Hem » TUF10, UFC

TUF10:1 – Äntligen är sommaren över

17 september 2009 kl.22:19 av Elias Messias | Inga kommentarer

Vad hade man att se fram emot en Torsdagseftermiddag i Juli? Sommar med Ernst faller inte alla i smaken och Lotta på Liseberg sändes väl kanske på Tisdagar, så Torsdagskvällarna blev, i alla fall för mig, lika innehållslösa som Onsdagskvällar. Nu är dock hösten äntligen tillbaka och med det följer en mängd underhållning och framförallt innebär det att en ny säsong av TUF drar igång.

När jag fick höra att lagen i säsong 10 skulle ledas av Rashad och Rampage förväntade jag mig något i stil med det jag fick se under de första tio sekunderna av det första avsnittet. Jag vet inte i vilken utsträckning deras käftande var spontant respektive arrangerat, men det gav löfte om en lovande säsong.

Några av de femton tungviktare som gjorde entré mitt under denna sofistikerade dialog var riktigt stora, medan andra var ganska feta. En blev senare retad av Rampage för att han hade bröst och en blev retad för att han hade en tjock mage. Överlag var det en brokig skara fighters med en varierande bakgrund och erfarenhet av MMA. Sedan gjorde Kimbo entré.

Rampage bestämde sig genast för att välja Kimbo till sitt lag och han blev också den första att väljas till Team Rampage. Rampage fick även välja den första fighten och jag vet så här i förväg inte huruvida valet av Kimbo var klokt, men hans val till den första fighten visade sig inte vara speciellt strategiskt. Han valde hobbyfightern Abe Wagner, som tänkte kompensera för sina bristande brottningskvalitéer med en ”hyfsad jui-jitsu” och vi vet ju hur det brukar gå – i synnerhet mot en kompakt kille med ren brottarbakgrund, nu i form av John Madsen.

Wagner visade sig ha takedowndefense som en kägla och låg i tio minuter som en skadeskjuten sköldpadda, simmandes i sitt eget blod och försökte avvärja tunga nävar från Madsen. Den första ronden blev en av de blodigare i seriens historia, men fighten blev inte speciellt mycket mer underhållande för det. Varje gång Mazagatti gav Wagner en chans visa vad han går för kom Madsen som ett bowlingklot och för varje strike blev Rampage mer förbannad på sin kille som inte verkade lära av erfarenheten.

I detta första avsnitt fick vi inte möjlighet att lära känna killarna speciellt bra, men förhoppningsvis visar de sig vara underhållande och begåvade. Troligen har alla redan innan en bestämd uppfattning om Mr. Kimbo Slice – vissa hoppas att han ska bli överkörd, medan andra hoppas att han ska köra över alla. Jag vet själv inte vad jag hoppas, men jag känner mig relativt trygg med att mina Torsdags-eftermiddagar är säkrade för en tid framöver.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.