillnad mellan dessa två inom det momentet fast det är boxningen som Alex ska använda i matchen.

  Angående bälte i bjj så har jag för mig att Alex är blåbälte..

 • andreas skrev:
  15 februari 2010 kl. 11:06

  Det är bekräftat nu.

  ”Ryktet stämmer ja möter Phil Davids i Abu dhabi den 10 april”
  http://www.themauler.com/index.php/2010/02/15/ufc-112/

  intressant Proffscamp de ska ha till helgen.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.