Hem » TUF10, UFC

TUF 10:8 – Nu börjar det bli spännande

6 november 2009 kl.07:32 av Kemal Coskun | Inga kommentarer

Marcus Jones, mannen som jag inte visste någonting om innan serien startade men som jag successivt lärde mig att gilla och uppskatta, fick äntligen gå match och motståndaren blev den före detta UFC-kämpen Michael Wessel. I nästan alla avsnitt fram till dagens har man fått se Marcus Jones böna och be om att få stå på tur. Han blev dock aldrig vald av Rashad som haft förmånen att stå för valet av matcherna tack vare att hans lag segrat match efter match. Planen var att ”Big Baby” skulle bli argare och argare för att så småningom bli såpass frustrerad att hans psyke skulle hamna ur balans och därmed prestera sämre.

Rashad lyckades någorlunda med sin plan. Han lyckades aldrig med att få just Marcus Jones ur balans men han lyckades i alla fall att eliminera alla Team Rampage utmanarna ur tävlingen innan ”Big Daddy” fick stå i rampljuset. Hade Marcus blivit vald tidigare och vunnit sin match så hade självförtroendet varit annorlunda i Team Rampage, och då vet man aldrig hur saker och ting hade artat sig.

Dagens match var helt underbar att skåda. Marcus Jones visade prov på förstklassig BJJ. Först lyckades han med att undvika att bli nedtagen och hamna på rygg för att istället svepa Wessel på judo-manér och hamna överst. Därefter var det en kavalkad av submission-försök från Jones sida. Han försökte med en kimura och en Rear Naked Choke som misslyckades men avslutade till slut matchen med ett snabbt armlås. Därmed så gick inte Team Rashad obesegrade förbi kvalrundorna och Rampages glädjescener visste inga gränser.

Efter matchen frågade Dana White de utmanarna som är kvar vilka de vill möta i sina kommande matcher. Anmärkningsvärt då var att nästan alla ville möta Matt Mitrione. Den som blev vald att få möta just Matt blev James McSweeney som vid flertalet tillfällen öppet visat sitt ogillande mot Matt. De resterande utmanarna som möter varandra är:

Roy Nelson mot Justin Wren
Brendan Shaub mot Jon Madsen
Marcus Jones mot Darrill Schoonover

Nu börjar TUF 10 onekligen bli spännande och man ser fram emot varje avsnitt. Dagens program avslutade som vanligt med att någonting hände en deltagare i huset och direkt riktades kamerorna mot Kimbo, resten vet ni.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.