Hem » TUF10, UFC

TUF10:10 – Bra beach!

19 november 2009 kl.19:35 av Elias Messias | Inga kommentarer

I ett tidigare inlägg konstaterade jag att Dana inte böjer sig för att hajpa skit. Han skulle kunna vara med i TV-shop och utan skam försöka övertyga tittarna om att Singers nya skrivmaskin har många fördelar gentemot en persondator. Man tycker ju att han om någon, vid det här laget borde veta vad som är en bra respektive dålig fight, men lik förbannat så ser man honom exalterad när två långsamma, utmattade amatörfighters försöker slå varandra. Lik förbannat hör man honom säga: ”These guys are bringing it on” när två sega, slutkörda tattare står och gör bort sig inför resten av MMA-världen.

Jag vet inte huruvida Dana har sett någon match i beachvolleyboll eller inte. Kanske är han väl insatt i sporten och har beachvolley.com som bokmärke i sin mobiltelefon, men troligast är har han sett ett gäng väldeffade tjejtjusare leka volleyboll på plajan och trott att det var OS-final. Detta ska dock inte spela någon roll när det gäller Dana, då han bevisligen inte har någon stolthet och att han därför, under denna säsongs ”coaches challenge” kunde säga: ”This was actually a really good volleyball game!”. Jag har, i egenskap av lång, spelat en hel del beachvolleyboll och jag har sett en hel del beachvolleyboll och jag anser mig kunna bedöma vad som är bra respektive dålig beachvolleyboll. Detta var inte really good volleyboll. Det kanske var en spännande match, men det behöver absolut inte betyda att det var bra, lika lite som det är bra MMA-fight bara för att den är spännande.

På tal om spännande – fighten i detta avsnitt var inte speciellt spännande, men den var ur Schaubs hänseende väl genomförd. Han tröttade ut den trubbige brottaren och avslutade sedan övertygande med en rak höger. Jag funderar dock hur många gånger domaren måste säga ”Let go of the fence” innan den varnade blir av med ett poäng? – han hade trots allt stor fördel av sina alltför frekvent utnyttjade småfusk. Om man vinner matchen på KO spelar det liten roll att man blivit varnad, men det ökar just chansen att vinna på KO om man ”fuskar” utan konsekvenser.

Undra förresten om Danas tal till killarna var riktat mot någon speciell? – om någon kände sig utpekad? – om precis alla visste precis vem som åsyftades? – om det egentligen var ett överflödigt tal att hålla inför helgrupp? – eller om Dana bara älskar att hålla det där talet?

Nu ska jag inte gnälla på Dana, men blir lätt hänt så här i väntan på bra MMA.

Vilken matchup kommer erbjuda den största behållningen mån tro?

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.