Hem » Bellator, DREAM, Strikeforce, UFC, Övrigt

Tio talanger att hålla ögonen på

1 januari 2010 kl.23:34 av Joakim Borgudd | 3 kommentarer

Nyligen skrev vi om att Heavy.com listat det förra årtiondets viktigaste fighters. Nu har de även listat de 10 största talangerna som är värda att hålla ögonen på.

Etta på deras lista är Ben Askren som nyligen skrev på för Bellator och kommer att delta i deras turnering i weltervikt som startar den 8 april. Askren är en 25 år gammal brottare som varit amerikansk mästare två gånger samt deltog i OS 2008. Under 2009 gick han tre matcher på mindre galor och imponerade stort vilket ledde fram till att han skrev på för Bellator. Gå vidare för att se hela listan över de talanger ni ska hålla koll på.

1. Ben Askren (Bellator)
2. Phil Davis (UFC)
3. Jacob McClintock (Bellator)
4. Rory McDonald (UFC)
5. Tyron Woodley (Strikeforce)
6. Lyle Beerbohm (Strikeforce)
7. Roger Bowling (Strikeforce)
8. Ronny Torres (UFC)
9. Josh Grispi (WEC)
10. Bibiano Fernandes (DREAM)

Ska man hitta en gemensam nämnare bland talangerna är det att flera varit riktigt framgångsika brottare under college. Bland dessa hittar vi tvån på listan, Phil Davis som nyligen skrev på för UFC. Han var amerikansk mästare flera gånger och har vunnit sina fyra matcher övertygande. Debuten väntas komma mot Brian Stann på UFC 109 i februari och då får vi se om han är mogen för UFC. En annan meriterad brottare är den explosive Tyron Woodley som vunnit alla sina 6 matcher via submisson och han lär snart finnas med på ett huvudkort i Strikeforce.

Sen får man väl säga att det är ett stort fokus på amerikanska fighters, men så blir det kanske eftersom det är en amerikansk sida som satt ihop listan. Oavsett ska jag i alla fall hålla ett extra öga på dessa killar, inte minst Ben Askren.

3 kommentarer »

 • jeNk skrev:
  2 januari 2010 kl. 00:52

  Dana White verkade i alla fall inte ha kolla på Ben ”han med afron” Askren i sin vlog… :)

 • Farujah skrev:
  2 januari 2010 kl. 02:08

  Dana är ju känd för att rippa alla som inte ingår i UFC, är säker på att han vet precis vem Askren är och att han håller ögonen på honom.

 • Joakim Borgudd skrev:
  2 januari 2010 kl. 10:45

  Det intressanta är också att man ser en förändring hos UFC, en kille som Phil Davis hade nog inte hamnat där för ett par år sedan. Han är en grym talang men har ju bara 4-0. Men UFC har nog känt konkurrensen om talangerna och vill skriva kontrakt med dom tidigare än man gjort förut. Samma med Jake Rosholt, grym talang men inte mogen för UFC visade det sig – gick 1-2 och fick lämna, fast han gjort bra matcher mot Grove och Miller.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.